Riportjaink

Még keresik a furgon vezetőjét

Még mindig szökésben van az a terrorista, aki a barcelonai Rambla sugárúton a tömegbe hajtó furgont vezette. A 22 éves, marokkói születésű férfi ellen hajtóvadászat indult. A katalán rendőrség eddig 4 embert tartóztatott le, és 5 radikálissal végzett. Az Iszlám Állam 2 merényletében 14-en haltak meg 137-en pedig megsebesültek.

Aktuális műsoraink:

 1. 20:30 Klinika ism.(12)

  Szubjektíven orvosokról és betegekről.

 2. 21:00Hírek

  Friss napi információk

 3. 21:05 Összművész

  Ókovács Szilveszter műsora.

 4. 22:00 Híradó

  benne: sport és időjárás

 5. 22:30 Magyarok 1-2. rész ism.

  Nyugat kapuja: Sopron. Benne: 23:00 Hírek

 6. 23:30 Újranyitott akták ism.(12)

  Az elmúlt évtizedek legnagyobb bűnügyei.

 7. 00:00Hírek

  Friss napi információk

 8. 00:05 Jövőálló ism.

  Találmányok, felfedezések itthonról és a világból.

Részletes műsorújság

Keresés

Facebook

null

Riportjaink

Késes terrortámadás Finnországban

A finn rendőrség terrorcselekménynek minősítette a turkui késelést, amelyben ketten meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek. A rendőrség meglőtte a támadót, majd őrizetbe vette. Szombaton újabb 4 embert tartóztattak le a késeléssel összefüggésben. Még vizsgálják, hogy nekik mi volt a szerepük.

null

Riportjaink

Elítélte a világ a terrorakciót

A világ országai, egyházak és globális szervezetek vezetői biztosították a madridi kormányt és Barcelonát együttérzésükről és támogatásukról. A spanyol miniszterelnök dzsihadista terrorizmusnak nevezte a támadásokat.

null

Riportjaink

Megerősítik a honvédséget

A huszonegyedik század kihívásaiban a magyarságot csak a hit és egy erős hadsereg tarthatja meg - mondta az államalapítás alkalmából rendezett központi honvédségi ünnepségen a honvédelmi miniszter. Simicskó István hangsúlyozta: 2026-ig minden fegyvernemet megerősítenek, technikailag megújítanak, a kormány döntött ennek anyagi fedezetéről.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-19 Időjárás

A kora délutáni óráktól a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, estétől, másutt is egyre több lesz a felhő. A délutáni órákban a Dunántúlon, estétől az Északi-középhegységben is egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar, sőt az északnyugati országrészben már tartós eső is lehet. A déli szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb. A Balaton és a Velencei-tó is 24 fokos.

null

Körkép a világból

2017-08-19 Körkép a világból

Feltételezett dzsihadisták támadtak Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban egy külföldiek körében is népszerű kávézóra – a merényletben 18-an vesztették életüket; A virginiai Charlottesville városában halálos áldozatokkal is végződő, véres összecsapásokba torkolltak a demonstrációk, amelyeket a szervezők azért hirdettek meg, hogy tiltakozzanak Robert Lee tábornok szobrának eltávolítása ellen.

null

Építészet XXI

2017-08-19 Építészet XXI.

A szakrális építészethez tartozik minden olyan épület, amely valamilyen vallási közösség számára készült. Mi a templom funkciója? Milyen szempontokat kell figyelembe venni az építésznek a templomépítésnél? Befolyásolhatja-e a templom egy város arculatát? Kinek épül a templom? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ az Építészet XXI. adásában Török Ferenc a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas illetve Balázs Mihály Kossuth-, Ybl Miklós-díjas és Prima Primissima díjas magyar építészektől.

null

Táj-Kép

2017-08-19 Táj-Kép

Búzatermesztési verseny a Vas-megyei Söptén – a költségszerkezet és a minőség a fontos; Mindennapi kenyerünk – a pékségek helyzete; Paradicsomok kókuszpaplanon – hidrokultúrás termesztés; Klímaváltozás, szélsőséges időjárás – új technológiák kellenek a mezőgazdaságban; 5 borjúval kezdte – a húsmarha tenyésztés nehézségei és sikere.

null

Híradó

2017-08-19 Híradó 14

Terror - három európai országban történt támadás az elmúlt napokban; Bakondi - nagyobb szerepet kell kapnia a biztonságnak az unióban; Augusztus 20. - már ma elkezdődnek a programok a nemzeti ünnep kapcsán.

null

Hazai vadász

2017-08-19 Hazai vadász

Vadászati hagyományőrzés és vadgasztronómia - Jakab-napok Sümegen; Madárgyűrűzés és nyaralás - csíkszeredai gyerekek a szombathelyi erdészetben.

null

Hazahúzó

2017-08-19 Hazahúzó

A friss meggy Magyarországon történő értékesítése szerződési kötelezettséggel jár – ez volt a legegyértelműbb és a legtöbb szemöldököt felrántó kijelentés a 8. Keceli Meggyfesztivál nyitányaként tartott Meggy Szakmai Konferencián.

null

Célfotó

2017-08-19 Célfotó

A Célfotó vendége Ihász Kálmán olimpiai bajnok labdarúgó. 1953-ban kezdte a labdarúgást a Budapesti Vasasban, első élvonalbeli mérkőzését 1958-ban játszotta a Szombathelyi Haladás ellen. Első bajnokságát 1961-ben nyerte meg, amit 1962-ben sikerült megvédenie csapatával. Később, 1965-ben és 1966-ban újra magyar bajnok lett a Vasassal. Háromszor volt Közép-európai kupagyőztes, illetve egyszer MNK-győztes a csapattal. Összesen 270 bajnoki mérkőzésen szerepelt. Mészöly Kálmánnal és Farkas Jánossal együtt fejezte be aktív pályafutását 1974-ben.

null

Napi Aktuális

2017-08-18 Napi aktuális 1. rész

Újból véres muzulmán hátterű merénylet - ezúttal Spanyolországban. Hol lehet, lehet-e még biztonságban az ember Európában? Vendég: Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.