Riportjaink

„Hajtóvadászat” indul Angela Merkel ellen

Negyedik ciklusát kezdheti a vasárnapi választások után kancellárként Angela Merkel. A jobbközép pártszövetség továbbra is a legnagyobb erő a parlamentben, de sok szavazatot vesztettek 2013-hoz képest. A Martin Schulz vezette szociáldemokraták történelmi vereséget szenvedtek. A választás igazi nyertese a bevándorlás-ellenes újonc Alternatíva Németországért lett, amely harmadik erőként került be a Bundestagba. A szövetségi parlamentnek minden eddiginél több, 709 képviselője lesz.

Aktuális műsoraink:

 1. 17:05 Zöld Világ ism.

  Hogyan vigyázzunk kék bolygónkra.

 2. 17:30 Kibeszélő

  Kibeszéljük a hétköznapokat. Emberi történetek.

 3. 18:00 Híradó

  benne: sport és időjárás

 4. 18:30 Informátor ism.(12)

  Újra akcióban a legjobb magyar oknyomozó csapat.

 5. 19:00Hírek

  Friss napi információk

 6. 19:10 Napi Aktuális

  politikai háttérműsor

 7. 20:00 Híradó

  benne: sport és időjárás

 8. 20:30 Sajtóklub 1. rész

  Aktuális kérdések újságírók szemével.

Részletes műsorújság

Keresés

Facebook

null

Riportjaink

Orbán Viktor megállapodást írt alá Vietnammal

Különleges kapcsolatot akar kiépíteni hazánk Vietnammal - jelentette ki Orbán Viktor Hanoiban. A felek többek között arról is megállapodtak, hogy Magyarország 500 ágyas onkológiai kórházat épít a délkelet-ázsiai országban. Stratégiai elemzők szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-25 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: A brit Guardian napilap „Mit jelent az AfD megdöbbentő sikere Németországnak és Európának” című cikke hangsúlyozza, hogy azok szavaztak az Alternatíva Németországért pártra, akik úgy gondolták, hogy Merkel kancellár migrációs politikája figyelmen kívül hagyta az emberek aggodalmát és azt is, hogy elég volt már 12 év Merkelből.  

null

Riportjaink

Újabb összefogási kísérlet

Tárgyalást kezdeményez az Együtt elnöke az LMP-vel, a Párbeszéddel és a Momentummal. Juhász Péter szerint közös listára és a jelöltek koordinált indítására van szükség a 2018-as választáson. Az LMP az eddigiekkel ellentétben nem zárkózik el a javaslattól.

null

Időjárás-jelentés

2017-09-25 Időjárás-jelentés

Nyugaton és a középső területeken többnyire erősen, a keleti megyék felett változóan felhős lesz az ég. Elsősorban a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén eső, zápor is kialakulhat. A keleti, északkeleti szél megélénkül. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul. Szerdán elsősorban a Dunántúlon alakulhat ki több helyen is eső.

null

Riportjaink

Katalónia készül a népszavazásra

Katalóniában már osztják a szavazólapokat a függetlenségi referendumra. Vasárnapig 300 rendezvényt tartanak „Maraton a demokráciáért” címmel. A cél az, hogy tömeges választ adjanak a katalán intézmények és a vélemény-nyilvánítás szabadsága elleni támadásokra. A spanyol kormány ugyanis minden törvényes lehetőséget felhasznál, hogy megakadályozza a voksolást.

null

Riportjaink

Nem rossz Magyarországnak a németországi választás eredménye

Az Echo Televízió Napi aktuális extra című műsorában megszólaló szakértők szerint Magyarország szempontjából kedvező a kereszténydemokraták első helye és a szociáldemokrata Martin Schulz veresége. A magyar-német kapcsolatok szempontjából pedig nem várható jelentős stratégiai változás.

null

Riportjaink

Merkel pártja győzött, történelmi szociáldemokrata vereség

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a német parlamenti választáson, de támogatottsága nagymértékben csökkent. Koalíciós társé, a szociáldemokrata párté történelmi mélypontra süllyedt. A Bundestag harmadik számú ereje az újonc Alternatíva Németországért lett.

null

Híradó

2017-09-25 Híradó 14

Új idők szelei - Merkel győzött, a bevándorlás-ellenes párt a harmadik helyen; Soros-terv - elbontaná a határvédelmi kerítést a milliárdos; Stratégiai partner - Orbán Viktor megállapodást írt alá Vietnammal.

null

Riportjaink

Marci, üsd ki a betegséget!

Jótékonysági bokszgálát szervezett fiatal bokszolójuk megsegítésére a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A hazai bunyósok a szlovák válogatott tagjaival kiegészülve vívtak izgalmas mérkőzéseket, hogy ezzel is segítsék Vörös Márton gyógyulását. Az egyik legtehetségesebb fiatal ökölvívó leukémiával küzd.

null

Napi Aktuális

2017-09-24 Napi aktuális extra

Németország választott. Élőben kapcsoltuk tudósítónkat Berlinből, a legfrissebb híreket pedig szakértőinkkel elemeztük a stúdióban.

null

Heti mérleg

2017-09-24 Heti mérleg 1. rész

Magyarország üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntését, amellyel elfogadták a magyar kormány fellebbezését azon két bangladesi menedékkérő ügyében, akiket a testület elsőfokú ítélete szerint 2015 őszén jogellenesen tartottak fogva, majd küldtek vissza Szerbiába. Erről, az ukrán oktatási törvényről és a még függőben lévő egyéb uniós ügyeinkről is kérdeztük Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát.

null

Heti mérleg

2017-09-24 Heti mérleg 2. rész

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. Eközben az ellenzék 4 millió szegény országáról beszél. Kinek kell hinni? Vendég: Regős Gábor kutató, Századvég Gazdaságkutató és Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár.