Riportjaink

Vita az illegális bevándorlók őrizetbe vételéről szóló törvényről

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a belügyminiszter illegális bevándorlók őrizetbe vételéről szóló törvénycsomagjáról. A képviselők emellett újra szavazhatnak egy az Alkotmánybíróság által több ponton alaptörvény-ellenesnek minősített előterjesztésről is. Az ülésnap reggel 9 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődött

Aktuális műsoraink:

 1. 15:00 Napi Aktuális 2. rész ism.

  Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea. Vendég: Bakondi György és Illés Boglárka.

 2. 15:30Zenedoboz

  dokumentumfilm

 3. 16:00 Híradó

  Friss napi információk

 4. 16:30 Analízis 1. rész ism.

  Műsorvezető: Szajlai Csaba. Vendég: Banai Péter Benő és Baksay Gergely.

 5. 17:00 Analízis 2. rész ism.

  Műsorvezető: Szajlai Csaba. Vendég: Tokodi Gábor és Palkó István.

 6. 17:30 Kibeszélő extra

  Műsorvezető: Rácz Zsuzsanna.

 7. 18:00 Híradó

  Friss napi információk

 8. 18:30 Látókör

  Műsorvezető: Bíró Zsuzsa

Részletes műsorújság

Keresés

Facebook

null

Sajtóklub

2017-02-20 Sajtóklub

Több mint 266 ezer aláírást adott le a Momentum Mozgalom az olimpiával összefüggő népszavazás kiírásáért. Úgy tűnik, hogy Budapest vissza fogja vonni a pályázatát. Nagy kérdés, mire megy az olimpia megfúrásában közrejátszó baloldal?  Nincs új a nap alatt? Kun Béla átka kísért folyamatosan? Annak idején 24 óráig volt nemzeti egység az olimpia ügyében, de most 24 óráig sem volt nemzeti egység az örömtől az Arany Medve-díj miatt. Aztán: Megvolt az MSZP országértékelője, és Botka azt mondta: nem kérnek Gyurcsányból, sőt a DK elnöke vonuljon vissza!

null

Napi Aktuális

2017-02-20 Napi aktuális 1. rész

Mi a kormány álláspontja a budapesti olimpiai pályázat folytatása kapcsán? Megerősödik-e a Momentum Mozgalom annyira, hogy komoly tényező legyen?

Vendégek:
Hídvégi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgató
Zárug Péter Farkas politológus

null

Napi Aktuális

2017-02-20 Napi aktuális 2. rész

Patthelyzet az osztrák-magyar határon. Közben pénteken 235-en próbáltak illegálisan átlépni a magyar határzáron, ami az idei évben rekordnak számít. Az Európai Parlament csütörtökön szavazta meg a terrorellenes intézkedéseket, de két magyar képviselő nemmel voksolt. A magyar ifjúságkutatás során 8000 fiatalt kérdeztek meg családról, munkáról és tanulásról.

Vendégek:
Orbán Balázs a Migrációkutató Intézet vezetője
Meszerics Balázs európai parlamenti képviselő (LMP)
Illés Boglárka az EMMI helyettes államtitkára

null

Légkör

2017-02-21 Légkör

Ma éjszaka alábbhagy az eső és a következő három napban az évszakhoz képest kifejezetten kellemes, kora tavaszias idő várható igen nagy változékonysággal. A hétvégére hidegfront érkezik.

null

Napi Aktuális

2017-02-20 Napi aktuális extra

A gazdasági adatok azt mutatják, hogy a magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a tavaszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában, a parlamentben.  A kormányfő úgy fogalmazott: a magyar emberek megdolgoztak az eredményekért, és "pártállásra való tekintet nélkül" jó érzés látni, hogy fokozatosan beérik a munka gyümölcse.

null

Analízis

2017-02-20 Analízis 1. rész

Szakmai csörte alakult ki a jegybank és a Nemzetgazdasági Minisztérium között olyan tekintetben, hogy az államadósság finanszírozása idén milyen módon menjen végbe.

Vendégek:
Banai Péter Benő a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára
Baksai Gergely a Magyar Nemzeti Bank igazgatója

null

Analízis

2017-02-20 Analízis 2. rész

A tőkehelyzet, likviditás és az eredményesség szempontjából is jól teljesítettek a hazai kereskedelmi bankok.

Vendégek:
Tokodi Gábor FHM kereskedelmi bank igazgató-helyettese
Palkó István a Portfolio vezető elemzője.

null

Híradó

2017-02-21 Híradó 14

Olimpiai pályázat - Tarlós a szerdai Fővárosi Közgyűlésen nagy bejelentésre készül; Elfogás - 13 éves kislányt megerőszakoló iraki férfit fogtak el a magyar rendőrök; Támogatás - 14 milliárd forint közösségfejlesztésre; Légi katasztrófa - bevásárlóközpontba csapódott egy kisrepülőgép Melbourne-ben.

null

Riportjaink

Ellenzéki kritika

Élesen bírálták az ellenzéki pártok a miniszterelnököt a napirend előtti felszólalását követően. Vona Gábor azt mondta: nincs érdemi kormányzás. Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormányfőnek az emberek valós problémáival kellene foglalkoznia. A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője pedig azt hangsúlyozta: vitathatatlan, hogy Magyarország erősödik.

null

Heti mérleg

2017-02-19 Heti mérleg 1. rész

Frakcióülést tartottak a kormánypártok. Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésén Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere, akiket a testület az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről hallgatott volna meg. Olimpia ellenes aláírásgyűjtés. Vendég: Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke

null

Riportjaink

Jól áll a választási felkészülés

Jól áll a Fidesz-KDNP a felkészüléssel a jövő évi választásra - közölte a Nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Kossuth Rádió műsorában. Kósa Lajos azt mondta: a kampánystáb és a választókerületi elnökök már megvannak, és majdnem mindenhol eldőlt az is, kik indulnak az egyéni körzetekben. A politikus szerint a tavaszi ülésszakban kezdődik a felkészülés a választásra. Emellett olyan nagy horderejű döntések is várhatók, amelyek érintik majd a költségvetést, a jogi határzárat, az adócsökkentést, valamint a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtő támogatások megvédését.

null

Hazahúzó

2017-02-20 Hazahúzó

A Hazahúzó adásával a mátraszentistváni síparkba látogathatnak el. A felső-mátrai sípálya hazánk legmagasabban fekvő hegyi falvainak ölelésében található Budapesttől alig 100 kilométerre.