Cropped landscape
Sport
Sakk a Nemzeti Galériában
2018-09-2514:17
Világsakkfesztivál
Október 13-án a Nemzeti Galériában is sakkozni fognak. Ezen a napon Polgár Judit ötlete nyomán immár negyedik alkalommal rendezik meg a Világsakkfesztivált, amelyen világszerte több száz helyszín vesz részt. 
Az idén negyedik alkalommal rendezik meg október második szombatján a Világsakkfesztivált. A Polgár Judit ötlete nyomán létrejövő fesztivál különlegessége, hogy az eseménynek ezúttal a Magyar Nemzeti Galéria ad otthont.
 
Nagyon-nagyon különleges helyszínen lesz, a Magyar Nemzeti Galériában, ami megadja azt a lehetőséget, hogy a művészet és a sakk is még jobban fókuszba kerüljön 
- mondta Polgár Judit az Echo Televíziónak.
 
A programok közt szerepel szimultánjáték a Polgár-testvérekkel, de a sokszínű, sakkal kapcsolatos tevékenységek közül mindenki találhat kedvére valót. Az eseményhez világszerte több száz, csak Kínából 200 helyszín csatlakozik. Ezek közül kiemelendő Schiermonnikoog szigete. Az ezer lakosú hollandiai szigetet erre a napra a fesztivál tiszteletére átnevezik Isle of Chessre, vagyis a Sakk szigetére. A Világsakkfesztiválra október 13-án kerül sor, a belépés ingyenes.  
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ