Cropped landscape
Belföld
Toroczkai László: A magyar kultúra nem kompatibilis az iszlámmal
2018-11-2607:49
Törvényben tiltaná be a burka viselését Magyarországon a Mi Hazánk Mozgalom. A párt elnöke, Toroczkai László az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy fogalmazott: nem csak biztonsági kérdésről van szó, Magyarországnak meg kell őriznie a kulturális önazonosságát.
Toroczkai László elmondta: 2016-ban a migrációs nyomás hatására Ásotthalmon már beterjesztett egy hasonló javaslatot, ami a burka viselése mellett a müezzin tevékenységét, vagy a minaret építést is betiltotta. 

Hozzátette: miután a helyi képviselő-testület megszavazta az előterjesztést, abból helyi rendelet lett, amely komoly nemzetközi visszhangot váltott ki.

Akkor megtapasztaltam, mennyire békés az iszlám vallás, ugyanis két hónapig kaptam a halálos fenyegetéseket a világ minden részéről
- jegyezte meg Toroczkai.

A politikus emlékeztetett: számos európai ország, köztük Franciaország, Dánia és Belgium, már korábban betiltotta a burka viselését.

Hozzátette: a burka viselése soha nem volt jellemző Európára, ez egy új hullám, amely a tömeges migrációval van összefüggésben. Szerinte Magyarországnak meg kell őriznie a kulturális önazonosságát, mert a magyar kultúra nem kompatibilis az iszlámmal.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke kiemelte: a magyarok már a török hódoltság alatt tömegesen ellenálltak az iszlám térhódításának, míg a délszláv népek vagy az albánok tömegesen áttértek az iszlám hitre.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ