Cropped landscape
Belföld
Németh Szilárd: A Magyar Honvédség garantálja az ország és az emberek biztonságát
2019-01-0310:21
Jól látszik az a frusztráció, amely mozgatja az ellenzéket, hiszen néhány hónappal ezelőtt a magyar választók kinyilvánították, hogy nem kérnek belőlük - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. Németh Szilárd szerint az ellenzékre soha nem lehetett számítani, nem érdekli őket más, csak önmaguk. A kormánypárti politikus közölte: az ország és a családok biztonságát, hazánk szuverenitását elsősorban a Magyar Honvédség garantálja.
Önmagáért beszél az egész balhé, amely a parlamentből indult tavaly decemberben – mondta Németh Szilárd, hozzátéve: csaknem száz éve fordult elő utoljára olyan a magyar parlamentben, hogy a fizikai atrocitásig fajuljon a történet és megfenyegessenek kormánypárti képviselőket, kormánytagokat. 

Jól látszik az a frusztráció, amely mozgatja az ellenzéket, hiszen néhány hónappal ezelőtt a magyar választók kinyilvánították, hogy nem kérnek belőlük - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. 

A viselkedésük pedig visszaigazolja, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére. Látszik, hogy nem magyar érdekeket képviselnek, hiszen nem hallják meg, hogy mit akarnak a magyar emberek, és nem is kíváncsiak a véleményükre. Németh Szilárd szerint Soros György áll az események mögött, és a bevándorlásról szól az egész.

A felmérések azt mutatják, nincs társadalmi támogatottsága az utcai megmozdulásoknak - tette hozzá a kormánypárti politikus. 

Németh Szilárd megerősítette: a kormánypártok nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésen
Az ellenzék csak magával van elfoglalva. Ugyanazt játsszák, amit az Európai Unió vezető is. Van egy politikai elképzelésük, amelyet úgy alakítanak, ahogy nekik tetszik, miközben az emberek véleményével nem törődnek - fogalmazott.

Az utolsó - a családok és a gyermekek védelméről szóló - nemzeti konzultációt ugyanaz a támadás érte, mint amikor a bevándorlással kapcsolatban hallgatta meg a kormány az embereket - jegyezte meg.

A katonák illetményemeléséről, illetve az otthonápolási díj növeléséről is az ominózus botrányba fulladt parlamenti ülésnapon napon szavaztak az ellenzék nélkül - emlékeztetett. Jól látható, hogy az ellenzékre semmilyen kérdésben nem lehet számítani - mondta. 

Tóth Kriszta kérdésére közölte: az ország és a családok biztonságát, hazánk szuverenitását elsősorban a Magyar Honvédség garantálja. 

Biztonságpolitikai szempontból megváltozott a világ – utalt az elmúlt évek terror- és kibertámadásaira. Ezekhez az új kihívásokhoz fejleszteni kell a hadsereget. Ez azonban nem csak technikai modernizációt jelent, hanem a létszám növelését is – szögezte le. Ezért döntött úgy a parlament, az ellenzék ellenében akkor is, hogy lehetőséget biztosít a Magyar Honvédségnek, hogy megemelje a létszámot 37 500 főre.

Németh Szilárd a katonákat érintő illetményemelés kapcsán elmondta: idén fejeződik be a 2015-ben elindított 50 százalékos illetményemelés. Ennek utolsó 5 százaléka esedékes most januárban. Öt helyett viszont most 7,4 százalékkal emelik a katonák illetményét - közölte, hozzátéve: ez átlagosan 30 ezer forintos havi többletet jelent. Az államtitkár hozzátette: a honvédségnél dolgozó civilek, akik ez évtől egy új besorolásban honvédelmi alkalmazottakként dolgoznak, 4 év alatt egységesen 35 százalékos bérfejlesztésben részesülnek. A most januártól esedékes 20 százalékos emelés iskolai végzettségtől függően, havonta átlagosan 39 200-74 100 forintos emelést jelent a honvédelmi alkalmazottak számára.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ