Analízis

Kíváncsi arra, mi történhet ezen a héten? Meg a jövő héten? Azaz minden hétfő este időt szánna rá, hogy kicsit elmélyüljön a hét várható gazdasági-politikai eseményeiben? Vagy csak egy-egy ügy következményeit szeretné tisztán látni? Mégpedig gazdasági és politikai megközelítésből?

Akkor ez az Ön műsora. Az Analízis című műsor ugyanis azoknak szól, akik nem a múlton akarnak rágódni, hanem előretekintenek. Akik gondolkodnak, s ezt várják a szakértőktől is. Meg azt, hogy kertelés nélkül beszéljenek a szakértők a legkínosabb témákról is.
A műsorok többsége a múltat elemzi. Ez viszont előretekint. A már megtörtént, vagy várható eseményeknek a következményeit, lehetséges kimeneteleit jósolják meg a jelenlévő szakértők. Mégpedig politikai és gazdasági megközelítésből. Merthogy a kettőnek sok köze van egymáshoz. Magyarországon néha túlságosan is sok.

Tehát: műsorra fel! Tartsanak velünk minden hétfőn este 20:30-tól, s kutassuk együtt, milyen meglepetéseket tartogat számunkra a hét! Egyet kérünk: ha melléfogunk - ez ugye megeshet a legjobb specialistákkal is - legyenek megértőek . Könnyebb ugyanis azt megmondani, mi lesz egy év múlva, mint azt, hogy mi történhet az adott héten. De ettől izgalmas a történet. Tehát:: velünk tartanak hétfő esténként?

hétfő 22 óra 30 perckor

analizis@echotv.hu

 

Műsorvezetők:
Szajlai Csaba Péter
Következő adások:
2017.03.27. hétfő 22:30
2017.03.27. hétfő 23:00
2017.03.28. kedd 16:30
2017.03.28. kedd 17:00
2017.03.31. péntek 11:00
2017.03.31. péntek 11:30
null

Analízis

2017-03-20 Analízis 2. rész

Mennyire alakítja át a Fed-döntés a globális piacokat, az árfolyamokat? Brüsszel hitelbedőlésektől tart az EKB szigorítása miatt? Mi lesz a dollárral, az euróval? Hogyan alakulhat a forint árfolyama? Vendég: Sarkadi-Szabó Kornél ügyvezető igazgató, Shark Vision és Taraczky Andrej, az Exluzive Change kereskedelmi igazgatója.

null

Analízis

2017-03-20 Analízis 1. rész

Hónapok óta többletes a költségvetés, kell-e módosítani? Milyen lesz a 2018-as büdzsé? Várható-e a hitelminősítőktől továbbá felminősítés? Hogyan alakulhat a kamatszint a Fed-emelés hatására? Vendég: Madár István vezető elemző, Portfolio és Németh Dávid, a KandH Bank vezető elemzője.

null

Analízis

2017-03-13 Analízis 2. rész

Az EU versenyképességének fejlesztése. Uniós források hasznosulása. Donald Trump gazdaságpolitikája. Brexit. Vendég: Kecskés András egyetemi docens és Tóth Gergely főiskolai tanár.

null

Analízis

2017-03-13 Analízis 1. rész

Mi kell a versenyképesség javításához: oktatás, tudományos munka, egészségügy fejlesztése, kutatás-fejlesztés-innováció, bürokráciacsökkentés. Visszatért az infláció. IMF-delegáció járt Magyarországon. Többlet a költségvetésben. Vendég: Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

null

Analízis

2017-03-06 Analízis 2.

Mi kell ahhoz, hogy versenyképes legyen a magyar gazdaság? Milyen Magyarország megítélése a német befektetők körében? Milyenek a hazai és a német ipari, kereskedelmi kilátások? Vendég: Dirk Wölfer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara osztályvezetője és Szíjártó Zsolt, a Nyugat-Pannon JMK ügyvezető igazgatója.

null

Analízis

2017-03-06 Analízis 1.

Téma: Gazdasági évadnyitó volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál. Versenyképességi fordulat kell, de hogyan? További szja-csökkentés jöhet. 0,9 százalékon on maradt az alapkamat. Vendég: Magas István, a Corvinus közgazdász professzora és Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.

null

Analízis

2017-02-27 Analízis 2.

Több mint nyolcezer ponttal emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 2016-ban, a BUX kilenc év után új csúcsot ért el tavaly, és a vezető részvények árfolyama is jelentősen emelkedett. Vendég: Bozsik Balázs, a BÉT kommunikációs igazgatója és Körmöczi Dániel, a BÉT vezérigazgató-helyettese.

null

Analízis

2017-02-27 Analízis 1.

A 2017-es költségvetés helyzete. Rekordok a munkaerőpiaci fronton! Látványos emelkedés: a munkaerőpiaci- és bérhelyzet a friss statisztikák tükrében. Vendég: Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke és Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

null

Analízis

2017-02-20 Analízis 2. rész

A tőkehelyzet, likviditás és az eredményesség szempontjából is jól teljesítettek a hazai kereskedelmi bankok. Vendég: Tokodi Gábor FHB Bank Zrt. igazgató-helyettese és Palkó István a Portfolio vezető elemzője.

null

Analízis

2017-02-20 Analízis 1. rész

Szakmai csörte alakult ki a jegybank és a Nemzetgazdasági Minisztérium között olyan tekintetben, hogy az államadósság finanszírozása idén milyen módon menjen végbe. Vendég: Banai Péter Benő a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára és Baksai Gergely a Magyar Nemzeti Bank igazgatója

<< / 22 >>