Analízis

Kíváncsi arra, mi történhet ezen a héten? Meg a jövő héten? Azaz minden hétfő este időt szánna rá, hogy kicsit elmélyüljön a hét várható gazdasági-politikai eseményeiben? Vagy csak egy-egy ügy következményeit szeretné tisztán látni? Mégpedig gazdasági és politikai megközelítésből?

Akkor ez az Ön műsora. Az Analízis című műsor ugyanis azoknak szól, akik nem a múlton akarnak rágódni, hanem előretekintenek. Akik gondolkodnak, s ezt várják a szakértőktől is. Meg azt, hogy kertelés nélkül beszéljenek a szakértők a legkínosabb témákról is.
A műsorok többsége a múltat elemzi. Ez viszont előretekint. A már megtörtént, vagy várható eseményeknek a következményeit, lehetséges kimeneteleit jósolják meg a jelenlévő szakértők. Mégpedig politikai és gazdasági megközelítésből. Merthogy a kettőnek sok köze van egymáshoz. Magyarországon néha túlságosan is sok.

Tehát: műsorra fel! Tartsanak velünk minden hétfőn este 20:30-tól, s kutassuk együtt, milyen meglepetéseket tartogat számunkra a hét! Egyet kérünk: ha melléfogunk - ez ugye megeshet a legjobb specialistákkal is - legyenek megértőek . Könnyebb ugyanis azt megmondani, mi lesz egy év múlva, mint azt, hogy mi történhet az adott héten. De ettől izgalmas a történet. Tehát:: velünk tartanak hétfő esténként?

hétfő 22 óra 30 perckor

analizis@echotv.hu

 

Műsorvezetők:
Szajlai Csaba Péter
Következő adások:
2017.02.21. kedd 16:30
2017.02.21. kedd 17:00
null

Analízis

2017-02-20 Analízis 2. rész

A tőkehelyzet, likviditás és az eredményesség szempontjából is jól teljesítettek a hazai kereskedelmi bankok.

Vendégek:
Tokodi Gábor FHM kereskedelmi bank igazgató-helyettese
Palkó István a Portfolio vezető elemzője.

null

Analízis

2017-02-20 Analízis 1. rész

Szakmai csörte alakult ki a jegybank és a Nemzetgazdasági Minisztérium között olyan tekintetben, hogy az államadósság finanszírozása idén milyen módon menjen végbe.

Vendégek:
Banai Péter Benő a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára
Baksai Gergely a Magyar Nemzeti Bank igazgatója

null

Analízis

2017-02-13 Analízis 2. rész

Milyen növekedéssel kalkulál 2017-re az MNB és az OTP? Mennyiben volt meglepetés a külkereskedelmi rekordtöbblet? Visszatért-e már az érdemi infláció, s mi várható az év egészére? Meddig tarthat ki az alacsony jegybanki alapkamat?

null

Analízis

2017-02-30 Analízis 1. rész

A jelenlegi nagyon alacsony kamatszint mellett mibe érdemes fektetni? S milyen állapotban van a hazai hitelintézeti szektor? A múlt évet pl. hatalmas profitok jellemezték. Mekkora hozamot, nyereséget biztosíthat egy műtárgypiaci vásárlás?

null

Analízis

2017-02-06 Analízis 2. rész

Pekingre és Varsóra nyit a pesti tőzsde. Mi a helyzet a brókerügyekkel? Mennyire szigorú a felügyelet? Milyen a BÉT megítélése külföldön, kinti befektetői körökben? Mire kell ügyelni a házi trader-ésnél? Értékpapírok lekérdezése. Vendég: Körmöczi Dániel, BÉT vezérigazgató-helyettes és Binder István, MNB felügyeleti szóvivő.

null

Analízis

2017-02-06 Analízis 1. rész

Az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok jelentősége. Beváltja-e Trump gazdasági ígéreteit? Beruházási boom a hazai cégeknél? A kiskereskedelmi forgalom 4,5%-al bővült 2016-ban. Vendég: Madár István, Portfolio vezető elemző és Németh Dávid, KandH Bank vezető elemző

null

Analízis

2017-01-30 Analízis 2.

A KSH adatai szerint A múlt év negyedik negyedévében a foglalkoztatottak száma 4 millió 411 ezer volt, 3,6 százalékkal (152 ezerrel) több mint egy évvel korábban. A munkaerőpiaci helyzet a nagy- és kis cégek esetében. Mennyire vonzó Magyarország a külföldi cégek számára? Vendgé: Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke és Tálos Péter, a Joint Venture Szövetség elnöke.

null

Analízis

2017-01-30 Analízis 1.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Lámfalussy Lectures konferenciát Budapesten több száz gazdasági és pénzügyi szakember részvételével. Melyek voltak a pénzügyi fórum legfontosabb üzenetei? Mennyire tud feliratkozni Lámfalussy-konferencia a nemzetközi fórumok listájára. Vendég: Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója és Szapáry György, az MNB elnöki tanácsadója.

null

Analízis

2017-01-23 Analízis 2.

A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez. A kabinet szerint már most is látni a pozitív jeleit a múlt év végén meghozott kulcsfontosságú intézkedéseknek.Így látja ezt a piac is? Az adás vendégei, Virovácz Péter, az IMG Bank elemzője és Veres István, az MNB pénz-és devizapiaci igazgatója kitekintettek arra is miként áll a jegybank arany,- illetve devizatartaléka.

null

Analízis

2017-01-23 Analízis 1.

A pénzügyi globális kihívások annak apropóján, hogy a múlt héten megrendezték a 47. davosi Világgazdasági Fórumot, Bécsben pénzügyi konferenciát tartottak Euromoney címmel, ezen felóül pedig beiktatták hivatalába Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét. Vendégeink: Kecskés András, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője és Magas István, a Corvinus Világgazdasági Intézet igazgatója.

<< / 21 >>