Analízis

Kíváncsi arra, mi történhet ezen a héten? Meg a jövő héten? Azaz minden hétfő este időt szánna rá, hogy kicsit elmélyüljön a hét várható gazdasági-politikai eseményeiben? Vagy csak egy-egy ügy következményeit szeretné tisztán látni? Mégpedig gazdasági és politikai megközelítésből?

Akkor ez az Ön műsora. Az Analízis című műsor ugyanis azoknak szól, akik nem a múlton akarnak rágódni, hanem előretekintenek. Akik gondolkodnak, s ezt várják a szakértőktől is. Meg azt, hogy kertelés nélkül beszéljenek a szakértők a legkínosabb témákról is.
A műsorok többsége a múltat elemzi. Ez viszont előretekint. A már megtörtént, vagy várható eseményeknek a következményeit, lehetséges kimeneteleit jósolják meg a jelenlévő szakértők. Mégpedig politikai és gazdasági megközelítésből. Merthogy a kettőnek sok köze van egymáshoz. Magyarországon néha túlságosan is sok.

Tehát: műsorra fel! Tartsanak velünk minden hétfőn este 20:30-tól, s kutassuk együtt, milyen meglepetéseket tartogat számunkra a hét! Egyet kérünk: ha melléfogunk - ez ugye megeshet a legjobb specialistákkal is - legyenek megértőek . Könnyebb ugyanis azt megmondani, mi lesz egy év múlva, mint azt, hogy mi történhet az adott héten. De ettől izgalmas a történet. Tehát:: velünk tartanak hétfő esténként?

hétfő 22 óra 30 perckor

analizis@echotv.hu

 

Műsorvezetők:
Szajlai Csaba Péter
null

Analízis

2017-04-24 Analízis 2. rész

Kell-e módosítani a büdzsét? Milyen lesz a 2018-as költségvetés? Mi lesz a forinttal? Vannak-e veszélyei a hard Brexitnek? Meddig marad a 0,9-es jegybanki alapkamat? Vendég: Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője és Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

null

Analízis

2017-04-24 Analízis 1. rész

IMF prognózis a világgazdaságról; Magyar növekedési esélyek; Mitől nyereséges a hazai bankszektor?; Magyar euró - érvek mellette és ellene. Vendég: Tóth Gergely főiskolai tanár és Madár István, a Portfolio vezető elemzője.

null

Analízis

2017-04-17 Analízis 2.

Mit mutat a német gazdasági kamara konjunktúrajelentése? Újból befektetnének-e hazánkban a külföldi cégek? Visszatért-e már a válság előtti állapot az FDI-ban? Kell-e tartani újból globális krízistől? Vendég: Dirk Wölfer, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főosztályvezetője és Magas István, a Corvinus közgazdászprofesszora.

null

Analízis

2017-04-17 Analízis 1.

Milyen állapotban van a magyar büdzsé? Hogy alakul a foglalkoztatási helyzet 2017-ben: Milyen az idei bérdinamika? Milyenek a növekedési kilátások? Vendég: Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke és Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

null

Analízis

2017-04-10 Analízis 2.

Témák: A piacok nem tudják, hogy merre induljanak el. Ha a 2016-os és 2017-es évet nézzük, akkor oldalazó tendenciát látni a piacokon. Úgynevezett taktikai optimizmust tapasztalhatunk. Évek óta nagy kérdés: meddig tud elmenni a monetáris politika, meddig tud elmenni a fiskális politika? Az Echo Tv stúdiójában Kecskés András, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense és Vonnák Balázs, Corvinus Egyetem mester tanára.

null

Analízis

2017-04-10 Analízis 1.

Téma: A magyar gazdaság állapota a friss statisztikai számok fényében. Eltelt az esztendő első harmada, de milyen a pálya? Mennyire magyar sajátosság, hogy a második, harmadik, negyedik negyedév szokott beindulni? Az uniós források felhasználásának kérdése. Az Echo Tv stúdiójában Virovácz Péter, az ING vezető elemzője és Sarkadi-Szabó Kornél, a Shark Vision, ügyvezető igazgatója.

null

Analízis

2017-04-03 Analízis 2. rész

Miért éri meg a nagyvállalatoknak szponzorálni a kis cégeket? Startup központ-e Budapest? Milyen ágazatokban tudnak erőre kapni az induló vállalkozások. Vendég: Boross Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója és Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

null

Analízis

2017-04-03 Analízis 1. rész

Mit tartalmaz a jegybank inflációs jelentése? Milyen növekedési pályán vagy a magyar gazdaság? Meddig maradhat a 0,9 százalékos alapkamat? Mi várható az Európai Központi Banktól és mi az amerikai Fed-től? Vendég: Balatoni András MNB igazgatója és Kuti Zsolt MNB igazgató.

null

Analízis

2017-03-27 Analízis 2. rész

Mennyire versenyképes a magyar gazdaság? A tudásalapú gazdaság térnyerése, terjedése hazai és nemzetközi esélyei. Hogyan tud beszállni az állam a favorizálásába. A mesterséges intelligencia terjedése, hatása a vállalati folyamatokra. Vendég: Ablonczy Balázs SAP Hungary ügyvezető igazgató és Szijjártó Zsolt Nyugat-Pannon JMK

null

Analízis

2017-03-27 Analízis 1. rész

Létrejött a versenyképességi tanács. A WEF szerint van mit javítani a bankszektor minőségén. Mi áll a bankszektor 2016-os tetemes nyeresége mögött? Fenntartható-e a profitabilitás? Jönnek a fogyasztóbarát-hitelek. Vendég: Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője és Palkó István, a Portfolio vezető elemzője.

<< / 23 >>