Bírósági történetek

Bírósági történetek

Igaz történetek a tárgyalóteremből

Bírói döntések, jogesetek, tények

Az igazságot keressük, nem a szenzációt

Aktuális büntetőügyek, a polgári jog mindennapjainkban

Ne feledjék, az igazság IDEÁT van!

Műsorvezető: Liebmann Katalin

Szombat 20:30

Elérhetőség:
birosagitortenetek@echotv.hu

Műsorvezetők:
Liebmann Katalin
Következő adások:
2017.02.22. szerda 23:00
2017.02.23. csütörtök 06:30
null

Bírósági történetek

2017-02-15 Bírósági történetek

Kilenc és fél év börtönbüntetésre ítélték az érdi időseket kifosztó nőt. Az asszony altatóval kábította el áldozatait, s az egyikük belehalt az ármányba; Gondatlan emberölés vétsége miatt két és hat hónap fogházbüntetéssel sújtotta az újszülött gyermeke halálát okozó mátranováki nőt a bíróság; Egy titokzatos tanú jelentkezett Vizoviczki kidobóinak büntetőügyében, és biztos információkat ígért.  

null

Bírósági történetek

2017-02-08 Bírósági történetek

Úgynevezett abszolút hatályon kívül helyezési okból kell megismételni a vörösiszapper elsőfokú tárgyalását; Újabb fordulat történt a szigetszentmiklósi „horrorszülők” ügyében. A bíróság 13 év fegyházbüntetésre ítélte megismételt első fokon a szülőket. A tárgyalást a nyilvánosság teljes kizárásával folytatták le; Jogerős döntés született a pesterzsébeti tanárverés ügyében.

null

Bírósági történetek

2017-02-01 Bírósági történetek

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség László Petra operatőr ügyében és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a másodfokon eljáró bíróságnak. A vádhatóság ráadásul a „fociedzős” ügyben azt akarja kimondani, hogy László Petrának szándéka volt elgáncsolni a férfit, pedig ebben nem találta bűnösnek a bíróság. Vendég: Dr. Sipos Ferenc ügyvéd. További téma: öt éve nem volt gyilkosság Izlandon egészen eddig. Egy fiatal lány az áldozat.

null

Bírósági történetek

2017-01-25 Bírósági történetek

A tartalomból: Vádat emelt az ügyészség az ellen a két férfi ellen, akik agyonvertek tavaly egy izraeli férfit; Kisbandi, azaz Lakatos András, a maffia egykori pénztárosa szerint az 1999-ben meggyilkolt Seres Zoltán Portik Tamással abban egyezett meg, hogy felosztják az alvilágot és mindenki nekik fizet védelmi pénzt. Lakatos állítja: később összevesztek és Portik halállistát készített.

null

Bírósági történetek

2017-01-18 Bírósági történetek

A tartalomból: Egy tragédiával végződő házasság története. A vádlott egy asszony, aki megelégelve férje erőszakosságát késsel támadt rá; Egy négy hónappal ezelőtti kutyalopási ügy miatt bukott le Eszter gyilkosa - 14 évig várta a lebukását; Emberölés a vád egy iklai férfi ellen, aki tavaly augusztusban elvágta haragosa nyakát, de a vádlott szerint önvédelem történt.

null

Bírósági történetek

2017-01-11 Bírósági történetek

Elnapolták az ítélethozatalt annak a nőnek perében, akit azzal vádolnak, hogy több idős embert kirabolt, háromnak pedig halálát okozta; Egy vaddisznócsorda okozta a fiatal pár tragikus halálát az autópályán – a kártérítési per hat éve húzódik. A stúdióban Szabó Éva, az elhunyt Kocsis Balázs édesanyja és Kovács Tamás nevelőapa. További vendég: Duda Attila és Borbély Zoltán ügyvédek.

null

Bírósági történetek

2017-01-01 Bírósági történetek

Lassan a helyére kerül a büntetőjogi reform utolsó mozaikdarabja is: az új Btk. és az új büntető-végrehajtási kódex után új büntetőeljárási szabályokat is kapunk Az új büntetőeljárási kódex 2018. január 1-jén lép hatályba.

null

Bírósági történetek

2016-12-25 Bírósági történetek

Még nehezebb helyzetben volt az idén a Kúria az ügyek számát tekintve, mint a 2015-ös évben – mondta a Kúria elnöke. Darák Péter ismertette: a polgári kollégium terhelése mintegy 20 százalékkal emelkedett.

null

Bírósági történetek

2016-12-17 Bírósági történetek

Az ember szinte bárhol bármikor áldozattá válhat. Különösen igaz ez a nyílt utcán, a metróban, tömegközlekedési eszközökön, szórakozóhelyen. Ott fordulhat elő a legkönnyebben, ahol sok, sokféle ember megfordul, mert úgy tűnik, egyre több az olyan ember, akinek valami defektje van. Emlékezetes az egyik legutóbbi eset, amikor egy gyanútlan fiatal nőt hátulról lerúgott egy férfi a Berlini metrólejárón.

null

Bírósági történetek

2016-12-10 Bírósági történetek

A tartalomból: öngyilkos lett a fegyházban a balástyai rém – összeállítás a négy nő megöléséért életfogytiglanra ítélt Szabó Zoltánról; Felmentették felmentette azt a darnózseli hentes, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban pedig feldarabolta. A stúdióban: Jován László ügyvéd, a felmentett férfi védője.

<< / 15 >>