Bírósági történetek

Bírósági történetek

Igaz történetek a tárgyalóteremből

Bírói döntések, jogesetek, tények

Az igazságot keressük, nem a szenzációt

Aktuális büntetőügyek, a polgári jog mindennapjainkban

Ne feledjék, az igazság IDEÁT van!

Műsorvezető: Liebmann Katalin

Szerda 23:00

Elérhetőség:
birosagitortenetek@echotv.hu

Műsorvezetők:
Liebmann Katalin
Következő adások:
2017.03.30. csütörtök 06:30
2017.04.03. hétfő 10:30
null

Bírósági történetek

2017-03-22 Bírósági történetek

Megkezdődött a büntetőpere annak a férfinak, aki a vád szerint egy idősek otthonában megölt egy asszonyt. A gyilkosság után az ápoló az interneten keresett magának pszichiátert; Az ügyészség szerint nem követett el szakmai hibát az az ügyész, aki annak idején megszűntette a „lúgos orvossal” szembeni büntetőeljárást.

null

Bírósági történetek

2017-03-15 Bírósági történetek

Kilenc év börtönre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla pénteken annak az orvosnak a szabadságvesztését, aki 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét; Ismét csaló brókerek állnak a bíróság előtt – a kár 5 milliárd forint; Csökkentették S. Ábel büntetését, amelyet a gyorséttermi lövöldözésért kapott

null

Bírósági történetek

2017-03-08 Bírósági történetek

Végre elkezdődhetett Oszter Sándor és vádlott-társai pere, miután a színművész felgyógyulva a megfázásából maga is megjelent a tárgyaláson. Oszter szerint ő az ügynek nem elkövetője csak áldozata; Áldozatnak vallja magát a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos is; A bíróság szerint nem sérültek a norvég tömeggyilkos emberi jogai a börtönben. Breivik egyebek között azért indított pert, mert hideg a kávéja és csak műanyag evőeszközökkel ehet.

null

Bírósági történetek

2017-03-01 Bírósági történetek

Fordult a kocka a Balla Irma-gyilkosság ügyében. Míg korábban a fia elleni büntetőügyben D. Lajos volt a tanú, most Schönstein Sándor tanúskodik az igazi gyilkos ellen; A bírósági tárgyaláson próbálja tisztázni Kállay Saunders András ügyvédje azt, hogy ki is kezdte a két évvel ezelőtti verekedést. Az énekes azzal vádolták, hogy súlyosan bántalmazott egy testvérpárt, de ő azt mondja önvédelemből ütött; Öngyilkos akart lenni a fegyházban Bándy Kata gyilkosa. Felvágta az ereit, de megmentették az életét.

null

Bírósági történetek

2017-02-22 Bírósági történetek

Benyújtotta lemondását Kenéz Andrea, a Fővárosi Törvényszék tanácselnöke, aki a Budaházy-ügy vádlottjait összesen 125 év fegyházra ítélte; A pszichológiai tesztek a mentősök igazát támasztják alá: a fiatal lány molesztálásával megvádolt szakemberek a vizsgálat szerint nem követhették el a szexuális zaklatást.

null

Bírósági történetek

2017-02-15 Bírósági történetek

Kilenc és fél év börtönbüntetésre ítélték az érdi időseket kifosztó nőt. Az asszony altatóval kábította el áldozatait, s az egyikük belehalt az ármányba; Gondatlan emberölés vétsége miatt két és hat hónap fogházbüntetéssel sújtotta az újszülött gyermeke halálát okozó mátranováki nőt a bíróság; Egy titokzatos tanú jelentkezett Vizoviczki kidobóinak büntetőügyében, és biztos információkat ígért.  

null

Bírósági történetek

2017-02-08 Bírósági történetek

Úgynevezett abszolút hatályon kívül helyezési okból kell megismételni a vörösiszapper elsőfokú tárgyalását; Újabb fordulat történt a szigetszentmiklósi „horrorszülők” ügyében. A bíróság 13 év fegyházbüntetésre ítélte megismételt első fokon a szülőket. A tárgyalást a nyilvánosság teljes kizárásával folytatták le; Jogerős döntés született a pesterzsébeti tanárverés ügyében.

null

Bírósági történetek

2017-02-01 Bírósági történetek

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség László Petra operatőr ügyében és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a másodfokon eljáró bíróságnak. A vádhatóság ráadásul a „fociedzős” ügyben azt akarja kimondani, hogy László Petrának szándéka volt elgáncsolni a férfit, pedig ebben nem találta bűnösnek a bíróság. Vendég: Dr. Sipos Ferenc ügyvéd. További téma: öt éve nem volt gyilkosság Izlandon egészen eddig. Egy fiatal lány az áldozat.

null

Bírósági történetek

2017-01-25 Bírósági történetek

A tartalomból: Vádat emelt az ügyészség az ellen a két férfi ellen, akik agyonvertek tavaly egy izraeli férfit; Kisbandi, azaz Lakatos András, a maffia egykori pénztárosa szerint az 1999-ben meggyilkolt Seres Zoltán Portik Tamással abban egyezett meg, hogy felosztják az alvilágot és mindenki nekik fizet védelmi pénzt. Lakatos állítja: később összevesztek és Portik halállistát készített.

null

Bírósági történetek

2017-01-18 Bírósági történetek

A tartalomból: Egy tragédiával végződő házasság története. A vádlott egy asszony, aki megelégelve férje erőszakosságát késsel támadt rá; Egy négy hónappal ezelőtti kutyalopási ügy miatt bukott le Eszter gyilkosa - 14 évig várta a lebukását; Emberölés a vád egy iklai férfi ellen, aki tavaly augusztusban elvágta haragosa nyakát, de a vádlott szerint önvédelem történt.

<< / 15 >>