Bírósági történetek

Bírósági történetek

Igaz történetek a tárgyalóteremből

Bírói döntések, jogesetek, tények

Az igazságot keressük, nem a szenzációt

Aktuális büntetőügyek, a polgári jog mindennapjainkban

Ne feledjék, az igazság IDEÁT van!

Műsorvezető: Liebmann Katalin

Szerda 23:00

Elérhetőség:
birosagitortenetek@echotv.hu

Műsorvezetők:
Liebmann Katalin
null

Bírósági történetek

2017-04-26 Bírósági történetek

442 adás, 442 hét, közel 10 év. Ennyi van a Bírósági történetek mögött. Ez a műsor kifejezetten azt a feladatot tűzte ki, hogy nem a bűnügyek bulváros bemutatásával, hanem a bíróságokon folyó eljárások feltárásával világítsa meg azt a munkát, amit az igazságszolgáltatás végez. Most csaknem 10 év után véget érnek ezek a bírósági történetek, így Liebmann Katalin is elbúcsúzott a nézőktől. Sose feledjék: az igazság ideát van!

null

Bírósági történetek

2017-04-19 Bírósági történetek

Egy barátok közti csúnya veszekedés végződött a Budapest Környéki Törvényszéken. A cimborák alaposan helybenhagyták egymást egy italozás alkalmával. Az elkövetőnek életveszélyt okozó testi sértésért kellett felelnie; Folytatódott az Fortress-ügy többmilliárdos csalássorozat tárgyalása. Az ügyben 2072 rendbeli csalás- és pénzmosás miatt emeltek vádat.

null

Bírósági történetek

2017-04-12 Bírósági történetek

Két év börtönbüntetésre ítélték a permetezőgéppel balesetet okozó traktorost. Kivilágítatlan munkagépével két ember halálát okozta; Megkezdődött a Szegedi Törvényszéken annak a férfinek a tárgyalása, aki tavaly márciusban géppisztollyal lövöldözött a kiskunhalasi ügyészségen; Ítélet előtt Geréb Ágnes perújítása.

null

Bírósági történetek

2017-04-05 Bírósági történetek

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a lúgos orvosként elhíresült férfit, aki ugyanakkor továbbra is ártatlannak vallja magát. Most nincs lehetősége nyilatkozni arról, hogy szerinte miben tévedett a bíróság; Megszüntették a lakhelyelhagyási tilalmat a mentősök ellen, akiket egy alkohol és drog miatt rosszul lett tini lány vádolt meg; Jogerős ítélet: gyilkosság a semmiért.

null

Bírósági történetek

2017-03-29 Bírósági történetek

A lúgos eset – a jogerős ítélet előtt a vádlott úgy gondolta, meg kell dolgoznia a közvéleményt; Második újszülöttjét is meggyilkolta egy karcagi nő. Beszámítható-e az az ember, aki ilyen szörnyű bűncselekményt ismételten megvalósít? A stúdióban Dr. Nikula János ügyvéd. Továbbá: Zaklatás. Mit tehet egy édesanya, ha nem tud szabadulni a múltjától, a volt férjétől? Vendég: Dr. Voczelka Ágnes ügyvéd.

null

Bírósági történetek

2017-03-22 Bírósági történetek

Megkezdődött a büntetőpere annak a férfinak, aki a vád szerint egy idősek otthonában megölt egy asszonyt. A gyilkosság után az ápoló az interneten keresett magának pszichiátert; Az ügyészség szerint nem követett el szakmai hibát az az ügyész, aki annak idején megszűntette a „lúgos orvossal” szembeni büntetőeljárást.

null

Bírósági történetek

2017-03-15 Bírósági történetek

Kilenc év börtönre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla pénteken annak az orvosnak a szabadságvesztését, aki 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét; Ismét csaló brókerek állnak a bíróság előtt – a kár 5 milliárd forint; Csökkentették S. Ábel büntetését, amelyet a gyorséttermi lövöldözésért kapott

null

Bírósági történetek

2017-03-08 Bírósági történetek

Végre elkezdődhetett Oszter Sándor és vádlott-társai pere, miután a színművész felgyógyulva a megfázásából maga is megjelent a tárgyaláson. Oszter szerint ő az ügynek nem elkövetője csak áldozata; Áldozatnak vallja magát a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos is; A bíróság szerint nem sérültek a norvég tömeggyilkos emberi jogai a börtönben. Breivik egyebek között azért indított pert, mert hideg a kávéja és csak műanyag evőeszközökkel ehet.

null

Bírósági történetek

2017-03-01 Bírósági történetek

Fordult a kocka a Balla Irma-gyilkosság ügyében. Míg korábban a fia elleni büntetőügyben D. Lajos volt a tanú, most Schönstein Sándor tanúskodik az igazi gyilkos ellen; A bírósági tárgyaláson próbálja tisztázni Kállay Saunders András ügyvédje azt, hogy ki is kezdte a két évvel ezelőtti verekedést. Az énekes azzal vádolták, hogy súlyosan bántalmazott egy testvérpárt, de ő azt mondja önvédelemből ütött; Öngyilkos akart lenni a fegyházban Bándy Kata gyilkosa. Felvágta az ereit, de megmentették az életét.

null

Bírósági történetek

2017-02-22 Bírósági történetek

Benyújtotta lemondását Kenéz Andrea, a Fővárosi Törvényszék tanácselnöke, aki a Budaházy-ügy vádlottjait összesen 125 év fegyházra ítélte; A pszichológiai tesztek a mentősök igazát támasztják alá: a fiatal lány molesztálásával megvádolt szakemberek a vizsgálat szerint nem követhették el a szexuális zaklatást.

<< / 16 >>