Sorsközösség

Megdöbbentő, megható, elgondolkodtató és igaz. Életutak, amelyek nem hétköznapiak.

Történetek, amelyeket az élet ír.

Sorsközösség kéthetente szerdán 22:30-tól az Echo Televízió műsorán.

Műsorvezető-szerkesztő: Biró Zsuzsa

Következő adások:
2017.03.27. hétfő 12:30
2017.03.29. szerda 22:30
null

Sorsközösség

2017-03-22 Sorsközösség

Már 10 éve tréningeznek a magyar „szuperhősök” minden szombaton az egyik XV. kerületi iskolában. Robotika, balett, észpörgető, sakk, képzőművészet, felfedező, drámapedagógia, tanulásmódszertan, mozgáskoordináció, hegedű, társasjáték, zeneovi és kreatív építészet. Mindenki a saját képességét fejleszti, egy valamiben viszont hasonlítanak: méghozzá abban, hogy mindannyian tehetségesek. A Hubay Tehetségpontba azok a gyerekek járnak, akiknek képességei kiemelkedőek, kreatívak és motiváltak. Egyszóval akikben, megvan az a bizonyos plusz!

null

Sorsközösség

2017-03-08 Sorsközösség

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk támadásról, rablásról, vagy éppen késelésről szóló hírt. A Ninjutsu, szó szerinti fordításban ninja művészetet jelent. Általánosságban viszont női önvédelemként emlegetik az órát. Valaki azért érkezik, mert érdeklődik az edzés iránt, valaki azért, mert támadás áldozata volt, valaki pedig azért, mert tudatosul benne, hogy nem tudná saját magát megvédeni. Egy biztos: ezen az órán ezt a kérdést senki sem firtatja.

null

Sorsközösség

2017-02-22 Sorsközösség

2010. október 4-én hömpölygő folyóként zúdult a vörösiszap Kolontárra, Devecserre és Somlóvásárhelyre. A vörös áradat semmit nem kímélt. 1-1,5 méteres magasságban mindent vitt magával. A tragédiának tíz halálos áldozata volt. Magyarország legnagyobb ipari katasztrófája óta hat és fél év telt el. Az eltelt esztendőkben a lakók újjáépítették életüket, lassan a tragédiát is feldolgozzák, de el soha nem felejtik.

null

Sorsközösség

2017-02-08 Sorsközösség

Családok, akiknek nem volt más választásuk. Édesanyák, akiknek menekülniük kellett. Gyerekek, akiknek joguk van biztonságban élni. De mit tehet az a család, amelyiknek a házát elárverezték? Hova mehet az az édesanya, aki folyamatos családon belüli erőszak áldozatává vált? Hogyan tovább, ha a szülők egyike munkanélkülivé vált és nem tudják fenntartani a családot?

null

Sorsközösség

2017-01-25 Sorsközösség

Fedél nélküliek, otthontalanok, hajléktalanok. Bárhogy is nevezzük őket a társadalom egyik legkiszolgáltatottabb rétegéről beszélünk. Szegénység, nélkülözés, hiány jellemzi életük minden percét. Minden évszakban nehéz nekik fennmaradni, de télen, a fagyban talán még inkább.  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat krízisautója fáradhatatlanul kapja a riasztásokat. A Sorsközösség stábja elkísérte a hétköznapi hősöket a riasztásokra.

null

Sorsközösség

2017-01-11 Sorsközösség

Csillag született szenteste Miskolcon! A Csillagpont Kórház előtt felállított inkubátorban hagytak ugyanis egy kisfiút. Karácsonyi Zétény esete nem egyedi, Magyarországon eddig 150 csecsemőt hagytak inkubátorokban és bíztak a kórház gondjaira. De mi lesz ezekkel a gyerekekkel ezután? Hova kerülnek? Kik lesznek a szüleik? Jelentkezhetnek-e az igazi, vér szerinti szülők értük?

null

Sorsközösség

2016-12-28 Sorsközösség

Ráhangolódás a szilveszterre, illetve az újévre. Sós, ropogós malac, szendvicstorta és lencsesalátás kosarak. Az Echo Tv Sorsközösség című műsorának szilveszterhez kapcsolódó különkiadásában gyorsan elkészíthető vendégváró falatokkal ismerkedhetünk meg.

null

Sorsközösség

2016-12-14 Sorsközösség

Forralt bor, sült malac és mézeskalács. Elengedhetetlen termékek minden adventi és karácsonyi vásárban. Az, hogy mik az idei favoritok, kiderül a Sorsközösség adásából.

null

Sorsközösség

2016-11-30 Sorsközösség

Hiányzol, aggódom érted, gyere haza! Ezek azok a szavak, amik elhagyják egy szerető szülő száját, amikor gyermeke eltűnik. Hosszú órákon, hónapokon, vagy akár éveken keresztül várják, hogy előkerüljön gyermekük. Sokszor bizonytalanságban élik mindennapjaikat, hiszen nem tudják, hogy hazavárják, vagy elengedjék-e szerettüket. A legtöbb statisztika azt mutatja, hogy ma Magyarországon évente átlagosan 10-12 ezer gyermek tűnik el. Bár az esetek döntő többségében a fiatalok gyorsan előkerülnek.

null

Sorsközösség

2016-11-16 Sorsközösség

Izmosak, muszklisok, gyúrósok, felfújtak. Hívták már őket mindennek az életben. Napi 12 órát edzenek egyfolytában, csak csirkét esznek rizzsel és csak szteroidokat fogyasztanak. Hogy ki meddig képes elmenni a jó külsőért ezt mindenkinek magának kell eldöntenie? Megszólaló: Kovács László (Kokó) testépítő bajnok, a Gilda Max SE testépítő szakágvezetője.

<< / 3 >>