Körkép a világból

Érdekli, mi történik a nagyvilágban? Kíváncsi az események közötti összefüggésekre, a történések hátterére?

Az Echo Televízió külpolitikai magazinműsora minden héten megmutatja Önnek a legfontosabbakat. 

Körkép a világból – szombaton 18.05-től az Echo Televízióban.

null

Körkép a világból

2017-08-26 Körkép a világból

Külpolitikai összefoglaló: Mintegy 30 ezren vettek részt a bostoni rasszizmus-ellenes tüntetésen; A barcelonai Sagrada Familia templomban gyászmisét tartottak a királyi család részvételével a katalóniai terrortámadások áldozatainak az emlékére; Megkezdődött az éves rendszerességgel megtartott amerikai-dél-koreai hadgyakorlat; Összeütközött egy amerikai hadihajó egy tankerrel Szingapúr partjainál.

null

Körkép a világból

2017-08-19 Körkép a világból

Feltételezett dzsihadisták támadtak Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban egy külföldiek körében is népszerű kávézóra – a merényletben 18-an vesztették életüket; A virginiai Charlottesville városában halálos áldozatokkal is végződő, véres összecsapásokba torkolltak a demonstrációk, amelyeket a szervezők azért hirdettek meg, hogy tiltakozzanak Robert Lee tábornok szobrának eltávolítása ellen.

null

Körkép a világból

2017-08-12 Körkép a világból

Írásban értesítette az Egyesült Nemzetek Szervezetét az Amerikai Egyesült Államok, hogy kilép a 2015-ös párizsi klímaegyezményből. Az éghajlatváltozás tényét tagadó Donald Trump elnök a lépéssel egy újabb kampányígéretét teljesíti. Washingtonra jogilag csak 2 év múlva vonatkozik a paktumból való kilépés; A szíriai hadsereg és a vele szövetséges fegyveres alakulatok visszafoglalták az Iszlám Állam dzsihadista szervezettől az utolsó nagyobb várost a közép-szíriai Homsz-tartományban.

null

Körkép a világból

2017-08-05 Körkép a világból

Az észak-koreai televízió bemutatta az interkontinentális rakéta felbocsátásának felvételét; A venezuelai alkotmányozó gyűlés tagjainak megválasztását az Egyesült Államok hamisnak tartja, amely újabb lépést jelent a diktatúra felé vezető úton; Donald Trump aláírta az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciós törvénycsomagot.

null

Körkép a világból

2017-07-29 Körkép a világból

Palesztin késelő; Lengyel igazságügyi törvény; Emberjogi aktivistákat vettek őrizetbe Törökországban;  Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde; A német kancellár menekülthullámot indított el azzal, hogy 2 évvel ezelőtt beengedte Németországba a Magyarországon várakozó migránsokat - mondta Martin Schultz.

null

Körkép a világból

2017-07-22 Körkép a világból

A svéd rendőrség keményebben lép fel az utóbbi időben az országban tartózkodó illegális bevándorlók ellen, miután egy elutasított menedékkérő áprilisban teherautóval hajtott emberek közé Stockholmban - derült ki a médiajelentésekből.

null

Körkép a világból

2017-07-15 Körkép a világból

Kompromisszumos megoldás született a párizsi klímaegyezményről; Káosz Hamburgban; Felszabadult Moszul, tűzszünet Szíriában; Magyar rendőrök Zadarban; Netanjahu visszavonatta nagykövete nyilatkozatát; Ukrajna nem kér a NATO-tagságból; Egyre nő a migrációs nyomás; Díszszemlével ért véget Donald Trump látogatása Párizsban; Nizza: a tavalyi merényletre emlékeznek.

null

Körkép a világból

2017-07-08 Körkép a világból

Helmut Kohl az első politikus, akitől európai uniós szintű gyászszertartáson vettek végső búcsút; Hőség tombolt Európa-szerte; Kiakadt Juncker az üres parlament miatt; Újabb rakétakísérlet Észak-Koreában; Függetlenség napja; Ellenzéki képviselőket vertek Venezuelában; Egyre több afrikai bevándorló érkezik; A G20-ak csúcstalálkozója.

null

Körkép a világból

2017-07-01 Körkép a világból

Épületeket ürítettek ki Londonban; A magyar határvadász egység és francia határvédelem; Sárlavina Kínában; Korrupciós botrány Brazíliában; Srebrenica árnyéka; Hegyekben áll a szemét Görögországban.

null

Körkép a világból

2017-06-24 Körkép a világból

A tartalomból: Tüntetés volt a londoni a tűzvész után Londonban; Merénylet egy bogotai bevásárlóközpontban; Muzulmánok közé hajtott egy furgon a brit fővárosban; Emmanuel Macron fölényes győzelme a francia nemzetgyűlési választáson; Meghalt az Észak-Koreában fogvatartott amerikai egyetemista; Rendőröket ért támadás a párizsi Champs-Elysée-n.

<< / 6 >>