Élő örökség

Következő adások:
2017.02.24. péntek 09:30
null

Élő örökség

2017-02-12 Élő örökség

Történelmi emlékhelyet jelölő sztélét avattak a budapesti Trefort-kertben a Nemzeti Örökség Intézetének szervezésében Trefort Ágoston születésének kétszázadik évfordulóján; László Gyulát a legtöbben régészként ismerik pedig kiváló képzőművész is volt, aki páratlan anyagot hagyott maga után; Tovább szépülhet a Nagyboldogasszony Plébánia Templom.

null

Élő örökség

2017-02-05 Élő örökség

Az Olaszrizling Szerintünk elnevezésű rendezvény hagyománnyá vált a csopaki borvidéken. Ezúttal hetedik alkalommal került megrendezésre az Olaszrizling Szerintünk esemény a Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok közös szervezésében, január utolsó hétvégéjén.

null

Élő örökség

2017-01-29 Élő örökség

Egy kis svájci nyarat próbálunk csempészni a hidegbe. Bemutatjuk Európa legrégebbi múzeumát, de arról is szó esik, hogy Svájcban milyen nehéz új épületet építeni. Ezúttal kiderül, hogy Baselre cseppet sem lehet ráhúzni azt a sztereotípiát, hogy a svájciak hűvösek, vagy távolságtartóak.

null

Élő örökség

2017-01-22 Élő örökség

Megmentésre váró épületek a külhonban. Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében</em> címmel rendeztek nemzetközi műemlékvédelmi konferenciát. A Rómer Flóris Terv előzménye az 1999-ben indult Nemzeti Örökség Program volt, amelynek keretében jelentős források jutottak a Kárpát-medence számos pontjára.

null

Élő örökség

2017-01-07 Élő örökség

Poznan Lengyelország bölcsője. A több mint 500 ezer lelket számláló Poznan az ötödik legnagyobb város Lengyelországban. Itt minden adott, hogy remekül érezzük magunkat. A színes reneszánsz házacskák mindenképpen képeslapba illőek. Rengeteg indokot tudunk arra, miért érdemes felkeresni a történelmi Lengyelország bölcsőjét.