Élő örökség

Következő adások:
2017.06.01. csütörtök 06:30
2017.06.02. péntek 13:05
null

Élő örökség

2017-05-28 Élő örökség

Tisztelgés Hadrianus császár előtt – Római tavaszünnep Aquincumban.

null

Élő örökség

2017-05-21 Élő örökség

Az Élő örökség adásában egy ezer éves magyar hagyományt ismerhetnek meg. A solymászat egy ősi magyar vadászati módszer, amelyet szinte változatlanul űznek a mai napig.

null

Élő örökség

2017-05-14 Élő örökség

Húsvét Felvidéken – Látogatóban a berzétei Református Gyülekezetnél; Fantasztikus leletek a város alatt - a Belvárosi Nagyboldogasszony templom története.

null

Élő örökség

2017-05-07 Élő örökség

Magyar hangszerek bemutatása. Az egyik a kuruc harcok riadó sípjaiból millenniumi szalonhangszerré vált tárogató, a másik pedig a hordozható harmónium, ami az orgonák harmóniáját idézi, és amit Magyarországon a nevű Stowasser-gyár készített még a millenniumi időkben. A hangszerkészítő dinasztia háza, a Lánchíd utca 5. egy napra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Budapest100 nevű rendezvény keretében.

null

Élő örökség

2017-04-30 Élő örökség

Magyarország egyik legfontosabb nemzeti emlékhelye a Fiumei úti temető. A sírkertben rendhagyó történelemórán vehetünk részt. Egy temető, ahol Földes László Hobót hallgathatjuk, és ahol nem tilos fűre ülni. A Fiumei úti sírkert ma Magyarország egyetlen állami temetője. Az elmúlt években nagy átalakuláson ment keresztül. A cél az volt, hogy egy igazi emlékpark jöjjön létre.

null

Élő örökség

2017-04-23 Élő örökség

Vidéki és határontúli teátrumok legfrissebb operaelőadásai vendégeskedtek április 4. és 9. között Budapesten. A négy éve minden tavasszal megrendezett, egy héten át tartó eseménysorozat célja a fővároson kívüli operajátszás népszerűsítése. A hagyományokhoz híven idén is hat színház fogadta el az Opera meghívását.

null

Élő örökség

2017-04-16 Élő örökség

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum az 1967-ben alapított szabadtéri néprajzi múzeum Szentendrén. Gyakran egyszerűen szentendrei skanzen néven emlegetik. Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye. Bemutatja a Kárpát-medence jellegzetes tájegységeinek népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját.

null

Élő örökség

2017-04-09 Élő örökség

A templompusztulás szomorú példája az aracsi pusztatemplom a Vajdaságban. E romos emlékhely napjainkban a délvidéki magyarság kultikus színhelye; Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatták be az Álom hava című filmet. A történelmi magyar-szerb játékfilm a török pusztítás után játszódik Bácskában. A film nagy részét az aracsi pusztatemplomban forgatták.

null

Élő örökség

2017-04-02 Élő örökség

Lovagok, udvari bolondok, cipészek, posztókereskedők a XXI. században A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont az I. Történelmi és Kézműves Vásárnak és Hagyományőrző Találkozónak. A szervezők a vásár mellett előadásokkal egybekötött szakmai fórummal, történelmi alapú vívóversennyel, régizenei koncerttel és még sok más színes programmal várták az érdeklődőket. Ezen kívül előzetes látható a Tisza-tóhoz szervezett operafesztiválról is.

null

Élő örökség

2017-03-26 Élő örökség

Március 23-a a Lengyel barátság napja. Az Élő örökség ezúttal lengyel földre kalauzolja el Önöket - az építészet, az urbanisztika és az örökségek iránt érdeklődő nézőinket.

<< / 2 >>