Élő örökség

Következő adások:
2017.03.31. péntek 09:30
2017.04.01. szombat 15:15
2017.04.04. kedd 12:30
null

Élő örökség

2017-03-26 Élő örökség

Március 23-a a Lengyel barátság napja. Az Élő örökség ezúttal lengyel földre kalauzolja el Önöket - az építészet, az urbanisztika és az örökségek iránt érdeklődő nézőinket.

null

Élő örökség

2017-03-19 Élő örökség

Barangoljunk együtt Budapest utcáin, hiszen csodálatosabbnál csodálatosabb épületek mellett suhanhatunk el. Az Operaház Pazar épülete, vagy éppen a Szent István-bazilika. Immár teljes pompájában tekinthetjük meg a Várkert Bazárt. Ezekben az egyedülálló épületekben van egy közös, ő pedig Ybl Miklós. De, mit tudunk ma az egyik legnagyobb magyar építészről?

null

Élő örökség

2017-03-12 Élő örökség

Az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik fontos előzménye volt a poznani felkelés. Ezúttal a Warta folyó partjaihoz Nyugat-Lengyelországba látogatunk el. Poznan Lengyelország bölcsője. A több mint 500 ezer lelket számláló Poznan az ötödik legnagyobb város Lengyelországban. Itt minden adott, hogy remekül érezzük magunkat. A történelmi városrész elragadó és tökéletesen megfizethető is.

null

Élő örökség

2017-03-05 Élő örökség

Felavatták a Málenkij Robot Emlékhelyet a ferencvárosi vasútállomáson a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából; Kevesen tudják, hogy Tito partizánjai, milyen magyarellenes vérengzéseket követtek el a Délvidéken; Amikor a szoborparkba száműzték a kommunista szobrokat; Kiderül, hogy mit rejtett Nicolae Ceausescu palotája.

null

Élő örökség

2017-02-12 Élő örökség

Történelmi emlékhelyet jelölő sztélét avattak a budapesti Trefort-kertben a Nemzeti Örökség Intézetének szervezésében Trefort Ágoston születésének kétszázadik évfordulóján; László Gyulát a legtöbben régészként ismerik pedig kiváló képzőművész is volt, aki páratlan anyagot hagyott maga után; Tovább szépülhet a Nagyboldogasszony Plébánia Templom.

null

Élő örökség

2017-02-05 Élő örökség

Az Olaszrizling Szerintünk elnevezésű rendezvény hagyománnyá vált a csopaki borvidéken. Ezúttal hetedik alkalommal került megrendezésre az Olaszrizling Szerintünk esemény a Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok közös szervezésében, január utolsó hétvégéjén.

null

Élő örökség

2017-01-29 Élő örökség

Egy kis svájci nyarat próbálunk csempészni a hidegbe. Bemutatjuk Európa legrégebbi múzeumát, de arról is szó esik, hogy Svájcban milyen nehéz új épületet építeni. Ezúttal kiderül, hogy Baselre cseppet sem lehet ráhúzni azt a sztereotípiát, hogy a svájciak hűvösek, vagy távolságtartóak.

null

Élő örökség

2017-01-22 Élő örökség

Megmentésre váró épületek a külhonban. Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében</em> címmel rendeztek nemzetközi műemlékvédelmi konferenciát. A Rómer Flóris Terv előzménye az 1999-ben indult Nemzeti Örökség Program volt, amelynek keretében jelentős források jutottak a Kárpát-medence számos pontjára.

null

Élő örökség

2017-01-07 Élő örökség

Poznan Lengyelország bölcsője. A több mint 500 ezer lelket számláló Poznan az ötödik legnagyobb város Lengyelországban. Itt minden adott, hogy remekül érezzük magunkat. A színes reneszánsz házacskák mindenképpen képeslapba illőek. Rengeteg indokot tudunk arra, miért érdemes felkeresni a történelmi Lengyelország bölcsőjét.