Magyarok

MAGYAROK – sorozat a nemzet XXI. századáról. A Kárpát-haza tájait, kulturális örökségét és közösségét meghatározó személyiségeken, kiemelkedő alkotókon, művészeken, tudósokon, közéleti vagy valamiben különleges értéket hordozó embereken keresztül mutatja be. Nem csak a jelenünk, de múltunk és jövőnk is megelevenedik! A magyar világ sokszínűsége, értéke, jellegzetessége.

Szombatonként 23 órától az Echo Tv-ben.

Következő adások:
2017.09.23. szombat 22:30
2017.09.26. kedd 23:30
2017.09.27. szerda 13:05
null

Magyarok

2017-09-16 Magyarok

Hogyan lehet megmenteni egy falut a pusztulástól? A zempléni erdők közt megbúvó Vágáshuta múltjáról, jelenéről, jövőjéről és az összefogás erejéről beszél Dr. Kardos László néptánckutató, koreográfus.

null

Magyarok

2017-09-09 Magyarok

Tokaj-Hegyalja kapujában – Szerencs, az édes kisváros.

null

Magyarok

2017-09-02 Magyarok 2. rész

Stoller Antal Huba néptáncos, koreográfus Úgy ég a tűz, ha tesznek rá címmel tartotta meg akadémiai székfoglalóját. „A népművészetet megismerni, tanulni kell, hogy gazdag múltunkból építsünk jövőt. Így gondolom ezt ma is" – mondta.

null

Magyarok

2017-09-02 Magyarok 1. rész

Hogy a gazdag múltból jövő születhessen! Stoller Antal táncos, koreográfus néptánc és népdalgyűjtő gondolatai a hagyományok ápolásáról, a népzenéről, a néptáncról és a budai várnegyedről.

null

Magyarok

2017-07-15 Magyarok

A régi Magyarország változatos színei, ízei, hangulatai kicsiben Pest-Budán még ma is elérhetőek. A népek országútján nem csak balsorsként, hanem valódi lehetőségként kínálkozik a mellettünk élő népek kultúrájának, életérzésének megismerése. Ha ennek jegyében érdeklődnének a Magyarok gondolataira nyitott nézőink, akkor egy Balkán-kutató, történész, költő társasága igazán gazdagító élménnyel kecsegtet. Történelmi séta Zsebők Csaba és felesége Szurdi Kata divattervező társaságában. Aki velük sétál a világot látja kiterítve a járda szegletén.

null

Magyarok

2017-07-08 Magyarok

Hajdúnánás arculatát és szellemiségét ma is az a társadalmi réteg határozza meg, kiknek őseit Bocskai István telepítette ide. A hajdúk utódjai kitartós és szívós munkával élesztették újjá a történelmük során a városukat. Itt éli a paraszti élet nehéz, de boldog mindennapjait Kéki Zsolt kovácsmester és Kéki Andrea divattervező. Vallanak Nánásról, a munkáról és persze a magyarságukról.

null

Magyarok

2017-07-01 Magyarok

Tartalom: Mendelényi Zoárdné Tünde, a Vigadó galéria vezető kurátora a magyarságáról és a művészetről.

null

Magyarok

2017-06-24 Magyarok

Nyugat kapujában ma Sopront találjuk. Nem volt mindig így, és lehetett volna nagyon másképp is ma már. Lassan egy kerek évszázada annak, hogy a trianoni békediktátum elragadta a történelmi országunk területének kétharmadát, megfelezve lakosságát is. Kevés kivétellel, egy puskalövés nélkül adta át magát a magyarság a döntésnek, ám nem így történt a nyugati végeken, melyen kivívták a népszavazást a derék városlakók és a környék falvai. Azóta a hűségről beszélünk, Sopron jut mindenkinek az eszébe.

null

Magyarok

2017-06-17 Magyarok

Van egy városunk, amely határ menti állandóságában és átalakulásaiban egyszerre európai és magyar. Van egy öreg folyam, amely első nagy honvédő harcunk máig élő szemtanúja a Barna-hegy és Dévény között. Van egy felvidéki magyar harcosunk is, aki évtizedek óta szolgálja a magyar életet úgy, hogy vérében francia hugenották, németek és zsidók adták össze a hungarus élet pezsgő erejét. Ő Duray Miklós, aki az egykori csehszlovákiai magyarság ügyéért kétszer is börtönbe került. A Magyarok gondolatait hiteles forrásból merítheti az, aki meghallgatja a Kutyaszorító című könyv sok tűzben edződött szerzőjét.

null

Magyarok

2017-06-10 Magyarok

Németh Ákos színházi szerző, drámaíró, rendező kalauzolja a nézőket szülővárosában, Székesfehérváron. A városnézés közben szó esik a múltról, történelemről, családról, munkáról. Az elődök meséit továbbszőve írja a mindenkori ember történetét. A Magyarok gondolataira nyitott néző megismerheti örökérvényű drámáinkat, melyek évszázadok óta ugyanúgy kerekednek. Aki nála jár, ráébredhet a világ folytonosságára.

<< / 5 >>