Sajtóklub

Újraindul a Sajtóklub az Echo Televízióban. Bayer Zsolt műsorvezető és állandó partnerei, Bencsik András, Huth Gergely és Lovas István hetente beszélgetnek, elemeznek és vitatkoznak Magyarország és a világ híreiről.

Sajtóklub minden hétfőn 20 óra 30 perctől. 

Következő adások:
2017.05.29. hétfő 20:30
2017.05.29. hétfő 21:05
2017.05.29. hétfő 23:30
2017.05.30. kedd 15:05
null

Sajtóklub

2017-05-22 Sajtóklub

Országszerte kormányváltó hangulatot vizionálnak azok, akik „mega-giga” tüntetést szerveztek május 21-ére, ezen kívül elhiszik azt, amit mondanak, például, hogy tombol a fasizmus. A szokásos „diktatúrázás” is megvolt, amiről a nyugati média szeret beszámolni. De, ha már emberi jogok: Donald Trump egy olyan országba látogatott, ahol finoman szólva is lesújtónak tekinthető az emberi jogok helyzete. Ha Orbán Putyinnal tárgyal, óriási a felzúdulás. A Sajtóklubban arról is szó esett, hogy a momentumosok berontottak az Origo szerkesztőségébe.

null

Sajtóklub

2017-05-15 Sajtóklub

Marad-e a feketeleves? Mi hangzott el a kávé partyn? Van-e esély a kettős mérce megszűnésére? Aztán: beindult a „rettegés”, amikor kiderült, hogy Horthy-szobrot állítanának Perkátán. A kérdések adottak: ki, hogy ítéli meg a kormányzót? Érdemel-e szobrot Horthy Miklós? Végül pedig: fújják a sípot a liberálisok, mert Orbán Viktor koszorúzott a pekingi Tienanmen téren. Ugyanakkor, arról szinte alig esik szó, hogy Magyarország történelmi lehetőség előtt áll, mert az Új Selyemút a XXI. század egyik legnagyobb projektje. 

null

Sajtóklub

2017-05-08 Sajtóklub

A Sajtóklubban arról, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke antiszemitizmussal vádolta meg Magyarország miniszterelnökét. A politikus szerint őt „érzelmileg mindig nagyon mélyen megérinti, amikor antiszemitizmussal találkozik”. De valójában, ki is bélyegzett meg kit? Aztán: Itthon, kik is fenyegetőznek erőszakkal? Ki támadnak rá közintézményekre? Kik provokálják a rendőröket? Mire föl a nagy cinizmus akkor, amikor a jobboldali, konzervatív sajtó tudósítóira támadnak?

null

Sajtóklub

2017-05-01 Sajtóklub

Borítékolható volt: vizsgálat indult Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész ellen, aki azt állítja: együttműködnek az embercsempészekkel a földközi-tengeri migránsmentésben részt vevő egyes nem kormányzati szervezetek. Az NGO-k és az embercsempészek közötti kapcsolatok témakörét is körbejárta a legutóbbi Sajtóklub, de az adásban szó esett arról is, hogy az ellenzék szerint „Orbán kapitulált migránsügyben”. Aztán: „Bilderberg-bűz” a brüsszeli Soros–Juncker-találkozón. A stúdióban ezúttal Huth Gergely, Lovas István, Bencsik András és Gajdics Ottó.

null

Sajtóklub

Sajtóklub az Indexről

Közvetlen befolyást szerzett Simicska Lajos az Indexben. Hiába tagadták tavaly nyár óta, hogy Simicskának opciós joga van a portálra, ez most be is bizonyosodott. A Sajtóklubban elhangzik: mindenki tudta az Indexről, hogy megvehető. Az új 100 százalékos tulajdonos a Magyar Fejlődésért Alapítvány, aminek új igazgatósági tagjai Bodolai László ügyvéd, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd és Kereszty Gábor közgazdász. Bodolai az irodáját attól az Uj Pétertől bérli, aki a 444.hu főszerkesztője, s akinek Budaörsön négy birtoka van. „A függetlenség jól fizet!”

null

Sajtóklub

2017-04-17 Sajtóklub

Egyre agresszívabb az a mag, amelyik a törvényes tüntetések befejezése után nekiáll demonstrálni. Napi szinten olvasható bizonyos oldalakon az is, hogy ki, milyen erőszakot szeretne alkalmazni. Mindig tovább egy lépéssel? Miként is hangzik Saul Alinsky radikális baloldali gondolkodó 12 pontos szabálya? A Sajtóklubban elhangzik: a csendes többség nem dőlt be ennek a hisztinek, a társadalom többsége nyugodt. Az adásból kiderül az is, hogy mi folyik valójában a Soros-egyetemen, amire egy volt CEU-s közgazdász hallgató vallomása világít rá.

null

Sajtóklub

2017-04-10 Sajtóklub

A rendőrök folyamatos provokálása, újságírók inzultálása. Párját ritkító jelenetek is jellemezték azt a demonstrációt, amit eredetileg a CEU melletti kiállás jegyében hirdettek meg, de elszabadultak az indulatok. A Sajtóklubban elhangzott: majd valamikor a magyar jobboldalnak is meg kell mutatnia az erejét, nehogy bárki azt gondolja - köztük a ’68-as nosztalgiába burkolt figurák se -, hogy a Kossuth téren megjelent néhány 10 ezer ember a mindent elsöprő erő. Az adás újfent rávilágított, hogy miről is szól valójában a felsőoktatási törvény mostani módosítása. S, ha már oktatás, szakdolgozatcímek alapján kiderül az is, milyen témákban is merültek el a hallgatók „Magyarország legjobb egyetemén”.

null

Sajtóklub

2017-04-03 Sajtóklub

Szinte borítékolható volt, hogy óriási botrány alakul ki a felsőoktatási törvény tervezett módosításából, meg is születtek az ilyenkor szokásos címlapok, és lezajlott a CEU-melletti budapesti tüntetés is. Kérdés: érdemes-e beleállnia a kormánynak egy ilyen háborúba egy évvel a választás előtt? Aztán: új Soros-kötet jelent meg, ami a „George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége” címet kapta. További téma: Simicska Lajos és Simicska Ádám ámokfutása.

null

Sajtóklub

2017-03-27 Sajtóklub

Hatvan éve tették le az EU alapjait. Most a tagországok állam-, illetve kormányfői a római csúcson a közösséget jelenleg érő legnagyobb kihívások egyikeként a nemzetközi migrációs válságot nevezték meg. Külpolitikai kitekintő különös tekintettel a Saar-vidéki tartományi választások eredménye fényében. Aztán: Beindult a „migránsbiznisz” a Magyar Helsinki Bizottságnál; Soros fizet, de Putyin irányítja a világot? Közben kiderült: Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes azért vette fel a magyar állampolgárságot, mert egyetért hazánk migrációs politikájával és az üldözött keresztények melletti kiállással.

null

Sajtóklub

2017-03-20 Sajtóklub

Néhány tucatnyian próbálták füttyel megzavarni Orbán Viktor miniszterelnök március 15-ei beszédét. Közben bocsánatot kért annak a társaságnak az egyik tagja, aki a nemzeti ünnepen Jurák Kata újságírót inzultálta. A közösségi oldalon egyébként a PestiSrácok.hu munkatársa kap hideget-meleget. Aztán: Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a belügyminiszter lejáratását megkísérlő Jakubinyi Róbertet, ám a kormánytagok elleni karaktergyilkosság folytatódhat, a miniszterelnök is célkeresztbe kerülhet.

<< / 2 >>