Kettesben Szabó Anettel

Portréműsor az Echo Televízióban. A kulturális élet és a közélet olyan nagyjait mutatjuk be, akiktől nem csupán lehet, hanem bizony érdemes is tanulni.

Minden szombaton 19 órától-

Műsorvezetők:
Szabó Anett
Következő adások:
2017.08.20. vasárnap 02:10
2017.08.20. vasárnap 13:05
2017.08.22. kedd 10:05
2017.08.23. szerda 22:30
null

Kettesben Szabó Anettel

2017-07-15 Kettesben Szabó Anettel

Ne ítélj, hogy ne ítéltess! A Pacsirtatelepen ezt már kissrác korában megtanulta és onnan elindulva lett a külvárosi betyárok szószólója. A Rackajam, mostani nevén az Első Pesti Rackák frontembereként ma már a világ egyik legjobb szájharmonikása. Zenekarával mindent megcsinál, ami kompromisszumok nélkül érdekli. Zenéjében összeolvad a rock and roll és az irodalom szeretete. Így fér meg együtt Petőfi szava és Hendrix zenéje. Ferenczi György, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, szájharmonika-művész.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-07-08 Kettesben Szabó Anettel

Szinte beleszületett a 40-es évek magyar irodalmi és képzőművészeti életébe! 56-ban Londonba menekült, négy évtizeden át a BBC és néhány évig a müncheni Szabad Európa rádió munkatársa volt. Közben életrajzi könyveket írt, magyar Ki kicsodát szerkesztett, kiadót és galériát alapított. Legismertebb regénye az emigráció első éveiben a Zugligetből édesanyjától kapott leveleire épül. Sárközi Mátyás József Attila-díjas író, kritikus, műfordító, szerkesztő.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-07-01 Kettesben Szabó Anettel

Marton Éva a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar opera-énekesnő, drámai szoprán. A Magyar Szent István-rend kitüntetettje. 2017-ben a Forbes őt választotta az 5. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-06-24 Kettesben Szabó Anettel

Két szárnya van, az egyik a vers, a másik a mese és így szépen tud repülni - vallja Szabó Anett vendége. Szerinte a gyerekeknek úgy kell írni, mint a felnőtteknek, csak jobban. Süsü, Pom-Pom, Oriza-Triznyák, Bagaméri, Mirr-Murr és még rengeteg szeretnivaló figura megálmodója Csukás István Kossuth-díjas költő, meseíró.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-06-17 Kettesben Szabó Anettel

Az emigráns sors legnagyobb fájdalma, hogy az ember lehet sikeres, de sehol nem tud igazán gyökeret ereszteni, vallja Szabó Anett vendége: Nádasdy Borbála. 6 évesen kényszerült elhagyni lepsényi szülőházát, majd 17 évesen a hazáját. Kalandos életében kiemelkedőt alkotott színésznőként és balettmesterként is. Két évvel ezelőtt visszaköltözött Magyarországra és azóta Veszprémben él. Újra színpadra állt és hamarosan megjelenik a 6 hatodik, önéletrajzi ihletésű könyve.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-06-10 Kettesben Szabó Anettel

Úgy gondolja, a művészi pályán az elégedettség nem egy hasznos érzés. A fejlődés indikátora a vágy, hogy az ember valami ténylegeset, valami igazit találjon meg a művészetben, amit aztán közvetíthet. Szerinte a zene pont attól értékes, hogy teljesen közvetlenül hat. Szabó Anett vendége ezúttal Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-06-03 Kettesben Szabó Anettel

12 évvel ezelőtt a Vajdaságból érkezett egy popzenei tehetségkutató zsűrijét és nézők millióit meghódítani. Mostanáig az álmai többszöröse is megvalósult már. Saját és a legjobb magyar szerzőkkel együtt írt dalai is poplisták élén állnak, kiváló zenészek kísérik, kétszer megtöltötte az Arénát és tervezi a következőt. Szabó Anett vendége Rúzsa Magdi énekes, aki ezúttal a magánéletéről is örömmel mesélt.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-05-27 Kettesben Szabó Anettel

A zene akkor jó, ha élményt ad – vallja Hamar Dániel, aki zenekarával több, mint negyven éve maga is erre törekszik. Hét évesen kezdett zongorázni, majd nagybőgőzött, végül geofizikus lett. Amikor 1973-ban ifjabb Csoóri Sándorral és Sipos Mihállyal megalakította a Muzsikás együttest, még nem tudták, hogy ők lesznek azok, akik elfogadtatják a világgal a magyar népzenét. Hamar Dániel Kossuth-díjas népzenész, a Muzsikás együttes alapító tagja, geofizikus, a földtudományok kandidátusa.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-05-20 Kettesben Szabó Anettel

A színjátszást főiskolás korában varázslatként élte meg! Ezt az érzést azóta is igyekszik magában megőrizni és felidézni! Örömmel tölti el, hogy rendezőként és igazgatóként is dolgozhat, mert így teljesebb rálátása van a színházra- vallja Oberfrank Pál színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-05-13 Kettesben Szabó Anettel

Neve évtizedek óta egybeforr a műkereskedelemmel és az értékmentéssel. Galériatulajdonos, igazságügyi festményszakértő, a hazai árverések egyik legmeghatározóbb szereplője. Szerinte a tudás, a gyakorlat és a szakmában eltöltött idő a legfontosabb. Neki köszönhetően rengeteg képzőművészeti kincs került elő és vált ismertté a nagyközönség előtt is. Mindannak, amit elért 50 százalékát vallja magáénak, de úgy véli, sikereinek igazi titka: a férje. Ő Virág Judit művészettörténész, műkereskedő.

<< / 2 >>