Kettesben Szabó Anettel

Portréműsor az Echo Televízióban. A kulturális élet és a közélet olyan nagyjait mutatjuk be, akiktől nem csupán lehet, hanem bizony érdemes is tanulni.

Minden szombaton 19 órától-

Műsorvezetők:
Szabó Anett
Következő adások:
2017.10.22. vasárnap 13:05
2017.10.24. kedd 10:05
2017.10.25. szerda 22:30
null

Kettesben Szabó Anettel

2017-10-21 Kettesben Szabó Anettel

Hosszú út vezette az első táncháztól az Arany balladák koreográfiájáig. Nívódíjjal végzett a Balettintézet első néptánc tagozatán majd az Állami Népi Együttes szólótáncosaként alapozta meg a hírnevét világszerte. Történelmi témájú monumentális táncprodukcióival: István a király, Körhinta, Dózsa, Drakula, Tenkes kapitánya,..... a legnagyobb hazai és határon túli színpadokon is letette a névjegyét. Zsuráfszky Zoltán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes igazgatója, művészeti vezetője.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-10-14 Kettesben Szabó Anettel

Szerelem és kínai filozófia, égbemászás és földönjárás, misztérium és vagányság, ez mind jellemző a hazai világzene egyik legszínesebb, legeredetibb képviselőjére. Hegedűfutamaival és sodró-nyers énekhangjával nagy koncerttermek közönségét is el tudja varázsolni. Szabó Anett vendége Szirtes Edina “Mókus” zeneszerző, hegedűművész, énekes, tanár.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-10-07 Kettesben Szabó Anettel

Szabó Anett vendége Lukács Sándor Kossuth -és Jászai Mari-díjas színművész. Negyvenöt éve hűséges tagja a Vígszínház társulatának. Minden szerepénél a nulláról indul, fegyelemmel és türelemmel építi fel a figurát. Pályája egyik legfontosabb feladatának tartja Woland megformálását a Mester és Margaritában. Kilenc éves kora óta verseket ír,  idén jelent meg a hetedik verseskötete.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-09-30 Kettesben Szabó Anettel

Szabó Anett vendége Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakozó. 2000-ben Sydneyben ő vitte a magyar olimpiai csapat zászlaját, majd a négyessel ezüstérmet nyert. Itt elhíresült, nagy port kavart nyilatkozatáról is szó esik. Visszavonulása után az egészséges táplálkozásról könyvet írt, a rádióban vetélkedőt vezetett, éveken át foglalkozott lótartással és versenyeztetéssel. Néhány éve edzőként igyekszik átadni mindazt, amit versenyzőként megtanult.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-09-23 Kettesben Szabó Anettel

Tizenöt éven át vezette a magyar férfi vízilabda-válogatottat. Csapata három olimpiát, egy világ -és két európa-bajnokságot nyert. 2012 óta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és 2017 júliustól a FINA Edzőbizottságának alelnöke. Szabó Anett vendége, Kemény Dénes, aki az édesapjával “Fecsó bával” töltött gyerekkoráról és állatorvosi munkájáról is mesél.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-09-16 Kettesben Szabó Anettel

Az elmúlt néhány évben tudatosította, mennyire kell értékelni a mostokat, ezt tükrözi tavaly megjelent Most című albuma, ami aranylemez lett. Sokoldalú előadóművészi pályája elismeréseként vehette át idén a Magyar Érdemrend lovagkeresztje állami kitüntetést. Keresztes Ildikó, színész, énekes, előadóművész.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-09-09 Kettesben Szabó Anettel

Maradandót alkotott színpadon és filmen, lemezen, könyvben, televíziós és rádiós zenei vezetőként. 1976-ban megalapította a Magyar Örökség-díjas Kormorán együttest, amely változó felállásban azóta is sokat koncertezik. Koltay Gergely a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett zenész, zeneszerző, dalszövegíró.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-09-02 Kettesben Szabó Anettel

Alkotás közben évtizedek óta jazzt hallgat. Százával készített művészbarátairól portrékat. Másik szenvedélye a fotózás, fotóit festményeihez is felhasználja, ezt nevezi gyémántográfiának. Felesége egykori tanítványa Ardey Edina, akivel a műtermükben egymás mellett festenek, és közös kiállításokat rendeznek. Szabó Anett vendége Gyémánt László Kossuth-díjas festőművész.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-07-15 Kettesben Szabó Anettel

Ne ítélj, hogy ne ítéltess! A Pacsirtatelepen ezt már kissrác korában megtanulta és onnan elindulva lett a külvárosi betyárok szószólója. A Rackajam, mostani nevén az Első Pesti Rackák frontembereként ma már a világ egyik legjobb szájharmonikása. Zenekarával mindent megcsinál, ami kompromisszumok nélkül érdekli. Zenéjében összeolvad a rock and roll és az irodalom szeretete. Így fér meg együtt Petőfi szava és Hendrix zenéje. Ferenczi György, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, szájharmonika-művész.

null

Kettesben Szabó Anettel

2017-07-08 Kettesben Szabó Anettel

Szinte beleszületett a 40-es évek magyar irodalmi és képzőművészeti életébe! 56-ban Londonba menekült, négy évtizeden át a BBC és néhány évig a müncheni Szabad Európa rádió munkatársa volt. Közben életrajzi könyveket írt, magyar Ki kicsodát szerkesztett, kiadót és galériát alapított. Legismertebb regénye az emigráció első éveiben a Zugligetből édesanyjától kapott leveleire épül. Sárközi Mátyás József Attila-díjas író, kritikus, műfordító, szerkesztő.

<< / 3 >>