Jövőálló

Innovációs magazin az Echo Televízióban. Hétről-hétre bemutatjuk a tudomány és a technika világának híreit. Beszámolunk a legújabb felfedezésekről, valamint az innováció új vívmányairól. Vagyis minden, ami jövőálló.

Szerdán 18 óra 30 perctől várja Önöket a képernyő elé: Ambrus Ádám.

Műsorvezetők:
Ambrus Ádám
Következő adások:
2017.08.20. vasárnap 00:05
2017.08.22. kedd 17:05
2017.08.23. szerda 18:30
2017.08.24. csütörtök 13:05
null

Jövőálló

2017-08-16 Jövőálló

Kísérlet - az Etna lejtőin tesztelik a Hold- és Mars-missziókhoz gyártott robotokat; Környezettudatosság - a napenergiát is felhasználják egyes vonatok működtetésére Indiában; Térkép az űrben - a Google Street View az űrbe kalauzolja a felhasználókat; Csalódás a T-Rex rajongóknak - maximum 20 kilométer per órás sebességgel tudott csak futni Tyrannosaurus rex; Beteríthetné egész Argentínát a plasztik - több mint 9 milliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta.

null

Jövőálló

2017-08-09 Jövőálló

Kísérlet - bunkerekben próbálják megtapasztalni kínai kutatók, milyen lehet űrkabinban élni egy másik bolygón; Hyperloop - először tesztelték vákuumos csőrendszerben az Elon Musk szupervonatát; Környezettudatosság - ötüléses napelemes autót gyártottak Hollandiában; Koppintás - egy régi iPhone-dizájnt vett alapul Észak-Korea saját mobiltelefonja elkészítésekor.

null

Jövőálló

2017-08-02 Jövőálló

Hulladékgyűjtés - speciális robotokkal szednék a Föld körül keringő űrszemetet amerikai kutatók; Cserelehetőség - drónok válthatják fel idővel a helikoptereket; GPS - szagnavigátor segítheti a sofőröket a közúti tájékozódásban; A jövő abroncsa - bemutatta a Michelin a levegő nélküli 3D nyomtatott kerekét; Üvegházhatás - 6 ezer négyzetkilométer kiterjedésű jégtömb vált le az Antarktiszról.

null

Jövőálló

2017-07-26 Jövőálló

Szokatlan áramtermelés - a földrengések során felszabaduló energiákat használják fel mobiltelefon akkumlátorok töltésére; Gyógymód - űrruha segítségével kezelnek perifériás artériás betegséggel küzdő embereket; Vészjelzés - pánik karkötőt fejlesztettek ki Svédországban; Belső építészet - speciális számítógépes programmal rendeznek be ingatlanokat, amelyeket még meg sem építettek; Felfedezés - újabb alagutat tárnak fel Mexikó ősi romvárosában.

null

Jövőálló

2017-07-19 Jövőálló

Bunker - volt náci óvóhelyet alakítottak át múzeummá Dániában; A muzsika hangjai - zeneterápiával segítik a gyerekek életét; 3D-s gitár - megalkották a világ első nyomtatott alumínium hangszerét, Váltás - a kemény robotok helyett jöhetne a környezet- és emberbarát puha robotika; Aztékok - emberi koponyákból álló tornyot tártak fel a régészek Mexikóváros központja alatt.

null

Jövőálló

2017-07-12 Jövőálló

Elődjeink nyomában - az Andok fennsíkjain már 7 ezer éve is élhettek emberek; Ásatások - Hatalmas dinoszaurusz-lelőhelyet tárnak fel Kínában; Kiberbűnözés - Semmi sem szabhat határt a hekkertámadásoknak és a számítógépes vírusoknak; Üvegházhatás - Pusztulnak a pelikánok Kaliforniában a globális felmelegedés miatt.

null

Jövőálló

2017-07-05 Jövőálló

Gigászok csatája - Új géptípusokat leplezett le a Boeing és az Airbus; Leletek - jégmintákat nyertek ki kutatók egy gleccserből, amelyeket az Antarktiszra szállítanak; Mars-szimuláció – Havaii-on kísérletezett a NASA; Virtuális játékok - Brutális felhozatallal sokkolta a világot az idei E3; Transzport - Műholdakat szállítottak az űrbe.

null

Jövőálló

2017-06-28 Jövőálló

Moszatok - megfékezhető lenne az éhezés génkezelt algák által; Alkalmazás - létrehozták Zürich városának 3D-modelljét; Kontroll - műholdakkal figyelik a kipusztulás szélére sodródott afrikai pingvineket; Energiaforrás - üzemanyagot termelő napfestéket fejlesztettek ki ausztrál tudósok; Öt billió kép másodpercenként - ezt tudja a világ leggyorsabb kamerája.

null

Jövőálló

2017-06-21 Jövőálló

Feltárás - azték romvárosra bukkantak régészek Mexikóvárosban; A jövő villamosa - vezető és sínek nélkül, felfestéseket követve, virtuális pályán halad a kínai új csodajármű; Őseink nyomában - lehet, hogy nem is Afrikából származik a homo sapiens; T-Rex bőr - tollak helyett a modern hüllőkéhez hasonló pikkelyei lehettek a ragadozó dinoszaurusznak; Elkelt - Japán óriásvállalat vásárolta meg a Google robotos cégeit.

null

Jövőálló

2017-06-14 Jövőálló

Fejlesztés - hamarosan itt az IOS 11, amely minden álmunkat túlszárnyalhatja az Apple szerint; Okosszemüveg - fotó és mozgókép felvétel mellett a látás javításában is segíthetnek a speciális okulárék; Ezüstérem - a felvidéki Talentum SAP magyar diákjai óriási sikert értek el a First Lego League versenyein; Robotzsaru - bevetésen Dubajban a rendőrség humanoid gépe; Légi jármű - repülő autót terveznek japán mérnökök; Grandiózus méretek - készülőben a világ legnagyobb repülőgépe; Hekkerek - kínai guruk állhatnak a WannaCry zsarolóvírus mögött.

<< / 2 >>