Kitekintő

Kitekintő című műsorunkból megismerhetik a határon túli magyarok életét, kultúráját, hagyományait, valamint érdekes történeteit.

Mindennapok a Kárpát-medencében.

Csütörtökönként 18 óra 30 perctől az Echo Tv-ben.

Műsorvezető: Gubás Csilla

Következő adások:
2017.10.19. csütörtök 18:30
2017.10.22. vasárnap 08:05
2017.10.24. kedd 16:30
null

Kitekintő

2017-10-12 Kitekintő

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai, évente kétszer látogatnak Erdélybe, hogy segítsenek a beteg gyerekeken. Pár napja Székelyföld 10 településén jártak, ahol megvizsgálták, - majd szükség szerint- gyógykezelték a pácienseket; Székelyek a magasban expedíció - sikeres hegyhódítás Kazahsztánban; Több, mint 300 éve a Kárpát-medence többnemzetiségű hívei együtt ünneplik Szűz Mária születésnapját, az Arad megyei Máriaradnán.

null

Kitekintő

2017-10-05 Kitekintő

Jól jár a Kárpát-medencében, aki együttműködik a magyarokkal - Orbán Viktor Kolozsváron és Nagyváradon; Javulni fog az ellátás minősége - magyar segítség a kárpátaljai egészségügynek; Az aradi vértanúk relikviái - 168 éve végezték ki az 1848-49-es szabadságharc tábornokait.

null

Kitekintő

2017-09-28 Kitekintő

Aláírta az ukrán elnök az oktatási törvényt - Kijev egyre több kritikát kap már nemzetközi téren is. Egy bizottság megszavazta, a román civilek tiltakoznak - az anyanyelvi küszöb csökkentése Romániában. Megyei választások Szlovákiában - a magyarlakta települések jövője a tét.

null

Kitekintő

2017-09-21 Kitekintő

Kijev és a kritizált oktatási törvény - egyre többen tiltakoznak az ukrán kisebbségi törvény ellen; Székelyföld autonómiája - még az idén benyújtják a statútumot a román parlament elé; Beneš-dekrétumai – 130 ezer honfitársunknak kellett elhagynia szülőföldjét.

null

Kitekintő

2017-09-14 Kitekintő

Átmeneti tanév - van remény a marosvásárhelyi római katolikus iskola megmaradására?; Magyarul csak az elemiben lesz oktatás? - aláírás alatt az ukrán kisebbségi törvény; Kilövési engedély - Romániában lelőhetik a veszélyesnek ítélt medvéket.

null

Kitekintő

2017-09-07 Kitekintő

Prédikál és főzni tanít – Paskó atya szerint is az ember szívéhez a hasán keresztül vezet a legrövidebb út; Bolondos ötlet a székelyektől – Medveakadémiát alapítottak a Görgényi-havasokban; Kuruc lovas nap Kárpátalján – a szervezők szerint jövőre már indulhatnak a Magyar Vágtán.

null

Kitekintő

2017-08-31 Kitekintő

Egy település két országban – Szelmenc a kettészakított falu múltja és jelene; Ahol az emberek nem vaskalaposak, hanem szalmakalaposak – színjátszó tábor Kőrispatakon; Mátyás király borai – újra készítik a Szerémségben az igazságos uralkodó kedvenc nedűit.

null

Kitekintő

2017-08-24 Kitekintő

A tartalomból: Útlevél Szent László emlékhelyeinek felkeresésére - nyolc történelmi helyszínen a lovagkirály legendája. A Magas-Tátra csodái - a világ legkisebb magashegységébe egyre több turista látogat el nyáron is. 25 éves a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség - jubileumi tábor az Egri csillagok története alapján.

null

Kitekintő

2017-08-17 Kitekintő

Újra találkoztak Bözödújfalu egykori lakói - emléktemplom készül az elárasztott faluban; Energiatakarékosság és gyors elkészülés – Lego házakat építenek a Vajdaságban; Ungvárról Szhenzsenbe - egy magyar viszontagsági és élményei Kínában.

null

Kitekintő

2017-08-10 Kitekintő

Diplomaosztó Beregszászon – első alkalommal kaptak felsőfokú képesítést a Szakképzési Intézet hallgatói; Letűnt korok mestersége? – gyapjúlepedő-készítés a székelyföldi Gyergyóremetében; Távol és mégis közel Afrikához - a Kilimandzsáró tövében él Zsuzsa, aki a mai napig büszke magyar származására.

<< / 3 >>