Számla

Érthetően a pénzügyekről.

A Számla olyan gazdasági magazin, amiben a háztartásoké és az értékteremtő kisvállalkozásoké a főszerep. Róluk és nekik szól.

Csütörtökön 22 óra 30 perctől.

 

 

 

Műsorvezetők:
Gerhardt Máté
Következő adások:
2017.11.18. szombat 08:05
2017.11.20. hétfő 15:05
2017.11.23. csütörtök 22:30
null

Számla

2017-11-16 Számla

Öt év alatt kétszer nyerte el az Év Irodája díjat a Stay In Hungary. B. Nagy Ferenc a munkavállalóknak tervez olyan tereket, ahol jól érzik magukat. Egy jó iroda kialakítása sokkal kevesebbe kerül a cégeknek, mint a munkaerő vándorlása, pótlása; Vannak, akik már most óriási haszonra tesznek szert a jövő valutáját bányászva. Czeglédi Tamás, a Blockchaineum egyik alapítója magyarázza el, hogy mi az a kriptovaluta. Hogy lehet Bitcoint bányászni? Mitől demokratikusabb és átláthatóbb ez a rendszer, mint a hagyományos banki világ?

null

Számla

2017-11-09 Számla

Alzheimer kórban szenvedő családtagok miatt kezdett kutatni Letoha Tamás Szegeden. Ma már világszerte ismerik a Pharmacoidea termékeit. Csizovszki Balázs élelmiszermérnök úgy döntött, hogy visszatér a gyökerekhez. Őshonos magyar baromfit tenyészt egy alföldi tanyán. Kicsiben, nagy tervekkel.

null

Számla

2017-11-02 Számla

Gyönyörű, de nehéz szakma a kőfaragóké. Molnár Sándor, a pilisvörösvári Varázskő Kft. vezetője lassan öt évtizede alkot. A régió legnagyobb járműipari kiállítását rendezték a Hungexpon. Az Automotive Hungary jelzi hazánk erős pozícióját az autógyártásban.

null

Számla

2017-10-26 Számla

Világsztárok rajonganak egy magyar találmányért, ami elsőre csupán egy meghajlított pingpongasztalnak tűnik; Pócspetriben negyedszázada működik egy esztergakéseket gyártó családi vállalkozás. Ma már akkora árukészletük van, hogy szinte minden megrendelést azonnal teljesíteni tudnak.

null

Számla

2017-10-19 Számla

Hogy mennyire komoly téma manapság az energiahatékonyság azt egy hőszigeteléssel foglalkozó családi vállalkozásnál tapasztalhattuk meg; Sokat hallani arról, hogy a diákok felborítják az albérletek piacát. De, vajon milyen lakást keresnek?  

null

Számla

2017-10-12 Számla

Kemenes Edit a gazdasági válság közepén kezdett cukrászati vállalkozásba, mára az ország egyik legkorszerűbb cukrászati gépeivel felszerelt sütödéjévé vált; Az AVReporter szoftverrel a különböző mérési adatok feldolgozása (gáz, elektromos energia, víz, hőmennyiség stb.) egyszerűen megvalósítható, és ezen adatok ismeretében egy vállalat energia stratégiája kialakítható - jelentős energia megtakarítás elérése alkalmas.

null

Számla

2017-10-05 Számla

Dédapáról unokákra szállt a mesterség. Így jött létre Európa egyik legnagyobb orgonaépítő műhelye Pécsett. A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagja, az Enterprise Europe Network szolgáltatásait is igénybe veszi az üzletfejlesztés, és a nemzetközi kapcsolatépítések során; Az autóvásárlás és fenntartás egyeseknek nem költség, hanem befektetés. Frankfurtban méregdrága autócsodákat láttunk.

null

Számla

2017-09-28 Számla

A Számla stábja Frankfurtban járt, Európa legnagyobb autóipari kiállításán. Új modellek, árak, piaci érdekességek.

null

Számla

2017-09-21 Számla

Egy fiatal házaspár pár éve saját vállalkozást alapított. CreatIT Solutions néven a virtuális világban érnek el sikereket. A rendszerváltáskor alapított Déli-Farm Kft. mindennel foglalkozik, ami az állattenyésztéshez kell. Ma már milliárdos forgalmat bonyolítanak évente.

null

Számla

2017-09-14 Számla

Pálinkafőzőik és lepárlóik meghódították Európát és Amerikát - az ázsiai és afrikai piacra készül a miskolci Hagyó Kft.; Csehországtól Kanadáig ismerik - naponta 10 tonna tésztát gyártanak az Izsáki Házitészta Kft-nél. A sikertörténet egy pincében kezdődött.

<< / 3 >>