Az Echo TV lapszemléje

Az Echo TV lapszemléje, garantáltan álhírek nélkül. Tények, függetlenül attól, hogy azokat egyesek kínosnak találják-e, vagy sem.

Összeállítja: Lovas István

Minden nap a déli híradó előtt 11 óra 55 perctől.

Következő adások:
2017.09.26. kedd 11:55
2017.09.27. szerda 11:55
2017.09.28. csütörtök 11:55
2017.09.29. péntek 11:55
null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-25 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: A brit Guardian napilap „Mit jelent az AfD megdöbbentő sikere Németországnak és Európának” című cikke hangsúlyozza, hogy azok szavaztak az Alternatíva Németországért pártra, akik úgy gondolták, hogy Merkel kancellár migrációs politikája figyelmen kívül hagyta az emberek aggodalmát és azt is, hogy elég volt már 12 év Merkelből.  

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-22 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: „Nem Merkel lesz a vasárnapi németországi választások valódi győztese” címmel a Washington Post cikke leszögezi: noha kétség nem fér hozzá, hogy a kancellár negyedszer is megnyeri a választásokat, de az igazi nagy sztori sokkal inkább – a lap szerint – a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért párt várható jó szereplése lesz. A német parlamentbe először bekerülve a párt a szavazatoknak 8, vagy akár 12 százalékát is elviheti és a harmadik legerősebb párt lehet.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-21 Lapszemle

Angela Merkel hosszú politikai élettartamának titka a stratégiai hintapolitika - írja elemzésében az amerikai Wall Street Journal. A brit Guardian napilap világszerte ismert környezetvédelmi szakértője, George Monbiot ezzel a címmel írt cikket: „Ki a világ legnagyobb ökovandálja? Angela Merkel". „Hanyagoljuk Trump hazugságait: Észak-Korea nem fenyegeti Nagy-Britanniát" címmel szintén a Guardian az, amely keményen nekiront Theresa Maynek, azzal, hogy brit miniszterelnöki elődjeihez hasonlóan pincsikutyaként viselkedik az amerikai elnökök ölében. Az osztrák Kronen Zeitung arról ír, hogy az amerikai állásponttal teljesen szembe megy az Európai Uniónak New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén tartózkodó külpolitikai főbiztosa.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-20 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: Horvátországban sietve eltávolították azokat az óriásplakátokat, amelyeken Melania Trump, az amerikai elnök szlovén származású felesége mikrofonba beszél, és angolul az a felirat olvasható, hogy „Képzeld, mit lehet elérni egy kis angoltudással”. Az óriásplakátokat azután távolították el, hogy Melania Trump perrel fenyegette az azokat kihelyező, angol nyelvet oktató intézményt.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-19 Az Echo Tv lapszemléje

Felfoghatatlan ígéretekkel csalogatta Merkel és részvénytársasága az embereket Németországba - kezdi a független osztrák hetilap, az Info-Direkt leleplező cikkét arról, hogy a német közmédia miket ígért a későbbi migránsoknak saját nyelvükön sugárzott adásaiban. A leleplezés a német-pakisztáni Sams Ul Haq újságírónak és terrorszakértőnek köszönhető, aki most erről könyvet is írt.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-18 Az Echo Tv lapszemléje

A Frankfurter Allgemeine Zeitung hazudik, mint vízfolyás címmel írt cikket Adorján F. Kovács, Németországban született, magyar származású orvosprofesszor a jobboldali német Freie Welt napilapban azon cikket támadva, amely az említett vezető német újságban jelent meg pénteken ezzel a címmel: „Orbán kampányt tervez a multimilliárdos Soros ellen”.  A cikk szerzője, Stephan Löwenstein arról a konzultációról ír, amit a magyar kormány szervez, és amiben a polgárok véleményüket nyilváníthatják a lap által „állítólagosnak” nevezett Soros-terv ügyében.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-15 Az Echo Tv lapszemléje

A Die Welt német napilap arról ad hírt, hogy miután a magyar kormány nem hajlandó az Európa Bíróság döntését elfogadni a menekültek elosztására, szakértők olyan intézkedés bevetését vetették fel, amivel Magyarországot igen fájdalmasan tudják megbüntetni. Ez lenne az első ilyen büntetés az EU történelmében. Magyarország külföldön lévő ingatlanjait zár alá vennék és el is adnák!

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-13 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: A svéd közszolgálati televízió arról tudósít, hogy a svéd rendőrség emberhiány miatt nem tud megfelelően foglalkozni a nemi erőszakot elkövetők utáni nyomozással. Hetek telhetnek el, ameddig a rendőrség akcióba lép, még olyan esetekben is, amikor a gyanúsítottat azonosítják. Egy 12 éves kislányt megerőszakoló idősebb férfi után is csak hat hét múlva kezdtek nyomozni, noha még a nevét is tudták. Egy videóra felvett nemi erőszak jól látható elkövetőit is csak két hónappal később kezdtek keresni.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-12 Az Echo Tv lapszemléje

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége Twitter-üzenetben gratulált Ukrajnának azért, mert elfogadta az új oktatási törvényt - jelenti az UNIAN ukrán hírügynökség angol nyelvű portálja. A honlap idézi Petro Porosenko ukrán elnököt, aki kijelentette: a törvény „a kulcsa Ukrajna jövőjének". Ugyanakkor Románia, Magyarország és Lengyelország aggodalmát fejezte ki a törvénynek a nemzetiségi nyelvek használatára vonatkozó részei miatt.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-09-11 Lapszemle

„Orbán Viktor: Magyarország nem bevándorlók országa és nem is akar az lenni" címmel az amerikai jobboldali Breitbart hír- és véleményportál arról jelent, hogy a magyar miniszterelnök Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének küldött levelében ezt egyértelművé tette. Csütörtökön kezdődik és huszadikáig tart az orosz-belorusz csapatok közös, Zapad-17 nevű hadgyakorlata. Ezzel kapcsolatban a Russia Today globális orosz tévé angol nyelvű szolgálata arról ír, hogy a Föderáció védelmi minisztériuma visszautasította Ursula von der Leyen német védelmi miniszter azon hamis állítását, miszerint a manőverben több mint százezer katona venne részt a NATO keleti perifériájánál.

<< / 11 >>