Az Echo TV lapszemléje

Az Echo TV lapszemléje, garantáltan álhírek nélkül. Tények, függetlenül attól, hogy azokat egyesek kínosnak találják-e, vagy sem.

Összeállítja: Lovas István

Minden nap a déli híradó előtt 11 óra 55 perctől.

Következő adások:
2017.11.27. hétfő 11:55
2017.11.28. kedd 11:55
2017.11.29. szerda 11:55
null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-24 Az Echo TV Lapszemléje

A tartalomból: „Soros György 18 milliárd dolláros adómenedéke” címmel az amerikai Wall Street Journal arról ír, hogy miközben a kongresszus igyekezik lehetőségeket találni adócsökkentésének kompenzálására, nagyobb figyelmet kellene szentelnie arra a hírre, hogy a múlt hónapban Soros 18 milliárd dollárt utalt át vagyonából egy általa irányított magánalapítványba. Így erre az összegre soha nem kell majd adót fizetnie. Noha ez lehet az amerikai történelem legnagyobb adóelkerülése, sem a jobboldalon, sem a baloldalon senki még csak fel sem vonta szemöldökét.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-23 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: Az Európai Unió tagországainak 540 000 menekültet kellene befogadniuk szegény országokból - jelentette ki David Miliband, a Nemzetközi Mentési Bizottság elnöke. Hozzátette: Európának két választása van: az egyik elfogadni az illegális migrációt, a másik pedig olyan útvonalakat kialakítani, amelyek lehetővé is teszik a migrációt. Ezt a volt brit külügyminiszter - akinek szülei a holokauszt elől menekültek - tegnap nyilatkozta a brit Euobserver nevű uniós szakportálnak.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-22 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: Az idei varsói függetlenség menetet a nemzetközi sajtó példátlan hecckampánya kísérte és a résztvevőket náciknak és fasisztáknak bélyegezték. A független osztrák Info-Direkt most a menet egyik szervezőjével, Dominik Gajewskivel készített interjút. Elmondta, míg korábban a külföldi sajtó ügyet sem vetett meneteikre, noha azokat olyan botrányok kísérték, mint a Németországból odautaztatott antifasiszták erőszakos fellépése, most csendben zajlott le.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-21 Az Echo Tv lapszemléje

A német Der Spiegel Online szerkesztősége reggeli hírlevelében arról cikkez, hogy egy frissen végzett felmérés azt mutatja, a németek fele szerint az új választás lenne a legjobb megoldás. Egy negyedük egy nagykoalíció, azaz ismét a szocialistákkal való közös kormányzásban látja a legjobb kiutat, és még kevesebben szeretnének látni kisebbségi kormányt.

A témáról író angol nyelvű macedón hírportál ezzel a címmel ír a németországi koalíciós tárgyalások bukásáról: „A német pártok elutasítják a koalíciót Angela Merkellel, Soros bábjával".

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-20 Az Echo Tv lapszemléje

Németországban az éjjel összeomlott koalíciós tárgyalások nyomán a legolvasottabb német hírportál, A Spiegel reggeli szerkesztőségi köremailjében arról ír, hogy Németországban válság robbant ki, ami Merkel kancellárnak és Seehofer bajor CSU-elnöknek katasztrófát jelent. Angela Merkel most a politikai túlélésért küzd. A gyenge választási eredmények miatt amúgy is megroppant tekintélye tovább erodálódik. Még súlyosabb, hogy Németországban a háború után először bizonytalan, hogy lesz-e az országnak stabil kormánya. Egy esetleges új választáson ráadásul a radikális jobboldali Alternatíva Németországért még meg is erősödhet.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-17 Lapszemle

Az amerikai Politico hírportál brüsszeli szerkesztésű kiadványa komoly teret szentel annak a dühödt bírálatnak, amelyet Maria Joao Rodrigues portugál európai parlamenti képviselő fogalmazott meg Angela Merkellel szemben. Azért bírálta a német kancellárt, mert nem lesz jelen a mai nagy svédországi uniós szociális csúcstalálkozón, arra hivatkozva, hogy rendkívül nehéz szakaszba jutott berlini koalíciós tárgyalások miatt otthon kell maradnia.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-16 Lapszemle

„Az amerikai katolikus vezetők jelzik, hogy ellenállnak a pápa ügyrendjének" címmel az amerikai Wall Street Journal arról számol be, hogy az amerikai katolikus püspöki konferencia konzervatív érseket választott a kulcspozíciónak számító abortusz elleni, „életért folyó tevékenységek bizottsága elnökének". Ezzel legyőzte a liberális jelöltet, aki a pápa szoros szövetségese, írja a lap.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-15 Lapszemle

Aggasztónak találja az országa irányítását nemrégiben átvevő Mohammed bin Szalman, szaúdi koronaherceg meggondolatlan lépéseit a New York Times. Svédországban a szociális fórumokon kampányt indítottak, hogy a jelenlegi, kereszttel ellátott nemzeti lobogót váltsák fel egy török stílusú zászlóval, ami emlékeztet az országban gyorsan terjedő iszlámra. Az erről szóló hírt közlő Infowars nevű jobboldali amerikai hírportál arról is tudósít, hogy a svéd kormány a fehér tejet „rasszista gyűlölet-jelképnek" nyilvánította.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-14 Az Echo Tv lapszemléje

A tartalomból: Nyugodtan sajtótörténetinek nevezhető, hogy a brit BBC világszolgálata „Rakka mocskos titka” címmel helyszíni tudósításban leplezett le egy titkos megállapodást: az Egyesült Államok és Nagy-Britannia által vezetett koalíció lehetővé tette, hogy az általuk ostromlott szíriai Rakka városából, háborítatlanul távozzon az azt korábban a kezében tartó Iszlám Állam 250 terroristája és 3500 családtagja. Valakik még több ezer dollárt is fizettek az őket költöztető sofőröknek.

null

Az Echo TV lapszemléje

2017-11-13 Lapszemle

Lefújták Párizsban a Champs-Élysées sugárúton szokás szerint megrendezett karácsonyi vásárt - tájékoztatott a Voice of Europe. A Magyarország elleni brüsszeli eljárásoknak mindig örvendő Politico amerikai hírportál brüsszeli kiadása dühödten ír arról, hogy a jelek szerint Málta lesz az „új Lengyelország és Magyarország". Az amerikai Wall Street Journal arról számol be, hogy egy évtized óta most először csökken az amerikai egyetemekre jelentkező külföldi diákok száma.

<< / 15 >>