Heti mérleg

A hét legfontosabb politikai és gazdasági eseményeinek elemzése.

Premier adás:
vasárnap 19.05

hetimerleg@echotv.hu

Következő adások:
2017.11.26. vasárnap 19:05
2017.11.27. hétfő 02:10
2017.11.27. hétfő 09:05
null

Heti mérleg

2017-11-19 Heti mérleg 2.

Legutóbb a Fitch Ratings minősítette fel Magyarországot. A magyar szuverén besorolás kilátása így már két hitelminősítőnél pozitív: augusztusban a Standard&Poor's is pozitív kilátást adott Magyarországnak. A harmadik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Moody's továbbra is stabil osztályzást tart érvényben. Miért fontosak ezek az eredmények, mit üzennek a befektetőknek? Az Echo Tv stúdiójában Tóth Gergely közgazdász és Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető kutatója.

null

Heti mérleg

2017-11-19 Heti mérleg 1.

Nagy többséggel fogadta el az EP saját tárgyalási mandátumát az uniós menekültügyi rendszer reformja kapcsán. A javaslat szerint a jövőben, ha egy tagállam menekültügyi rendszere nem bírja a rá nehezedő nyomást, akkor a menedékkérőket gyorsan és automatikusan szétosztanák. Uniós forrásokat veszíthet az, aki nem vesz részt a terhek közös viselésében. Az Echo Tv stúdiójában Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

null

Heti mérleg

2017-11-12 Heti mérleg 2.

Hetekkel ezelőtt erősen vitatott migrációs reformjavaslatot fogadott el az EP illetékes bizottsága, többek között Niedermüller Péter DK-s képviselő szavazatával. Ennek kapcsán a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzésében arra a következtetésre jut, különösen érthetetlen, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament javaslatában továbbra is szerepel a tagállamokat erőteljesen megosztó kötelező átvételi kvóta intézménye, ami felső határ nélküli átvételt jelentene. Az Echo Tv stúdiójában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója segítségével.

null

Heti mérleg

2017-11-12 Heti mérleg 1.

Ha Brüsszelben végrehajtják a Soros tervet, akkor rá fogják kényszeríteni a magyarokat arra, hogy olyan emberekkel éljenek együtt, akikkel nem akarnak - erről a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár beszélt Heti mérleg című műsorunkban. Tuzson Bence hangsúlyozta: ez veszélyt jelenthet az ország biztonságára és kultúrájára.

null

Heti mérleg

2017-11-05 Heti mérleg 1.

Téma: Gyurcsány maga alá gyűrte a baloldali pártokat; Gyurcsány elvenné a határon túliak szavazati jogát; Tagadják a Soros-terv létezését; EP képviselők a Soros-listán; Könnyített családegyesítés; Szponzorálnának az NGO-k; Pert vesztett a Helsinki Bizottság; Kik szállnak szembe a LIBE-döntéssel?; Erősödött a Fidesz.

null

Heti mérleg

2017-11-05 Heti mérleg 2.

Téma: Gyűlöletkampány a magyarok ellen; Az MSZP nemet mondott Gyurcsány javaslatára; Fogyóban az MSZP tábora; ”Az ellenzék nem kínál alternatívát!”

null

Heti mérleg

2017-10-29 Heti mérleg 2. rész

Téma: Csehország is a jobboldalt választotta; Erősödik a V4-es összefogás?; Ausztria is a visegrádiak felé tart?; Elszakadni akaró régiók; Katalán függetlenség.

null

Heti mérleg

2017-10-29 Heti mérleg 1. rész

Téma: Pakisztáni tömeggyilkost foghattak el; Soros György "kilövési" listája; Migránsok támadtak pécsi fiatalokra; A migráció legveszélyesebb szakasza jön.

null

Heti mérleg

2017-10-22 Heti mérleg 1. rész

Téma: Soros emberei megtorpedóznák a konzultációt/Soros be fog lépni a választási kampányba/Folyamatos nyitott kvótát akar Brüsszel/Juncker a V4-ekkel találkozott/Egy év haladékot kap a CEU/Kártalanítanák Czeglédy károsultjait/A gyermekeket védené a BTK-módosítás/Nyugdíjprémium és nyugdíjemelés. Vendég: Halász János szóvivő, Fidesz-frakció.

null

Heti mérleg

2017-10-22 Heti mérleg 2. rész

Téma: Nyugdíjprémium/Töretlen a reálbérek emelkedése/Élmezőnyben a versenyképesség tekintetében/2018-as gazdasági kilátások. Vendég: Virovácz Péter vezető közgazdász, ING Bank; Regős Gábor vezető kutató, Századvég Gazdaságkutató Zrt.

<< / 33 >>