Heti mérleg

A hét legfontosabb politikai és gazdasági eseményeinek elemzése.

Premier adás:
vasárnap 20:30

hetimerleg@echotv.hu

Következő adások:
2017.02.26. vasárnap 20:30
2017.02.26. vasárnap 21:00
null

Heti mérleg

2017-02-19 Heti mérleg 2. rész

Áder János újrázását támogatják a kormánypártok. A Fidesz-frakció várhatóan márciusban nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy biztosítsa a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteinek átláthatóságát. Vendég: Lánczi Tamás vezető elemező (Századvég Alapítvány) és Boros Bánk Levente politológus (Nézőpont Intézet)

null

Heti mérleg

2017-02-19 Heti mérleg 1. rész

Frakcióülést tartottak a kormánypártok. Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésén Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere, akiket a testület az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről hallgatott volna meg. Olimpia ellenes aláírásgyűjtés. Vendég: Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke

null

Heti mérleg

2017-02-12 Heti mérleg 2.

Orbán Viktor kormányfő szerint a magyar politikának öt súlyos kérdésre kell választ adnia, ehhez pedig egy új nemzeti hozzáállásra van szükség. 19. alkalommal tartotta meg évértékelő beszédét a miniszterelnök. Az Echo Tv stúdiójában Gömbicz Nándor, a Nézőpont Intézet elemzője és Bertha László, a Századvég Alapítvány elemzője.

null

Heti mérleg

2017-02-12 Heti mérleg 1.

19. alkalommal tartotta meg évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Várkert Bazárban összegezte az elmúlt esztendőt. A miniszterelnök évértékelőjére az ellenzéki pártok is reagáltak. Az Echo Tv vendége volt stúdióban Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

null

Heti mérleg

2017-02-05 Heti mérleg 2. rész

Megdöbbenésüket hangsúlyozták MSZP-s politikusok, miután Demeter Márta kilépett a szocialisták parlamenti frakciójából és a pártból is. Az MSZP-ből távozó Demeter Márta független képviselőként dolgozik tovább az Országgyűlésben, nem adja vissza mandátumát.

null

Heti mérleg

2017-02-05 Heti mérleg 1. rész

Európában Magyarország fontos és megbízható partnere Oroszországnak - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartott közös budapesti sajtóértekezleten. A magyar kormányfő megbecsülendőnek nevezte Magyarország és Oroszország együttműködését.

null

Heti mérleg

2017-01-29 Heti mérleg 2.

Az ügyészség nyomoz a 4-es metróval kapcsolatban, az OLAF-jelentést pedig megkapta a Főpolgármesteri Hivatal. Van félnivalója az ellenzéknek? Meddig duzzadhat ez az ügy? Olimpia: Mi történik az ellenzékkel? Egyik pillanatban támogatják az ötkarikás játékok megrendezését, majd hirtelen ellene kampányolnak Az Echo Tv vendége volt Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője és Bertha László, a Századvég Alapítvány elemzője.

null

Heti mérleg

2017-01-29 Heti mérleg 1.

A Jobbik továbbra is a nemzeti radikalizmust képviseli, de a társadalmi rétegek szélesebb körének akar megoldást javasolni - jelentette ki a Jobbik európai parlamenti képviselője. Balczó Zoltán kiemelte: Vona Gábor világosan és tisztán hirdette meg, hogy milyen úron kíván a párt haladni. A képviselő hozzátette, sokan voltak a párton belül, akik viszont nem voltak tisztában vele, hogy mit is jelent igazából a párt által képviselt nemzeti radikalizmus.

null

Heti mérleg

2017-01-22 Heti mérleg 2.

Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét; Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentést tett a 4-es metró ügyében; Beiktatták hivatalába Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét. Vendég: Böcskei Balázs politikai elemző és Fodor Csaba elemző.

null

Heti mérleg

2017-01-22 Heti mérleg 1.

Kormányzati feljelentés történt az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró építésével kapcsolatban lefolytatott eljárása alapján. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az OLAF-vizsgálat megállapításaival nem érdemes vitatkozni. A politikus szerint a Demszky-éra egyik mérlege az a 76,6 milliárd forintos büntetés, amit majd ki kell fizetni.

<< / 25 >>