Heti mérleg

A hét legfontosabb politikai és gazdasági eseményeinek elemzése.

Premier adás:
vasárnap 19.05

hetimerleg@echotv.hu

Műsorvezetők:
Császár Attila
Következő adások:
2017.07.30. vasárnap 19:05
2017.07.31. hétfő 02:10
2017.07.31. hétfő 13:05
null

Heti mérleg

2017-07-23 Heti mérleg 2. rész

Orbán Viktor: A V4-ek egy hangon beszélnek; Az európaiaké marad-e Európa? Európa nem kér a migrációból; Létezik egy Soros-terv. Vendég: Klopfer Ádám kutató, Migárciókutató Intézet és Tóth Norbert nemzetközi jogász.

null

Heti mérleg

2017-07-23 Heti mérleg 1. rész

 Orbán Viktor Tusnádfürdőn azt mondta: Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy újra erős és virágzó ország legyen, de ha újra a globális érdekeket kiszolgáló kormánya lesz, akkor ezt a történelmi esélyt megint évtizedekre elveszíthetik a magyarok. Vendég: Simon János politológus

null

Heti mérleg

2017-07-16 Heti mérleg 2.

Európa ma átalakulóban van, és ez komoly feszültségeket szül, különös tekintettel a szuverenitás és a migráció kérdésében. Többek között ezt állapította meg a Századvég Alapítvány 2017-es projekt kutatása a tagállamokról. Úgy tűnik, Ferenc pápa is egyre aktívabb a politikát illetően. Egy baloldali olasz lapnak közös uniós kormány létrehozásának szükségességéről beszélt. Közben - paradox módon - az antifasiszták váltak fasisztákká a hamburgi G20-as csúcstalálkozón. A stúdióban: Kiss István, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

null

Heti mérleg

2017-07-16 Heti mérleg 1.

A héten felsorakozott Soros György mögé a teljes balliberális oldal, miután a tőzsdespekuláns azzal vádolta a magyar kormányt, hogy antiszemita ábrázolásmódot alkalmaz az ellene indított plakátkampányban. Közben a civil törvény ügyében elindult, a felsőoktatási törvény módosítása miatt pedig a második szakaszába lépett a kötelezettségszegési eljárás. Teljes tehát az offenzíva Soros György és Brüsszel részéről hazánkkal szemben. A stúdióban Kovács Zoltán kormányszóvivő.

null

Heti mérleg

2017-07-09 Heti mérleg 2.

Lengyelországban járt a héten az amerikai elnök. Donald Trump a terrorizmus elleni összefogásra buzdított Varsóban. Onnét Hamburgba utazott, ahol a G20 csoport csúcstalálkozója közben először találkozott négyszemközt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Kicsit mögé nézünk a történéseknek és nyilatkozatoknak. Majd, a Századvég Alapítvány legfrissebb, a 28 EU-tagállamban végzett felmérését vesszük górcső alá. Vendég: Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója.

null

Heti mérleg

2017-07-09 Heti mérleg 1.

Felpörgött az úgynevezett KGBéla-ügy. Kovács Béla a héten zavaros nyilatkozatokkal állt elő azok után, hogy a Magyar Idők megírta: a jobbikos európai parlamenti képviselő Abháziában kezelteti magát, miközben itthon ügyészek akarták kihallgatni. Nem csitul az ugyancsak az ellenzéki pártokra ráégett Czeglédy Csaba-botrány sem. És egyre több információ lát napvilágot arról, hogy Soros György, miként akar már ősszel, akár zavargásokba is torkolló eseményeket szerveztetni álcivil szervezetekkel Budapest utcáin. Vendég: Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

null

Heti mérleg

2017-07-02 Heti mérleg 2. rész

Téma: Jelentős gazdasági eredmények; Vendég: Regős Gábor tudományos munkatárs, Századvég Gazdaságkutató Zrt., Szajlai Csaba főszerkesztő-helyettes, Figyelő.

null

Heti mérleg

2017-07-02 Heti mérleg 1. rész

Téma: Az egészségügy költségvetése; Vendég: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

null

Heti mérleg

2017-06-25 Heti mérleg 2. rész

Az Európai Unió védelmi dimenziójának erősítése az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának legnagyobb eredménye, az ülésen teljes egyetértés volt, minden tagállam részt kíván venni a rendszerben - közölte Orbán Viktor kormányfő a tanácskozást követő sajtóértekezletén.

null

Heti mérleg

2017-06-25 Heti mérleg 1. rész

Az Országgyűlés döntése értelmében az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába kerülhetnek a rendszerváltás előtt működött állambiztonsági szolgálatoknál keletkezett titkosszolgálati mágnesszalagok, valamint a rendszerváltás utáni nemzetbiztonsági szolgálatoknál keletkezett, minősített adattartalmat rögzítő, maradandó értékű iratok. Vendég: Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke.

<< / 29 >>