Heti mérleg

A hét legfontosabb politikai és gazdasági eseményeinek elemzése.

Premier adás:
vasárnap 19.05

hetimerleg@echotv.hu

Műsorvezetők:
Császár Attila
Következő adások:
2017.09.24. vasárnap 17:05
2017.09.25. hétfő 02:10
2017.09.25. hétfő 09:05
null

Heti mérleg

2017-09-17 Heti mérleg 2.

Jean-Claude Juncker, az EB elnöke a strasbourgi évértékelőjén bemutatta az Európai Unió előtt álló időszak fő iránymutatásait. A migrációval kapcsolatosan kiemelte, hogy az illegálisan érkezők száma folyamatosan csökken. Szerinte 97 százalékkal esett vissza a Törökország felől érkezők száma, de idén augusztusban már Olaszországban is 81 százalékkal kevesebb migráns ért partot, mint tavaly. Az Echo Tv stúdiójában Tóth Norbert nemzetközi jogász és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

null

Heti mérleg

2017-09-17 Heti mérleg 1.

Brüsszelben senki sem akarja hangosan kimondani, de Orbán Viktor győzelemre áll a bevándorlásról szóló vitában - ezt írta a Politico uniós portál. Itthon a kormánypártok évadnyitó kihelyezett frakcióülést tartottak. A Fidesz képviselőcsoportja személycserékről is döntött, illetve arról, hogy nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről, mivel az uniós intézmények fel akarják gyorsítani az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadását. Az Echo Tv stúdiójában Gulyás Gergely, aki október 2-tól váltja Kósa Lajost a Fidesz országgyűlési frakciójának élén.

null

Heti mérleg

2017-09-10 Heti mérleg 2. rész

Az igazi csata csak most kezdődik kvótaügyben; Kvótaper: a lengyelek is szembemennek a bírósági döntéssel. Vendég: Klopfer Ádám kutató, Migrációkutató Intézet, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

null

Heti mérleg

2017-09-10 Heti mérleg 1. rész

Kvótaper: a bírósági döntést tudomásul kell venni; ”További jogi viták előtt állunk”; Kósa Lajos tárca nélküli miniszter lesz. Vendég: Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

null

Heti mérleg

2017-09-03 Heti mérleg 2.

A menekültek befogadásának elutasítása ellentétes az európai szellemiséggel - jelentette ki Angela Merkel német kancellár egy lapinterjúban, amelyben arról is beszélt, hogy 2015 szeptemberében azért indultak menekültek Magyarországon gyalog az osztrák határ felé, mert megtévesztették őket. Az Echo Tv stúdiójában Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója.

null

Heti mérleg

2017-09-03 Heti mérleg 1.

Magyarország kormánya azt kéri az Európai Bizottság vezetőjétől, a szolidaritás és a kölcsönös segítségnyújtás jegyében az unió fizesse ki Magyarországnak a határvédelemre eddig elköltött 800 millió euró felét, 400 millió eurót. Egyebek között erről is kérdeztük Csepreghy Nándort, a Miniszterelnökség államtitkárát, de szóba került még két régóta húzódó, az MSZP-hez köthető korrupciós ügy, valamint a lombikbébiprogram is.

null

Heti mérleg

2017-08-27 Heti mérleg 2.

A monetáris tanács nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és nem módosított a kamatfolyosón; 12,5 százalékos béremelkedés az első félévben/Van-e realitása a béruniónak? Az Echo Tv stúdiójában Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató vezető kutatója és Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője.

null

Heti mérleg

2017-08-27 Heti mérleg 1.

Magyarország hazarendelte hollandiai nagykövetét; Szünetel a nagyköveti szintű kapcsolattartás Magyarország és Hollandia között; Tompít a holland külügyminiszter; Terror és migráció; Vlagyimir Putyin Magyarországon; Magyarország nem enged kvótaügyben. Az Echo Tv stúdiójában Szijjártó Péter Péter külgazdasági és külügyminiszter.

null

Heti mérleg

2017-08-20 Heti mérleg 1. rész

Soros György többek között Magyarország elleni lobbimunkára költ el 4 és fél millió dollárt; Gyurcsány Ferenc szerint Tátrai Miklós helyette vonult börtönbe; Magyarország válaszolt a brüsszeli kritikákra. Vendég: Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő.

null

Heti mérleg

2017-08-20 Heti mérleg 2. rész

Milyen eszközökkel lehetne visszaállítani Európa biztonságát – reagálás Orbán Viktor a spanyol kormányfőnek írt táviratára a terrortámadások után; Észak-Korea már nukleáris fegyverekkel és rakétával fenyegette meg az Egyesült Államok csendes-óceáni támaszpontját; Brexit; Németországi választások. Vendég: Kiss István a Századvég vezető elemzője, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász.

<< / 31 >>