Háttér-kép

A műsor azt próbálja meg körüljárni, hogy merre tart a nyugati világ, a nyugati civilizáció, és hogy ebben a nyugati civilizációban merre tart Magyarország. Globális jelenségek és ezeknek magyarországi viszonyai.

A beszélgetések középpontjában többnyire gazdasági és pénzügyi folyamatok állnak, kiegészítve társadalmi szociológiai kérdésekkel is.

A műsor állandó vendégei: Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász.

Műsorvezető: Bayer Zsolt

Csütörtökönként 20:30-kor.

Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Következő adások:
2017.05.25. csütörtök 20:30
2017.05.25. csütörtök 21:05
2017.05.26. péntek 22:30
2017.05.27. szombat 15:05
2017.05.29. hétfő 06:00
null

Háttér-kép

2017-05-18 Háttér-kép

Átment a hazánkkal szemben szankciókat is kilátásba helyező határozat az Európai Parlamentben. Nyilvánvalónak tűnik, hogy nyomásgyakorlásról van szó. Az Európai Unió uralmi struktúrája csak egy jelentéktelen bio díszlete a globális hatalmi játszmának, ezt egyértelműen jeli George Soros fejedelmi fogadtatása is. Kérdés: kire akarják leginkább kifejteni a nyomást? Mi vagyunk a fő célpont, vagy esetleg egy másik ország? Valójában ki is szeg kötelességet és kötelezettséget?

null

Háttér-kép

2017-05-11 Háttér-kép

Gyakorlatilag kétharmaddal győzött Emmanuel Macron a franciaországi elnökválasztáson, ugyanakkor a rá szavazók 40 százaléka mondta azt, hogy azért mellette adta le a voksát, mert nem akarta Marine Le Pent államfőnek. Izgalmas eredményt hozott a tartományi választás Schleswig-Holsteinben is, ugyanis Angela Merkel pártja nagy győzelmet aratott és a Martin Schulz vezette szociáldemokraták messze lemaradtak. Magyarországra visszatérve: Toronymagasan nyert a fideszes jelölt a debreceni önkormányzati képviselő-választáson.

null

Háttér-kép

2017-05-04 Háttér-kép

Úgy tűnik, a Soros György arcával fémjelzett „dolog” minden fronton nyomul. Azokat mindig összeesküvés-elmélettel vádolják, akik azt mondják: van egy informális, tehát formálisan nem létező, de valójában nagyon is létező szuperstruktúra, ami láthatatlan, ugyanakkor olykor bizony megmutatja magát. Sorosnak az uralmi struktúrában semmiféle tisztsége nincsen, senki semmire nem hatalmazta fel, nem vallja be, hogy a hálózata létezik, ugyanakkor tetten érhető. 

null

Háttér-kép

2017-04-27 Háttér-kép

Plenáris ülésen estek neki Magyarországnak és a magyar miniszterelnöknek az Európai Parlamentben. Elképesztő – a valóságot meg sem közelítő – állítások is elhangzottak az ülésteremben. Az Európai Bizottság közben kiadott egy cáfolatot a nemzeti konzultáció kapcsán. A mostani adás viszont rávilágít a konkrétumokra. Mit is takar a nyitott társadalom „csodája”? S, miként is fog alakulni a nyitott társadalom például Franciaországban? Ott, ahol hamarosan kiderül, ki lesz az új francia államfő. Közben az egész világ a koreai térségre figyel. Várható-e fegyveres konfliktus?

null

Háttér-kép

2017-04-20 Háttér-kép

Népszavazást tartott Törökország. Az EU számára talán az a legégetőbb kérdés, hogy az unióban élő kettős állampolgárságú törökök, miként is voksoltak. Az ugyanis rávilágíthat arra, hogy bizony illúzió a rengeteg migráns integrációja. Az Európában élő és itt szocializálódott török kisebbség nagyobb része Erdogan teljhatalmára szavazott. Az adásban Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt arra is reagált, hogy Gulyás Márton aktivista választási mozgalmat hirdetett. Milyen is a magyar választási rendszer?

null

Háttér-kép

2017-04-13 Háttér-kép

A tüntetések már régen nem a CEU-ról szólnak, hanem egy előre megírt forgatókönyv szerint anarchiába szeretnék taszítani Magyarországot. Úgy tűnik, a céljuk a káosz, egy „magyarországi Majdan”. A kormánypárti szavazóbázis ugyanakkor nagyon unja, hogy a Budapest különböző pontjain törvénytelen demonstrációk zajlanak. S, mennyit változik a világ: most sokak szerint rendőröket dobálni a demokrácia gyönyöre. Fontos megjegyezni: most látni, hogy ki, kivel van, de nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is.

null

Háttér-kép

2017-04-06 Háttér-kép

A felsőoktatási törvény módosításából kikerekedett a „CEU-botrány”. Ugyanakkor az egész ügynek van egy szélesebb összefüggés-rendszere. Vajon a CEU miképpen függ össze a George Soros által fizetett úgynevezett civilszervezetekkel? Ezeknek a szervezeteknek miért áll érdekében szétverni a Balkánt? Miért áll érdekükben káoszt okozni Magyarországon? Abból pedig újabb hisztéria fog kialakulni, hogy egy javaslat szerint a jövőben a civilszervezetek kötelesek lesznek bejelenteni, hogy kitől, mennyit és mire kaptak pénzt.

null

Háttér-kép

2017-03-30 Háttér-kép

Egy törvényjavaslat szerint államközi szerződés lesz a feltétele külföldi felsőoktatási intézmények működésének. Máris új terep nyílt a liberálisok és csatolt részeiknek, állítják ugyanis, hogy a CEU ellehetetlenítését készíti elő a kormányzat, és íme, itt a „diktatúra újabb bizonyítéka”. De, valójában mi álla az egész ügy hátteráben? Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt „átkalandozott” Németországba is. Változik-e az ottani politika, például migránsügyben? Ami a tengerentúli híreket illeti, egy kutatás szerint a középkorú fehérek ma nagyobb gyakorisággal halnak meg az Egyesült Államokban, mint bármely másik etnikai csoport tagjai.

null

Háttér-kép

2017-03-23 Háttér-kép

Donald Trump amerikai elnök kormányzatának első költségvetése a védelmi kiadások jelentős növelését és bizonyos területek költségvetésének jelentős csökkentését tervezi. Alapvetően az amerikai nemzetbiztonság, azon belül pedig a védelem költségei a legnagyobb haszonévezői a büdzsétervezetnek, a legnagyobb kárvallottja pedig a külügy. Vagyis mintha visszavonulás történne a világbirodalmi pozíciókból. Abból a szempontból érdemes megnézni ezt a büdzsét, hogy miként alakul a birkózás a birodalmi és a nemzetállami Amerika érdekeit képviselő elitek között.

null

Háttér-kép

2017-03-16 Háttér-kép

Több sajtóorgánum is élethalál harcot próbált faragni a hollandiai választásokból, nevezetesen a fő kérdés az volt: „Hollandia is elesik-e?”. Az utóbbi években kiderült, hogy liberális világrendet sikerült alapjaiban megkérdőjelezni, de úgy tűnik, az újonnan megjelent erők azért nem tudnak áttörni, mert egyiküknek sincs sajátos elbeszélési módja, s ez igaz a holland Szabadságpártra is. S, ha már Hollandia, az adás nem ment el a holland-török diplomáciai csörte mellett sem. Kulcsfontosság kérdés: lesz-e orosz-török szövetség? Ugyanis, ha az létrejönne, akkor az kőkeményen átírná az erőviszonyokat Európában.

<< / 21 >>