Háttér-kép

A műsor azt próbálja meg körüljárni, hogy merre tart a nyugati világ, a nyugati civilizáció, és hogy ebben a nyugati civilizációban merre tart Magyarország. Globális jelenségek és ezeknek magyarországi viszonyai.

A beszélgetések középpontjában többnyire gazdasági és pénzügyi folyamatok állnak, kiegészítve társadalmi szociológiai kérdésekkel is.

A műsor állandó vendégei: Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász.

Műsorvezető: Bayer Zsolt

Csütörtökönként 20:30-kor.

Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Következő adások:
2017.11.18. szombat 14:05
2017.11.20. hétfő 06:00
2017.11.23. csütörtök 20:30
2017.11.23. csütörtök 21:05
null

Háttér-kép

2017-11-16 Háttér-kép 2. rész

A tízéves amerikai és magyar saját devizás államkötvényhozam alakulása; Matolcsy újabb történelmi győzelméről cikkezett az ellenzéki média; Mi a 2018-as parlamenti választások tétje?

null

Háttér-kép

2017-11-16 Háttér-kép 1. rész

A kurdok önrendelkezésébe mennyire szólnak bele a környező országok és a globális nagyhatalmi rendszer. Beszélhetünk-e a népek, nemzetek szuverenitásáról. Bayer Zsolt vendége Bogár László Imre és Boros Imre közgazdász.

null

Háttér-kép

2017-11-09 Háttér-kép 2. rész

Meglepetés Donald Trump elmúlt egy éve. Már megválasztása előtt látszott, hogy nem illik a meglévő az amerikai struktúrába. Soros György Trump megválasztása után kijelentette: nem tudja, hogy mit csinál majd elnökként, de abban biztos volt, hogy a tőzsde esni fog. Soros Hillary Clintont támogatta és a győzelmet biztosra vette.

null

Háttér-kép

2017-11-09 Háttér-kép 1. rész

Offshore botrány - újabb Panama-iratok kerültek elő, egyszer talán azt is megtudjuk, hogy kinek a megrendelésére. Ami az aktákból kiderül, az meglehetősen elgondolkodtató. Az európai országok és Amerika államadósságának alakulásával összefüggésbe hozhatóak az előkerült adatok.

null

Háttér-kép

2017-11-02 Háttér-kép 2. rész

Nagy sláger lett itthon a feltétel nélküli alapjövedelem. Milyen hatással lenne Magyarországra gazdasági és szociálpszichológiai értelemben?; Hogyan változott azok helyzete, akik korábban deviza hitelt vettek fel?

null

Háttér-kép

2017-11-02 Háttér-kép 1. rész

A keresztény egyházak az elmúlt 500 év legsúlyosabb helyzetét élik át. Az egyházakon belül óriási feszültség tapasztalható, ekkora kihívással még nem néztek szembe az európai egyházak, mint most.

null

Háttér-kép

2017-10-26 Háttér-kép 2.

A közép-európai „lázadás” mennyit szerezhet vissza az elveszett identitásokból? Legyen szó a vallási, vagy akár a nemzeti identitásról. Azt kell tisztázni, melyek azok a fő mozgatóértékek, amiket helyre lehetne állítani. Elsősorban a család és a nemzet miféle értékek mentén és hogyan tudná magát újradefiniálni? A Háttér-képben arról is szó esett, hogy nyilvánossá válhatnak a Kennedy-akták.

null

Háttér-kép

2017-10-26 Háttér-kép 1.

Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország. Már Boris Kálnoky, a Die Welt tudósítója is azon kesereg, hogy Közép-Európa kezd önálló politikai tényezővé válni. Úgy tűnik, hogy Európának ezen a felén tényleg elindul a változás. Valóban igaz lehet az a mondat, amit a balliberális körberöhögtek, miszerint „2017 a lázadás éve”, ugyanakkor a valóság azt mutatja, hogy mégiscsak az.

null

Háttér-kép

2017-10-19 Háttér-kép 2. rész

Érdekes jelenségre keresik a választ Bayer Zsolt vendégei. Mégpedig, hogy a hajdan volt MDF kemény magja mit keres a Momentum Mozgalomban? Bod Péter Ákoson át Raskó Györgyön keresztül Mellár Tamásig mindannyian ott voltak a Momentum pár nappal ezelőtti programismertető maratoni showján.

null

Háttér-kép

2017-10-19 Háttér-kép 1. rész

Nem történt meglepés az osztrák választás eredményeit illetően. A Sebastian Kurz vezette Osztrák Néppárt (ÖVP) fölényes győzelmet aratott, míg a második helyért vérre menő csata zajlott. Kiszivárgott egy itiner - melyet a Soros György pénzelte szervezetek adtak ki -, hogyan kell megjeleníteni a médiában a migránsokról szóló híreket.

<< / 25 >>