Háttér-kép

A műsor azt próbálja meg körüljárni, hogy merre tart a nyugati világ, a nyugati civilizáció, és hogy ebben a nyugati civilizációban merre tart Magyarország. Globális jelenségek és ezeknek magyarországi viszonyai.

A beszélgetések középpontjában többnyire gazdasági és pénzügyi folyamatok állnak, kiegészítve társadalmi szociológiai kérdésekkel is.

A műsor állandó vendégei: Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász.

Műsorvezető: Bayer Zsolt

Elérhetőség: bayer.zsolt@magyarhirlap.hu

Csütörtökönként 20:30-kor.

Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Következő adások:
2017.02.23. csütörtök 20:30
2017.02.23. csütörtök 21:00
2017.02.24. péntek 07:00
2017.02.24. péntek 07:30
2017.02.26. vasárnap 16:05
2017.02.26. vasárnap 16:30
null

Háttér-kép

2017-02-16 Háttér-kép

A liberális és baloldali sajtóban örömtüzek gyúltak, hogy mégsem oly felhőtlen az orosz-amerikai viszony, ugyanis Donald Trump amerikai elnök szerint az oroszoknak vissza kell adniuk a Krímet, de Moszkva leszögezte: a félsziget Oroszország része. Ezzel párhuzamosan a Kreml tagadta, hogy orosz kémeken keresztül kapcsolatban állt volna Trump stábjával a választási kampány alatt. Szó esik az új amerikai elnök első intézkedéseiről, valamint azok hatásairól. Továbbá: Szabad-e nekünk kereskedni Oroszországgal?

null

Háttér-kép

2017-02-09 Háttér-kép

Boros Imre betegsége miatt ezúttal Bogár László és Bayer Zsolt filozofálgatott az élet kérdéseiről annak fényében, hogy az egész világ képtelennek tűnő változás közepén van. Az egész társadalomra kihatnak ezek a „tektonikus mozgások”. Ami nekünk, európaiaknak a legfájóbb, hogy egyre inkább úgy tűnik, Európa gyengült meg, és veszíti el primátusát szinte minden területen, s talán mindközül a legfájóbb pont a kultúrfölény több évszázados elillanása. Miért pont Európa, miért pont mi veszítünk el most mindent?

null

Háttér-kép

2017-02-02 Háttér-kép

Görögország. A dél-európai állam körül mostanában nagy a csend, pedig a problémák egyre csak nőnek. Az adásban szó esik Donald Trump amerikai elnök első intézkedéseiről, azok hatásairól, valamint arról is, hogy milyen hasonló lépésről döntött Barack Obama. Ezen kívül Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt megpendíti a következő kérdést is: lehet-e német kancellár valakiből úgy, hogy nyolc általános a végzettsége?

null

Háttér-kép

2017-01-26 Háttér-kép

Kik is gyártják valójában a rémhíreket és kik terjesztenek valójában összeesküvés-elméleteket? Ezen kívül Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt megvizsgálta azt is, hogy mi volt a valódi üzenete annak, hogy három migráns Uppsalában élő egyenes adásban közvetítette, ahogy megerőszakolnak egy svéd lányt. A svéd rendőrök nincsenek a helyzet magaslatán, hiszen csak annyit közöltek, hogy nem látható a bűncselekmény a felvételen, csak az, ahogy „ráfekszik a nőre” az egyikük. Meddig lehet ezt még eltűrni? Mikor ébred fel Európa?

null

Háttér-kép

2017-01-19 Háttér-kép

Az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi állapota, ami nem függetleníthető el a két cikluson át elnöki teendőket ellátó Barack Obamától. Az amerikai társadalmat érintő egyik legnagyobb problémáról van szó, hiszen millióknak nem volt biztosítása az USA-ban, és Obama ezt akarta felszámolni. Demokraták kontra republikánusok az ObamaCare miatt. Továbbá: George Soros egymilliárd dollárt bukott a tőzsdén, ugyanis Donald Trump elnökké választása után az amerikai tőzsde szárnyalni kezdett.

null

Háttér-kép

2017-01-12 Háttér-kép

Pánik és rémület várható 2017-ben. Legalábbis a baloldal, a liberálisok szerint ez lesz a jellemző az idei esztendőre. Az biztos, hogy az elmúlt évek fényében van ok az aggodalomra, csak éppen nem úgy, ahogy azt egyesek megfogalmazzák. A világ komoly változások előtt áll. Az adásban ezen kívül központ szerepet kap a magyar aranykészlet kérdése is. Természetesen a liberális megmondó emberek azt hangoztatják, hogy Matolcsy György jegybankelnök adta el a magyar aranytartalékot. De ez nem igaz, egészen más történt.

null

Háttér-kép

2017-01-05 Háttér-kép

Tematikus adással jelentkezett a Háttér-kép. Ezúttal az adósság kérdése került terítékre. Miként is áll a világ adósságának helyzete? Miként is áll Magyarország adósságának helyzete? A világ adóssága lényegesen magasabb, mint a világ „össz GDP-je”.  A jelenlegi generáció a történelem legnagyobb számláját állítja elő. A világ a saját jövőjét kockáztatja, teszi tönkre. Ezt a rendkívül fontos témát elemezte Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt.

null

Háttér-kép

2016-12-29 Háttér-kép

A közelmúltban kijött a legújabb PISA-jelentés. „A szakadék és az összeomlás szélén vagyunk, a magyar gyerekek gyakorlatilag debilek, oligofrének. S, ez persze az elmúlt 3-4 év oktatási politikájának köszönhető, és természetesen: Orbán mondjon le!” – így foglalhatóak össze röviden az elmúlt időszak oktatásügyben történt megnyilvánulásai. A mostani Háttér-kép azonban bepillant a kulisszák mögé. További téma: Soros György listája, a Soros-hálózat hazai kitartottjai.

null

Háttér-kép

2016-12-22 Háttér-kép

Borzalmas támadás történt Berlinben. Óriási kérdőjelek vannak a karácsonyi vásárban történt merénylettel kapcsolatban. A tehetetlenség, az egymásnak ellentmondó hírek, a késlekedés, mind azt bizonyítja: Európa életképtelen, képtelen a legelemibb módon megvédeni magát. Mehet-e ez így tovább? Meddig tudják még etetni a népet az elitek és az ő sajtójuk? Az adás második fele pedig azt a kérdést járja körül: mi vár Romániára a legutóbbi választások után?

null

Háttér-kép

2016-12-15 Háttér-kép

Kamatot emelt az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer. Adódik a kérdés: a Fed kamatemelése valamely gazdasági folyamat szükségszerű folyománya, vagy pusztán arról van szó, hogy Donald Trumppal már most a kezdet kezdetén jól ki kell szúrni. Kamatügyben arról, van szó, hogy „a birodalom visszavág”. Kijelenthető ez már csak azért is, mert úgy tűnik a CIA saját jövendőbeli elnöke ellen áskálódik.

<< / 20 >>