Időjárás-jelentés

Információk mindenről, ami időjárás, plusz orvosmeteorológiai előrejelzések.

 

Műsorvezetők:
Dénes Tamás
null

Időjárás-jelentés

2017-12-24 Időjárás-jelentés

Szombaton eleinte többnyire erősen felhős, ködös idő lesz, majd több helyen felszakadozik a felhőzet, néhol kisebb eső, szitálás kialakulhat. Késő délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik fölénk, és északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A legmagasabb éjszakai hőmérséklet 2-7, nappali 7-15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

null

Időjárás-jelentés

2017-12-23 Időjárás-jelentés

Pénteken az ország nagy részén az éjszaka képződő köd tartósabban megmarad, de főként a Dunántúlon lehetnek napos körzetek is. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös helyeken 4 és 9, a napos vidékeken 10 és 14 fok között valószínű.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-22 Időjárás-jelentés

Csütörtökön az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és a főváros térségében az éjszaka képződő köd tartósabban megmaradhat, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik belőle, errefelé szitálás is valószínű. Másutt a változó felhőzet mellett kisüt a nap, és csapadék sem várható. Megélénkülő nyugati, délnyugati szél mellett a napos területeken 10 és 15, a borult, ködös helyeken 4 és 7 fok közötti értékekre számíthatunk.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-21 Időjárás-jelentés

A mai borongós, csapadékos időt követően a hét közepétől hazánk nagy részén jelentősen enyhébbre fordul az idő, ám az északkeleti országrészben tartósabban felhős, ködös, emiatt továbbra is hűvös idő várható. A hét végén érkező hidegfront hatására többfelé számíthatunk csapadékra, többnyire esőre, de a hegyekben hózáporok is lehetnek. A front átvonulása után kitisztul az idő, de jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-20 Időjárás-jelentés

Ma felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, emellett futó zápor, hózápor kialakulhat. Estétől északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és éjszaka eleinte helyenként, majd egyre több helyen valószínű eső, az ország északkeleti felén havas eső, hó is.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-19 Időjárás-jelentés

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben hózápor is lehet. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-18 Időjárás-jelentés

Vasárnap erősen és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek, némi napsütésre mindenütt számíthatunk. Elszórtan valószínű eső, zápor, főként a hegyekben hózápor. Leginkább a főváros tágabb környezetében erősödik meg az északnyugati, nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-17 Időjárás

Napközben is marad a túlnyomóan borult idő, de már egyre többfelé elered az eső. Ezt még tetézi az északnyugatira forduló légmozgás, amit néhol élénk széllökések kísérnek. A maximumok 4 és 10 fok között alakulnak, délkeleten lehet a legenyhébb az idő. Késő estére 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-16 Időjárás

Többnyire erősen felhős vagy borult az ég, de az ország északkeleti harmadán, hozzávetőlegesen a Salgótarján-Berettyóújfalu vonaltól északra a nap első felében még voltak gyengén felhős körzetek, és csak délutántól növekszik meg a felhőzet. A déli megyékben néhol kisebb eső előfordulhat. Mérsékelt marad az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

null

Időjárás-jelentés

2017-11-15 Időjárás-jelentés

Az északi megyékben napos, míg délen erősen felhős időnk lesz, de a felhőtakaró délutántól fokozatosan észak felé terjeszkedik. A délutáni órákban nem várható csapadék, estétől azonban a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön már helyenként előfordulhat gyenge eső. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél mellett 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

<< / 95 >>