Törésvonalak

Minden szombaton 19.00-tól Törésvonalak. Lovas Istvánnal, Szőcs Lászlóval és Lóránt Károllyal. Ha érdekli Önöket, hogy miként érintenek bennünket a globális folyamatok. Tartsanak velünk! Várjuk Önöket!

Műsorvezetők:
Lovas Istvan
Következő adások:
2017.02.25. szombat 20:30
2017.02.25. szombat 21:00
2017.02.26. vasárnap 01:05
2017.02.26. vasárnap 01:30
2017.02.26. vasárnap 23:30
2017.02.26. vasárnap 23:55
null

Törésvonalak

2017-02-18 Törésvonalak 2. rész

DWN:„Az, hogy Donald Trump elnök elfogadta Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó lemondását, a  hivatalos Washington első nagy sikerét mutatja abban, hogy semlegesítsék Trumpot és megöljék az enyhülést Oroszországgal.” A neokonok által uralt amerikai külpolitikai establishment fontos győzelmet aratott.

null

Törésvonalak

2017-02-18 Törésvonalak 1. rész

Az Európai Parlament igen nagy befolyású költségvetési  ellenőrző bizottságának elnöke, Ingeborg Grässle bejelentette, hivatalos vizsgálatot indítanak Martin Schulz volt európai parlamenti elnök ellen az őt ért csalással kapcsolatos vádak ügyében. A botrányt a Der Spiegel hetilap leplezte le. Valamint az ukrán nyelvtörvényről is szó esik.

null

Törésvonalak

2017-02-11 Törésvonalak 2. rész

Nem egyértelműek a felmérések arra vonatkozóan, hogy Marine Le Pen, vagy Emmanuel Macron örvend nagyobb népszerűségnek. Teljesen más lenne a helyzet azonban, ha egy új jobbközép jelölt jelenne meg.

null

Törésvonalak

2017-02-11 Törésvonalak 1. rész

Telefonon egyeztetett Donald Trump amerikai és a kínai elnök. Ezt fontos volt meglépni még a japán kormányfővel való beszélgetés előtt. Fontos politikai üzenet volt, hogy az "egy Kína" elméletet megerősítette az amerikai elnök.

null

Törésvonalak

2017-02-04 Törésvonalak 2.

Az ellenállás, ami Donald Trump amerikai elnökkel szemben megnyilvánul, az hamarosan egy mozgalommá duzzadhat. Miként alakulhatnak az orosz kapcsolatok annak fényében, hogy John McCain szenátor például megfenyegette Trumpot? Mi várható az amerikai-izraeli, valamint az amerikai-iráni kapcsolatokban? Az Echo Tv stúdiójában Lóránt Károly, Szőcs László és Lovas István.

null

Törésvonalak

2017-02-04 Törésvonalak 1.

Mi rossz van abban, hogy valaki tárgyal valakivel? A budapesti Orbán–Putyin-találkozó politikai része. Tavaly Vlagyimir Putyin a berlini kancellárián ült, vagyis úgy tűnik, nem akkora szégyen őt fogadni, de bizonyos ellenzéki pártok itthon a magyarországi látogatás kapcsán most úgy érezték, kell egyet „diktátorozni”. Amit viszont leszögezhetünk: ha a politikusoknak fontos elintéznivalójuk van egymással, akkor találkoznak. Legutóbb például Merkelt fogadta Erdogan Ankarában.

null

Törésvonalak

2017-01-28 Törésvonalak 2. rész

A BLASTING NEWS független hírportál felteszi a kérdést, miként lehetséges, hogy a német Szocialista Párt a lehető legrosszabb jelöltjét, Martin Schulzot akarja kancellárjelöltjeként indítani. A német sajtó egyetlen szót sem veszteget arra, hogy Brüsszelben az Európai Parlament élén éveken át egy telegőzölt alkoholista állt, és ennek netán száraz változatát akarja pártja Németország vezetőjének.

null

Törésvonalak

2017-01-28 Törésvonalak 1. rész

Donald Trump felmondott a vitatott Victoria Nuland Európa-ügyi megbízottnak. Ő volt az, akit úgy ismernek, mint az ukrajnai hatalomváltás háttérből irányítója. Nuland volt az is, aki az utóbbi időkben abban találta meg küldetését, hogy az Oroszország elleni szankciókkal szemben felgerjedő EU-államokat lenyomja.

null

Törésvonalak

2017-01-21 Törésvonalak 2. rész

Antonio Tajani megválasztása új politikai kultúrát jelent az EU parlamentjében: a választással a két legnagyobb csoportnak, a kereszténydemokratáknak és a szocialistáknak a szentségtelen koalíciója végül összeomlik. Eddig ketten ügyködtek azon, hogy ki legyen a parlament elnöke. Ez hozzájárult ahhoz,  hogy az európaiak érdeklődése az Európai Parlamentje, az EU egyedüli közvetlenül választott intézménye iránt csökkenjen. Úgyhogy Isten hozta, Tajani úr!

null

Törésvonalak

2017-01-21 Törésvonalak 1. rész

Sputnik News: „Hihetetlen és némileg az embereket sodrukból kihozó jelentésében a CNN úgy döntött, hogy nyíltan felteszi azt a kérdést, mi lenne akkor, ha Donald Trump megválasztott elnököt és Mike Pence megválasztott alelnököt a pénteki  beiktatási ceremónián megölik. Következtetésük? Hogy az Obama-kormány egyik tagját választanák ki arra, hogy elnök legyen.”

<< / 19 >>