Törésvonalak

Minden szombaton 19.00-tól Törésvonalak. Lovas Istvánnal, Szőcs Lászlóval és Lóránt Károllyal. Ha érdekli Önöket, hogy miként érintenek bennünket a globális folyamatok. Tartsanak velünk! Várjuk Önöket!

Műsorvezetők:
Lovas Istvan
Következő adások:
2017.01.21. szombat 20:30
2017.01.21. szombat 21:00
2017.01.22. vasárnap 23:30
2017.01.22. vasárnap 23:55
null

Törésvonalak

2017-01-14 Törésvonalak 2. rész

Martin Schulz bejelentette, hogy ősztől nem Brüsszelben, hanem otthon folytatja a politizálást. Indul a német választáson, hogy a német szövetségi törvényhozás képviselője lehessen, de azt nem erősítette meg hivatalosan, hogy szeretne kancellárjelölt lenni. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője bejelentette, hogy indul az uniós testület elnöki tisztségéért.

null

Törésvonalak

2017-01-14 Törésvonalak 1. rész

A Trump-ellenesek a szórakoztatóiparban, a jogi szakmában és a George Soros által pénzelt csoportokban agitálnak és azt tervezik,  hogy kínos helyzetet teremtenek az amerikai elnöknek a beiktatása napján. Rosie O’Donnell színésznő azt akarja, hogy az amerikai kormány rendeljen el statáriumot annak megakadályozására, hogy Trump elfoglalja hivatalát és addig ne vonulhasson a Fehér Házba, ameddig nem „vizsgálják ki” az orosz hekkeléshez fűződő kapcsolatait.

null

Törésvonalak

2017-01-07 Törésvonalak 2.

Miként változik a világ? Európában az idén több államban is választásokat tartanak. Központi figyelem fogja kísérni a németországi voksolást. A németek előbb, vagy utóbb rá lesznek kényszerítve arra, hogy a migránskérdést józan módon kezeljék. Európa teljes mértékben tolódik jobboldalra, a „populista” irányba. A stúdióban Lóránt Károly közgazdász, Szőcs László külpolitikai újságíró, valamint Lovas István.

null

Törésvonalak

2017-01-07 Törésvonalak 1.

Kétharmados az ellenzék fölénye, legalábbis a hírlap- és kiadványpiacon, ennek ellenére a nyugati sajtóban mást sem hallani, minthogy Magyarországon, a média terén terror, diktatúra van. Ma egy áruház újságos standján két-három kormánypárti és nyolc-tíz ellenzéki lap kapható. Az elmúlt években a nyugati sajtóterror fokozódásával megfordult a szakma szabálya: míg régen az érdekes hír a kutyát megharapó postás volt, most a fordítottja a sztori, de úgy, hogy valójában senki nem harapott senkit.

null

Törésvonalak

2016-12-31 Törésvonalak 2.

Betett-e a leköszönő amerikai elnök, Barack Obama Donald Trumpnak? Washington azzal vádolja Moszkvát, hogy hackertámadásokkal beavatkozott a novemberi elnökválasztásba. Ezért Obama kiutasított 35 orosz diplomatát. További téma: a legújabb hírek szerint a német rendőrség betiltotta az Alternatíva Németországnak nevű párt szilveszter napjára tervezett tüntetését. Ez mennyire demokratikus lépés?

null

Törésvonalak

2016-12-31 Törésvonalak 1.

Az ENSZ Biztonsági Tanács a közelmúltban elfogadott határozatában felszólította Izraelt, hogy vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken. Mint az közismert Izrael a lakásépítésekkel folyamatosan bővíti a zsidó telepeit. Mi az oka annak, hogy Barack Obama, aki eddig mindenben kiszolgálta az izraeli érdekeket, most nem akadályozta meg az Izrael-ellenes határozatot? A stúdióban Lóránt Károly közgazdász, Szőcs László külpolitikai újságíró, valamint Lovas István.

null

Törésvonalak

2016-12-24 Törésvonalak 2. rész

Szíria-szakértők rámutattak, hogy Aleppó visszafoglalása „élet és halál kérdése” volt Aszad számára. Egy holland diplomata szerint Aszad soha nem akarta beszüntetni a háborút. Az orosz elnök kifejezte készségét a megválasztott amerikai elnökkel való együttműködésre.

null

Törésvonalak

2016-12-24 Törésvonalak 1. rész

Angela Merkel pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban (CDU) is elégedetlenség tapasztalható, többen a kitoloncolási szabályok szigorítását sürgetik, és azt is, hogy ne engedjenek be az országba egyetlen menedékkérőt sem a személyazonosság megállapítása nélkül. Egyesek szerint a berlini támadás az állam intézményeinek csődjét mutatja.

null

Törésvonalak

2016-12-17 Törésvonalak 2. rész

Donald Trump megválasztott amerikai elnök Rex Tillersont, az Exxon Mobil főnökét választotta külügyminiszterének. A The New York Times szerint Tillersonnak – a energiaóriás globálisan aktív vezetőjének  – túlságosan szívélyes a viszonya Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

null

Törésvonalak

2016-12-17 Törésvonalak 1. rész

A szingapúri diákok szerepeltek a legjobban a szövegértés, a matematika és a természettudományok területén is az iskolások képességeit összegző, nemzetközi teljesítménymérési program (PISA) 2015-ös felmérésében. Márpedig Szingapúr illiberális demokrácia – mondta Lovas István.

<< / 18 >>