Mélymagyar

Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Következő adások:
2017.04.30. vasárnap 07:00
2017.05.02. kedd 06:00
null

Mélymagyar

2017-04-28 Mélymagyar

A baloldal sírásója – ilyen címmel jelent meg Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának esettanulmánya Soros Györgyről. Miként is működött/működik a Soros-birodalom gépezete? Schmidt Mária úgy fogalmazott: A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.

null

Mélymagyar

2017-04-21 Mélymagyar

Az úgynevezett civil törvény alapját egy, az Egyesült Államokban az 1938 óta létező FARA elnevezésű jogszabály adja, de a magyar szabályozás rendkívül sok elemében enyhébb a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló amerikai törvénynél. Erről is beszélt Rogán Antal az Echo Tv-ben. A miniszterelnök kabinetfőnöke leszögezte: semmilyen szervezetet nem akarnak betiltani, senki nem akarja akadályozni a tevékenységüket, de világos képet kell kapni arról, kik fizetik őket és miért. A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy hazánkban a demokratikus közélet normái nem sérülnek semmivel.

null

Mélymagyar

2017-04-14 Mélymagyar

Bayer Zsolt vendége ezúttal Lánczi Tamás. A politikai elemző szerint a tüntetéssorozat arra hivatott, hogy elterelje a figyelmet. Ügyesen keverték a lapokat, megpróbálták úgy feltüntetni a küzdelmüket, mintha egyetemi autonómiáról, szabadságjogokról lenne szó. A háttérben a migráció kérdése húzódik meg. Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora szerint nincs jogunk megakadályozni azt, hogy ide jöjjenek.

null

Mélymagyar

2017-04-07 Mélymagyar

Egyebek között a felsőoktatási törvény módosítására és a CEU-ügyre is reagált Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az Echo Tv-ben. A kulturális alapellátásról szólva a politikus kiemelte: az embernek nyilván vannak biológiai-fiziológiai szükségletei, de a teljes ember nemcsak biológiából, fiziológiából áll, hanem a lelki-szellemi tényezők által lesz önálló karakterré. Hoppál Péter szerint, aki kultúrával, művészettel találkozik már gyermekkorban, annak sokkal teljesebb élete lesz, sokkal jobb kompetenciái alakulnak ki, devianciáktól sokkal mentesebb lesz, tehát értékesebb tagja lesz a társadalomnak. A politikus kijelentette: a kultúrán keresztül vezet az út a boldogabb élethez.

null

Mélymagyar

2017-03-31 Mélymagyar

A kárpátaljai magyarság helyzete. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a közelmúltban azt mondta, a külhoni magyarság megmaradása attól függ, sikerül-e előrelépni vagy sem az autonómia területén. Az ukrán külügyi tárca meglepőnek nevezte a magyar politikus szavait. Semjén Zsolt az Echo Tv-ben felhívta a figyelmet arra, hogy amikor autonómiáról beszélünk, akkor tulajdonképpen emberi jogokról van szó. A KDNP elnöke szemenszedett hazugságnak nevezte azt a kijevi állítást, hogy példaértékű a kárpátaljai magyarok kisebbségi helyzete.

null

Mélymagyar

2017-03-24 Mélymagyar

Ez hazaárulás – így reagált Földi László titkosszolgálati szakértő arra, hogy Katrein Ferenc, a polgári elhárítás volt műveleti igazgatója súlyos kijelentéseket tett a hazai politikára és a titkosszolgálatokra nézve. Földi László szerint ennek az akciónak láthatóan van egy befolyásolási oldala. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az egész politikai elit nehéz helyzetbe hozása volt a cél, hogy így teret kapjanak a friss erők. Földi László az egész ügy hátterében bizonyos érdekkörök összeállását sejti. és úgy véli, Katrein Ferenc nyilatkozata volt operatív tisztként kimeríti a hazahárulás fogalmát.

null

Mélymagyar

2017-03-17 Mélymagyar

Nem fér bele a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságába az, hogy valakik tönkretegyenek egy nemzeti ünnepet, vagy akár csak egy pártrendezvényt. Erről Kövér László házelnök beszélt az Echo Tv-ben. A pártok jelenlegi erőviszonyaival kapcsolatban az Országgyűlés elnöke úgy vélekedett, nem feltétlenül jó, hogy nincs ellenfél a porondon. Úgy látja: az ország szempontjából is veszélyes, hogy nincs egy olyan szellemi erőközpont, amely képes lenne hiteles kritikát gyakorolni a kormány tevékenysége felett. Kövér László szerint, ami Magyarországon 26 éve zajlik, az egy hideg polgárháború.

null

Mélymagyar

2017-03-10 Mélymagyar

Érdekes dolgok zajlanak Európában, ezek közül az egyik Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének úgynevezett fehér könyve. A sláger napjainkban, hogy a kétsebességes Európa a követendő irány. Az adás rávilágít arra a nyílt titokra is, hogy annak idején gazdasági érdekből bővítették az Európai Uniót a keleti tagállamokkal. Boros Bánk Levente politológus volt a Mélymagyar vendége.

null

Mélymagyar

2017-03-03 Mélymagyar

Egyebek között Majtényi László köztársaságielnök-jelöltségéről, a Momentum Mozgalom politikai szerepvállalásáról, valamint az LMP népszavazási ötletéről is beszélt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Felhívta rá a figyelmet, hogy már 6,5 millió azoknak a száma, akik úton vannak Európába. A kontinensen tapasztalható tehetetlenség, valamint az önmagát lejárató politika Kósa Lajos szerint oda vezet, hogy megágyaz olyan politikusoknak, mint Marine Le Pen. A frakcióvezető kiemelte: a migrációs helyzet kezelésének kontextusában hazánk egyre inkább felértékelődik. Ma már 40 ezer olyan európai uniós polgár van, aki hazánkban vett ingatlant, és tartósan Magyarországon él.

null

Mélymagyar

2017-02-24 Mélymagyar

Ellentmondásos az ellenzék érvelése az olimpiáról – jelentette ki Rogán Antal az Echo Televízióban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint a balliberális pártok, amikor arról beszélnek, hogy a beruházásokból lopna a kormány, akkor azt nem veszik figyelembe, hogy az olimpiai költéseket nagyon szigorú szabályokhoz kötik. Az olimpia témáján kívül az adásban részletesen szó esett arról az öt veszélyforrásról, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie.

<< / 10 >>