Látókör

Külpolitikai események, háttérinformációk, elemzések

A műsor nemcsak heti külpolitikai összefoglalót tartalmaz, hanem számos más külföldi érdekességet is. Kezdve a párizsi divatbemutatóktól egészen a hét legnézettebb youtube videójáig.

Minden kedden 17 órától.

Műsorvezető: Biró Zsuzsa

Szerkesztők:

Kúl Bernadett: kul.bernadett@echotv.hu

Csikesz Lilla: csikesz.lilla@echotv.hu

Árendás Péter: arendas.pete@echotv.hu

 

Műsorvezetők:
Biró Zsuzsa
Következő adások:
2017.03.31. péntek 10:00
2017.04.01. szombat 21:30
2017.04.04. kedd 18:30
null

Látókör

2017-03-28 Látókör

Negyedévszázados évfordulóját ünnepli a Disneyland Párizsban; Bao Bao már a 11. óriáspanda, akit az Egyesült Államokból Kínába költöztettek át; A Föld óráját 2017-ben március 25-én tartották. Idén minden eddiginél több, 178 ország csatlakozott az akcióhoz; Vegyesen fogadták az utasok, hogy bizonyos elektronikus eszközöket nem vihetnek az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába induló repülőgépek utasterébe.

null

Látókör

2017-03-21 Látókör

Zöldbe borult az egész világ. Rómától New Yorkig, Riótól Dublinig, az írek védőszentjét ünnepelték; Az Etna legutóbbi kitörésekor menekülniük kellett a turistáknak; Először látogatott Vilmos herceg Párizsba édesanyja, Diana hercegnő tragikus autóbalesete óta; Mégsem II. Ramszeszt ábrázolja a nemrég fellelt óriási fáraószobor; Sárlavinák és a megáradt folyók sodornak magukkal mindent, ami az útjukba kerül Peruba.

null

Látókör

2017-03-14 Látókör

Feleségcipelő-bajnokság: a vállalkozó szellemű résztvevőknek asszonyaikat cipelve kell teljesíteniük a futamot; Egy thai mondás szerint nincs Thaiföld elefántok nélkül. A helyiek még sportolnak is az állatokkal; Több, mint 30 ország futói vettek részt az oroszországi Bajkál Jégmaratonon; Háromezer éves fáraószobrokra bukkantak kutatók II. Ramszesz templomának közelében; Pár hónapos nyugalom után azonban a migránsok ismét megjelentek Calais-ban.

null

Látókör

2017-03-07 Látókör

A tartalomból: A 89. Oscar-gálát senki sem fogja egyhamar elfelejteni. A díjkiosztó számos meglepetést tartogatott; A videójátékok világa: Nintendo bemutatta legújabb újdonságát; Japánban számtalan állatos kávézó található, és lassacskán már mindenféle állat rajongói számára nyílik egy-egy ilyen vendéglátóhely; 2014. március 8-án veszett nyoma a maláj utasszállítónak. A kutatások a mai napig nem vezettek eredményre.

null

Látókör

2017-02-28 Látókör

Karneváli szezon - szambától volt hangos Rio de Janeiro; Parádé - a kutyák is karneváli jelmezbe öltöztek Rióban; A hagyományok jegyében - karneváli fesztivál Bolíviában; Jóleső rémület - zombifelvonulás Athénban; Csúszásveszély - szánkófesztivál Moszkvában; Cukifaktor - Kínába költözött az Amerikában nevelkedett panda.

null

Látókör

2017-02-21 Látókör

Több nemzet is választásra készül idén. De nemcsak a választások tartják lázban Európát, hanem a tüntetések is. Romániába, Franciaországba és Barcelonába is ellátogatunk. És ha már február van, akkor elhozzuk az igazi farsangokat és a karneválokat is.

null

Látókör

2017-02-14 Látókör

A tartalomból: Farsangi forgatag - kezdetét vette a velencei karnevál; Pezsgő hangulat - Nizza is karneváltól hangos; Étvágygerjesztő divatbemutató - csokoládéruhákat mutattak be Belgiumban; Gardróbmúzeum Brüsszelben - mostantól tárlat mutatja be a pisilő kisfiú ruhatárát; Biztonság felsőfokon - golyóálló üvegfalat építenek az Eiffel-torony köré.

null

Látókör

2017-02-07 Látókör

A tartalomból: Salah Abdeslamot nők tucatjai bombázzák a szerelmes levelekkel; Egészen elképesztő természeti jelenség volt látható Hawaii szigetén; A muszlim világ legkonzervatívabb szegleteiben ismert burka és nikáb betiltását szorgalmazza az osztrák kabinet; Világszerte tartottak tüntetéseket Donald Trump amerikai elnök bevándorlást korlátozó rendelete miatt.

null

Látókör

2017-01-31 Látókör

A tartalomból: Beköszöntött a holdújév - 2017 a kakas éve; Vegyél meg fesztivál Bolíviában - amit miniatűrben beszerzünk, megkaphatjuk nagyban; Innováció Párizsban - elektromos önvezető autóbuszok a francia fővárosban; Kihívás mesterfokon - 18 tonnás villamost húzott el egy erőemelő nő; Különleges állatgondozás - denevért mentettek San Diegóban; Állati fesztivál - kutyaszánhúzó-bajnokság Csehországban.

null

Látókör

2017-01-24 Látókör

A tartalomból: Elképesztően élethű - Donald Trump viaszszobrai lepték el Madam Tussaud panoptikumait; Fellegekben járva – hőlégballon-fesztivál Svájcban; Szent Antal napja - állatokat áldottak világszerte; A kínai holdújév jegyében - selyemút tematikájú lámpafesztivál Londonban; Cukifaktor újratöltve - elefántbéni született a moszkvai állatkertben.

<< / 12 >>