Látókör

Külpolitikai események, háttérinformációk, elemzések

A műsor nemcsak heti külpolitikai összefoglalót tartalmaz, hanem számos más külföldi érdekességet is. Kezdve a párizsi divatbemutatóktól egészen a hét legnézettebb youtube videójáig.

Minden kedden 17 órától.

Műsorvezető: Biró Zsuzsa

Szerkesztők:

Kúl Bernadett: kul.bernadett@echotv.hu

Csikesz Lilla: csikesz.lilla@echotv.hu

Árendás Péter: arendas.pete@echotv.hu

 

Műsorvezetők:
Biró Zsuzsa
Következő adások:
2017.02.21. kedd 18:30
2017.02.24. péntek 10:00
2017.02.25. szombat 21:30
null

Látókör

2017-02-14 Látókör

A tartalomból: Farsangi forgatag - kezdetét vette a velencei karnevál; Pezsgő hangulat - Nizza is karneváltól hangos; Étvágygerjesztő divatbemutató - csokoládéruhákat mutattak be Belgiumban; Gardróbmúzeum Brüsszelben - mostantól tárlat mutatja be a pisilő kisfiú ruhatárát; Biztonság felsőfokon - golyóálló üvegfalat építenek az Eiffel-torony köré.

null

Látókör

2017-02-07 Látókör

A tartalomból: Salah Abdeslamot nők tucatjai bombázzák a szerelmes levelekkel; Egészen elképesztő természeti jelenség volt látható Hawaii szigetén; A muszlim világ legkonzervatívabb szegleteiben ismert burka és nikáb betiltását szorgalmazza az osztrák kabinet; Világszerte tartottak tüntetéseket Donald Trump amerikai elnök bevándorlást korlátozó rendelete miatt.

null

Látókör

2017-01-31 Látókör

A tartalomból: Beköszöntött a holdújév - 2017 a kakas éve; Vegyél meg fesztivál Bolíviában - amit miniatűrben beszerzünk, megkaphatjuk nagyban; Innováció Párizsban - elektromos önvezető autóbuszok a francia fővárosban; Kihívás mesterfokon - 18 tonnás villamost húzott el egy erőemelő nő; Különleges állatgondozás - denevért mentettek San Diegóban; Állati fesztivál - kutyaszánhúzó-bajnokság Csehországban.

null

Látókör

2017-01-24 Látókör

A tartalomból: Elképesztően élethű - Donald Trump viaszszobrai lepték el Madam Tussaud panoptikumait; Fellegekben járva – hőlégballon-fesztivál Svájcban; Szent Antal napja - állatokat áldottak világszerte; A kínai holdújév jegyében - selyemút tematikájú lámpafesztivál Londonban; Cukifaktor újratöltve - elefántbéni született a moszkvai állatkertben.

null

Látókör

2017-01-17 Látókör

Január 8-án lett volna 82 éves Elvis Presley. A személyét övező kultusz mind a mai napig töretlen, Jéghorgász fesztivál Dél-Koreában; Az egyik bajor tóparti településen ugyanis jeges úszóversenyt tartottak; Egy igazi kis cukiság: a berlini jegesmedvekölyök; Megnyílt Hamburg óriási koncertpalotája; Érdekességek a nagyvilágból.

null

Látókör

2017-01-17 Látókör

A Király él - legalábbis a hagyományokban és az emberek emlékezetében - Elvis Presley parádé Ausztráliában; Kapás van - jéghorgász fesztivál Dél-Koreában; Jeges merülés - a németeket a mínuszok, a hó és a fagyos víz sem tartotta vissza egy jó kis csobbanástól; Cukiság a köbön - kiderül, hím a berlini állatkert novemberben született jegesmedve; Kultúra felsőfokon - megnyílt Hamburg óriási koncertpalotája.

null

Látókör

2017-01-10 Látókör

Rendkívüli hideg sújtja az egész világot. Hogy hol, hogyan birkóznak meg vele, ez is kiderül műsorunkból. Jeges merülés és jégszobrászat, Kínában így élvezik a telet. Megmutatjuk milyen műalkotások készültek, ahogy azt is, hogy Moszkvában, Németországban és Japánban mivel ütötték el az időt ebben a nagy hidegben.

null

Látókör

2017-01-03 Látókör

Tűzijátékkal és fényjátékkal búcsúztatták az óévet világszerte. De nemcsak az óév utolsó perceit mutatjuk meg, hanem az újév első napjait is. Megnézzük, hogy hol, milyen hagyományokat elevenítenek fel január elsején.

null

Látókör

2016-12-27 Látókör

 Mikulássapkás fürdőzők lepték el a híres Bondi beach-et. Ám nemcsak a tengerpartra látogatunk el, hanem Oroszországba is, ahol egy furcsa fenyőfát állítottak fel. Sőt, elutazunk Németországba is, ahol 1980 óta űzik a jeges merülést.

null

Látókör

2016-12-20 Látókör

Mennyből az angyal, vagy inkább a templomtoronyból; Van, ahol a Jézuska, van, ahol a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékokat; Berlinben egy felhőkarcoló tetején jelent meg a nagyszakállú, Párizsban egy akváriumba merült alá; A párizsi Grand Palais épülete egy nem mindennapi eseménynek adott otthon; A karácsonyi hangulat a portugál fővárost is elérte.

<< / 12 >>