A munkavállalók világa

Egy magazin a munkavállalókról nem csak munkavállalóknak.

Egy műsor mindazoknak, akik munkát keresnek, munkát kínálnak, vagy éppen munkahelyet biztosítanak. Érdekességek, pozitív és negatív esetek, problémák és megoldások a munkavállalók világából.

Horváth Károly műsora kéthetente kedden 23:05-kor.

Következő adások:
2017.05.30. kedd 23:05
2017.06.01. csütörtök 12:30
null

A munkavállalók világa

2017-05-16 A munkavállalók világa

A Rerum novarum (magyarul: "Az új dolgok") XIII. Leó pápa egyik enciklikája, amelyet 1891. május 15-én adott ki. Ez az első szociális pápai körlevél, fő témája a munkáskérdés. A szociális kérdés a kor legégetőbb kérdésévé vált. Az enciklika elkészítéséhez a pápa igénybe vette a kor több kiváló társadalomtudósának közreműködését is.

null

A munkavállalók világa

2017-04-18 A munkavállalók világa

A munkabalesetben elhunytak, vagy megsérültek emléknapjának célja, hogy felhívja a nyilvánosság és a dolgozók figyelmét a munkabiztonság, a munkahelyi balesetek megelőzésének fontosságára. Pont a munkavédelem az, ahol kifejezetten a figyelemfelhívás, a prevenció vezethet a legnagyobb eredményre. Sokszor előfordul, hogy adott egy munkaadó és adott egy munkavállaló, akinek a kárpótlása valószínűleg nem lökné a céget a csőd szélére, de nincs happy end.

null

A munkavállalók világa

2017-04-04 A munkavállalók világa

Nagypéntek. A munkavállalók számára ez a nap pont olyan volt, mint az összes többi. Eddig. A kormányzat ugyanis úgy határozott, hogy 2017-től munkaszüneti nappá nyilvánítja ezt a liturgikus napot. sajnos nem mindenki örülhet a 4 napos ünnepnek. Bár pénteken mindenki pihenhet, sokaknak bizony a jövőben is munkával telik a nagyszombat.

null

A munkavállalók világa

2017-03-21 A munkavállalók világa

NAV, azaz Nemzeti Adó és Vámhivatal. Egy szervezet, melynek neve hallatán a lakosság jó részének rögtön görcsbe rándul a gyomra. Mostani adásunk azonban egy kicsit rendhagyó. Időutazás: a Vám- és Pénzügyőrség története. A magyar kormány pénzügyminisztere, gróf Lónyay Menyhért 1867. március 10-én az 1. sz. körrendeletében rendelkezett a magyar királyi pénzügyőrség megalakításáról. Ahogy az ország életében is hatalmas változások következtek be úgy alakult át a vám- és pénzügyőrök élete is.

null

A munkavállalók világa

2017-03-07 A munkavállalók világa

Lánglovagok. A legbátrabb hivatás képviselői. Férfiak, akik nap, mint nap az életüket kockáztatják értünk. Mostani adásunkban ennek a dicsőséges hivatásnak az árnyoldalára látogatunk el. Következzen egy történet melynek szereplője egy tűzoltó, aki az életének egy nehéz helyzetére igyekezett megoldást találni.

null

A munkavállalók világa

2017-0221 A munkavállalók világa

Cafeteria, vagy polgári nevén, béren kívüli juttatás. A vívmány, amelyik a munkavállalók millióinak arcára csal mosolyt, vagy megelégedést hosszú évek óta. Egy rendszer melynek elemei időről időre változnak, átalakulnak. Hol bővülnek, hol szűkülnek. De mindig valamilyen szinten, de egy kis pluszhoz juttatják a dolgozó embereket. Most 2017 elején egy kicsit ismét változott a cafeteria.

null

A munkavállalók világa

2017-02-07 A munkavállalók világa

A legalacsonyabb bérek megemelése mellett a keresetek összecsúszása miatt szükséges a magasabb bérkategóriákban is fizetést emelni. Történelmi emelés és történelmi bértárgyalás. Mindez egy különleges szektorban. Egy talán eddig kicsit mostoha szférában. Egy olyan területen, ahol a sajátos tulajdonosi háttér miatt minden lépés kicsit nehezebb. Az állami vállalatok dolgozóinak béremelése 2017-ben.

null

A munkavállalók világa

2017-01-24 A munkavállalók világa

2016 a munkavállalók világa számára sem volt eseménytelen. A tavaszi esztendő bértárgyalások szempontjából mindenféleképpen történelminek mondható. Ez volt ugyanis az az év, amikor a tárgyalóasztalt nem áztatta a veríték és a könny. Új év, új lendület de újabb feladatok is várnak az érintettekre.

null

A munkavállalók világa

2017-01-10 A munkavállalók világa

2016 az év, amikor a kormányzat úgy döntött, hogy a legkevésbé jól keresők számára történelmet ír. Soha nem látott mértékben emelte a minimálbért és a kötelező bérminimumot. Nem volt ádáz bértárgyalás, minden fél egyetértett abban, hogy ezt most bizony meg kell lépni. A történet ezen a ponton akár happy enddel véget is érhetne, de nem ér.

null

A munkavállalók világa

2016-12-27 A munkavállalók világa

Okos óra, okos telefon, önvezérlő autó. Pár találmány, ami korábban csak a filmekben tűnhetett fel. Mostanra viszont már a szürke hétköznapok unalmas szereplői lettek. 2016-ban a vállalkozások már nem tehetik meg hátat fordítanak a digitális világnak, a  fejlődésnek. Megismerkedés LearnVirtual Europe vállalattal. Megszólalók Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos, Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke.

<< / 7 >>