Kacsoh Dániel

Történész szakra jártam a Károli Gáspár Református Egyetemre, miután végeztem, szinte azonnal a Magyar Hírlap belpolitikai rovatához kerültem, kezdetben gyakornokként, majd egyház- és kisebbségügyi tudósítóként. Munkámat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szalézi Szent Ferenc-díjjal ismerte el 2009-ben.
Az évek során egyre "politikusabb" témák felé nyitottam, szerkesztő, aztán a rovat helyettes vezetője lettem. A gimnazista korom óta erős vonzalom tehát megmaradt, sőt, hivatássá érett a közélet dolgai iránt, ahogy a polgári és keresztény értékrend mellett is mindig kitartottam. Ezt az elhivatottságot próbálom kamatoztatni a Napi Aktuális című műsor vezetése során is, igyekezve mindezt objektivitással és méltányossággal tenni.

Műsorok:
Napi Aktuális (2017.01.18. szerda 14:30, 2017.01.18. szerda 15:00, 2017.01.18. szerda 19:00, 2017.01.18. szerda 19:30, 2017.01.19. csütörtök 15:00, 2017.01.19. csütörtök 15:30)
null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 3. rész

A kormány munkájának gyümölcse kezd beérni, mert lassan az emberek életében is megtörténik az a változás, amit a munkaalapú gazdaság jelent - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában. Orbán Viktor szerint mindenki dolgozhat, aki akar. Rohamosan zsugorodik a munkanélküliség, emelkednek a bérek és csökkennek a járulékok. A kormányfő hozzátette: Brüsszel egyre jobban bele akar szólni gazdaságszervezési kérdésekbe, például az energiaárakba, az adókba és a bérekbe.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 4. rész

A CÖF-CÖKA támogatja pontos törvényi tényállás megfogalmazása után a civil szervezetek vezetőinek vagyon nyilatkozatára vonatkozó előírását. A közlemény szerint azonban a külföldi pártok és ideológiai érdekeltségű szervezetek támogatása kizárandó. A CÖF-CÖKA a jövőben is csak magyar cégektől, vállalkozásoktól és polgároktól fogad el támogatásokat illetve adományokat.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 2. rész

Orbán Viktor két nagy csatára számít az idén Brüsszellel: az egyik migrációs, a másik gazdaságszervezési kérdésekben várható. A kormányfő a Kossuth Rádió műsorában azt mondta: meg kell védeni Magyarország szuverenitását. A miniszterelnök hangsúlyozta: meg kell akadályozni azokat a brüsszeli kísérleteket, amelyek a migrációval kapcsolatos nemzeti hatáskörök elvonását célozzák. Orbán Viktor emlékeztetett a kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról, amivel hazánk nyíltan szembemegy az Európai Unióval.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 1. rész

Theresa May a jövő héten ismerteti kormánya várható Brexit-tárgyalási stratégiájának egyes részleteit. A brit miniszterelnök eddigi legkonkrétabb bejelentése a kilépéssel kapcsolatban az volt, hogy London az idei első negyedév végéig aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét. Theresa May azonban többször kijelentette, hogy kormánya nem fog folyamatos közvetítést adni a Brexit-stratégia kidolgozási folyamatáról.

null

Napi Aktuális

2017-01-12 Napi aktuális 4. rész

Újabb jobbikos szervezet tette szóvá a párt irányváltását: a vámosmikolai alapszervezet elnöke nyílt levélben adott ultimátumot Vona Gábornak, szerinte ugyanis a párt már nem az, ami volt. Varga Attila szerint ilyen esetben pedig vagy a tagság és a szervezeti vezetők lecserélése, vagy a párt vezetésének bukása jelenthet megoldást. A nyílt nyitással a baloldal felé, az eredeti iránytól való jelentős eltéréssel több jobbikos szervezet nem ért egyet.

null

Napi Aktuális

2017-01-12 Napi aktuális 3. rész

Civil ügyek. A Jobbik ötpárti egyeztetést kezdeményez a tervezett, új szabályozásról. A Fidesz szerint azonban mindenképp szükség van a nagyobb szigorra, hogy végre kiderüljön, kik fizetik a külföldről is támogatott szervezeteket, és azok mire használják ezt a pénzt.

null

Napi Aktuális

2017-01-02 Napi aktuális 1. rész

A határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy, mert a magyar határra nehezedő nyomás a következő években sem fog megszűnni - jelentette ki a miniszterelnök a határvadászok ünnepélyes eskütételén. Orbán Viktor hangsúlyozta: Brüsszelből továbbra sem várhatunk megoldást, így nekünk kell megvédenünk saját magunkat. A kormányfő arról is beszélt, hogy a honvédség és a rendőrség munkájának köszönhetően hazánk ma az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa.

null

Napi Aktuális

2017-01-12 Napi aktuális 2. rész

A civil szervezetek a polgárosodás nagyon fontos értékmérői, és ezeknek a valódi szervezeteknek a kormány minden támogatást megad. A politikai célból létrehozott „álcivilek" miatt szükséges egy olyan javaslat, hogy a szervezetek vezetői tegyenek vagyonnyilatkozatot, mert ebben semmilyen jogállamot megcsúfoló, diktatórikus elem nincs. Ez a szabályozás minden civil szervezetre vonatkozna. Az erős civil szféra ugyanis épp olyan fontos alappillére egy demokráciának, mint a választott közhatalom.

null

Napi Aktuális

2017-01-06 Napi aktuális 3. rész

A berlini terrortámadás utáni vizsgálat szerint a rendőrség többször is megakadályozhatta volna, hogy a támadó a tömegbe hajtson a kamionnal - írta az egyik német portál. Már a terrortámadást megelőzően számos hírszerzési információ is a német titkosszolgálat kezében volt a merénylőről. Egy évvel a berlini merénylet előtt már a hatóságok látókörébe került a férfi azzal, hogy Észak-Rajna-Vesztfáliában egy ISIS-toborzó gyűlésén vett részt. Azonban a jogszabályok miatt kiutasítani sem lehetett a terroristát, mivel a tunéziai migráns annyira radikális volt, hogy az afrikai állam már nem akarta visszafogadni.

null

Napi Aktuális

2017-01-06 Napi aktuális 4. rész

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen az utcán éjszakáznia - jelentette ki az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Czibere Károly hangsúlyozta: időben felkészítették az ellátórendszert, valamennyi pénzügyi támogatás rendelkezésre áll, amely lehetővé teszi a krízisidőszak kezelését. Ennek egyik eleme a kapacitások bővítése. Czibere Károly hozzátette: Átlagban 9600 férőhely áll rendelkezésre, ezt további 1500 hellyel bővítik. A kabinet arra kér mindenkit, hogy menjen be fedett szállásra a saját egészsége érdekében.

<< / 34 >>