Kacsoh Dániel

Történész szakra jártam a Károli Gáspár Református Egyetemre, miután végeztem, szinte azonnal a Magyar Hírlap belpolitikai rovatához kerültem, kezdetben gyakornokként, majd egyház- és kisebbségügyi tudósítóként. Munkámat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szalézi Szent Ferenc-díjjal ismerte el 2009-ben.
Az évek során egyre "politikusabb" témák felé nyitottam, szerkesztő, aztán a rovat helyettes vezetője lettem. A gimnazista korom óta erős vonzalom tehát megmaradt, sőt, hivatássá érett a közélet dolgai iránt, ahogy a polgári és keresztény értékrend mellett is mindig kitartottam. Ezt az elhivatottságot próbálom kamatoztatni a Napi Aktuális című műsor vezetése során is, igyekezve mindezt objektivitással és méltányossággal tenni.

Műsorok:
Napi Aktuális (2017.01.27. péntek 14:30, 2017.01.27. péntek 15:00, 2017.01.27. péntek 19:00, 2017.01.27. péntek 19:30, 2017.01.30. hétfő 19:00, 2017.01.30. hétfő 19:30)
null

Napi Aktuális

2017-01-20 Napi aktuális 3. rész

Meglepően kemény bírálatokat is megfogalmazott 2016-os éves értékelésében a kormánypártok egyik legfontosabb háttérintézménye, a Professzorok Batthyány Köre. Orbán Viktor miniszterelnök erre reagálva köszönőlevelet és egy 25 pontos listát küldött az intézménynek, amely olyan adatokat tartalmaz, melyek eltérnek a PBK által közölt elemzéstől – közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

null

Napi Aktuális

2017-01-20 Napi aktuális 2. rész

Lerombolták a római kori amfiteátrum egy részét és megsemmisítettek a híres négyeskaput, a Tetrapülont az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei a közép-szíriai Palmürában - közölte a helyi sajtó. Az ENSZ kulturális szervének a főigazgatója háborús bűncselekménynek minősítette a pusztítást. Szerdán a terroristák embereket végeztek ki az amfiteátrumban, a foglyok némelyikét agyonlőtték, másokat lefejeztek.

null

Napi Aktuális

2017-01-20 Napi Aktuális 1. rész

Új vízió mentén fogják irányítani az Egyesült Államokat, és ezentúl minden döntés alapja az lesz, hogy az előnyös-e az országnak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök pénteken beiktatási beszédében.  „Amerika az első” - ismételte el többször is az új elnök, hozzátéve, hogy két „egyszerű szabály” van: mindenki vásároljon amerikai termékeket és alkalmazzon amerikai munkaerőt.

null

Napi Aktuális

2017-01-19 Napi aktuális 3. rész

Holnap délután ötkor kezdődik a fővárosi Szabadság téren a „Jobb Világrend - Beiktatási Parti" nevű rendezvény, amelyen élőben közvetítik Donald Trump beiktatási ceremóniáját. Az eseményre minden embert várnak, aki hisz a konzervatív értékek megőrzésében. A rendezvényen olyan közkedvelt személyiségek is tiszteletüket teszik, mint Bayer Zsolt, Nógrádi György vagy Bencsik András. A Trump-ünnepséggel egy időben ugyanezen a helyszínen Barack Obama távozó elnököt búcsúztatja majd egy másik szervezet.

null

Napi Aktuális

2017-01-19 Napi aktuális 2. rész

Tavaly 294 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra Németországból. Az egyik német lap információi szerint Németország több mint 12 ezer menedékkérőt fogadott vissza európai országoktól, és mintegy négyezret küldött vissza más országokba 2016-ban. A visszafogadási, illetve visszaküldési eljárásokat a menekültügyet európai szinten szabályozó dublini rendelet alapján folytatták le. Németország a legtöbb menedékkérőt Svédországból, Hollandiából és Svájcból fogadta vissza.

null

Napi Aktuális

2017-01-19 Napi Aktuális 1. rész

Az MSZP országos elnöksége támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét. A szocialista párt elnöke azt mondta: teljes körűen felhatalmazták Szeged polgármesterét arra, hogy folytassa le azokat a tárgyalásokat, amelyek a jelöltállításban, és a tartalmi kérdésekben szükségesek a következő parlamenti választáson történő győzelemhez. Botka László szerint új baloldali politikára van szükség. A Demokratikus Koalíció közleményben kifejtette: nem tartja fontosnak az együttműködés technikai részleteiről szóló vitát, mert elsősorban a programról kell beszélni.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 3. rész

A kormány munkájának gyümölcse kezd beérni, mert lassan az emberek életében is megtörténik az a változás, amit a munkaalapú gazdaság jelent - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában. Orbán Viktor szerint mindenki dolgozhat, aki akar. Rohamosan zsugorodik a munkanélküliség, emelkednek a bérek és csökkennek a járulékok. A kormányfő hozzátette: Brüsszel egyre jobban bele akar szólni gazdaságszervezési kérdésekbe, például az energiaárakba, az adókba és a bérekbe.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 4. rész

A CÖF-CÖKA támogatja pontos törvényi tényállás megfogalmazása után a civil szervezetek vezetőinek vagyon nyilatkozatára vonatkozó előírását. A közlemény szerint azonban a külföldi pártok és ideológiai érdekeltségű szervezetek támogatása kizárandó. A CÖF-CÖKA a jövőben is csak magyar cégektől, vállalkozásoktól és polgároktól fogad el támogatásokat illetve adományokat.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 2. rész

Orbán Viktor két nagy csatára számít az idén Brüsszellel: az egyik migrációs, a másik gazdaságszervezési kérdésekben várható. A kormányfő a Kossuth Rádió műsorában azt mondta: meg kell védeni Magyarország szuverenitását. A miniszterelnök hangsúlyozta: meg kell akadályozni azokat a brüsszeli kísérleteket, amelyek a migrációval kapcsolatos nemzeti hatáskörök elvonását célozzák. Orbán Viktor emlékeztetett a kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról, amivel hazánk nyíltan szembemegy az Európai Unióval.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 1. rész

Theresa May a jövő héten ismerteti kormánya várható Brexit-tárgyalási stratégiájának egyes részleteit. A brit miniszterelnök eddigi legkonkrétabb bejelentése a kilépéssel kapcsolatban az volt, hogy London az idei első negyedév végéig aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét. Theresa May azonban többször kijelentette, hogy kormánya nem fog folyamatos közvetítést adni a Brexit-stratégia kidolgozási folyamatáról.

<< / 35 >>