Különkiadás

2015-05-25 Élet, minőség

2015.05.25. 19:25

Ahol szinte mindent kicseréltek. A Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola. Az intézmény pályázaton közel 600 millió forintot nyert el az épület felújítására. A pályázat keretein belül elvégezték az épület szerkezeti megerősítését és utólagos külső hőszigetelését.

Műsor:
Különkiadás
Kategóriák:
Belföld

Különkiadás további adásai:

null

Különkiadás

Robbanás volt a brüsszeli főpályaudvarnál

Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és a város egyik főpályaudvarát, egy robbanómellényt viselő támadót ártalmatlanítottak. A hírek szerint a rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de nem halt meg. A hatóságok azt közölték, hogy "ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet".

null

Különkiadás

2017-06-11 Rally napló

Május 19-21. között a szezon első murvás futamával, a Szombathely Rallyval folytatódtak az Országos Rally Bajnokság küzdelmei. A verseny pénteki napján, a hivatalos rajtot megelőzően az Európa Bajnokság mintájára került sor a kvalifikációra.

null

Különkiadás

2017-05-28 Grund

A Grund az Echo TV legújabb utánpótlás magazinjának e heti adásában a nézők megismerkedhetnek a jövő nagy öttusabajnokával, a balatonfüredi serdülő kézilabdacsapattal, és szó lesz a Budapesti Nagy Sportágválasztóról is.

null

Különkiadás

Napirend előtti felszólalások

Az MSZP "európai mentőcsomag" beterjesztését jelentette be, a Jobbik pedig béruniós kezdeményezéséről számolt be hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

null

Különkiadás

2017-05-14 Rally napló.hu

Úgy tűnik, hogy Hadik András győzni jár az Ózd Rallye-ra, hisz tavaly a Fordos pilóta nyerte a hét év után visszatérő futamot és idén is őt szólították fel elsőként a céldobogóra. Ami azonban egészen biztos, hogy a mostani győzelme nagyobb az értékkel bír, mint az előző, hisz ezúttal ott volt a mezőnyben a bajnoki címvédő, Herczig Norbert is.

null

Különkiadás

Napirend előtti felszólalások a parlamentben

Hadházy Ákos, az LMP képviselője szerint erőszak jellemzi a kormány munkáját. A politikus közölte: az LMP javasolni fogja, hogy a Btk.-ban a közfeladatot ellátó személyek közé vegyék fel az újságírókat is. Rétvári Bence, az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára úgy válaszolt: az erőszak a "Soros-féle szervezetek haditervében" szerepel, ők igyekeznek kaotikus viszonyokat létrehozni. Ezen kívül az édesanyákról, a Jászságról és az EU-ról is szó volt hétfőn, napirend előtt a parlamentben.

null

Különkiadás

Willkommen?

Németországot a migrációs válság óta több nagy merénylet rázta meg. A németek nem rettegnek, de tudják: együtt kell élniük a terrorral; Soha nem látott emberáradat lepte el Európát és benne Németországot 2015-ben. A német migrációs és menekültügyi hatóság adatai szerint abban az évben 890 ezer migránst regisztráltak a nyugat-európai országban. A valós számról csak találgatások vannak, de bizonyos becslések szerint akár egymillió feletti bevándorlóról is beszélhetünk. Vannak országok, melyek a lehetőségeikhez képest jól kezelték a válságot, ilyen Magyarország is, de a német politikai vezetés csődöt mondott. Azonban a válságkezelés kisiklása elkerülhető lett volna Németországban.

null

Különkiadás

Csíksomlyói Passió a Nemzeti Színházban (werkfilm)

Ha kimondjuk Csíksomlyó nevét, akkor annak a zarándoklatnak a helyszíne jut eszünkbe, ahol pünkösdkor évről-évre félmillió ember gyűlik össze a Kárpát-medence minden tájáról, hogy imádkozzanak a Szent Istvántól Szűz Máriának felajánlott országért. A Nemzeti Színház egy újragondolt Csíksomlyói Passiót tűzött műsorára, melynek alapjául egy 1987-ben megjelentetett kéziratos gyűjtemény szolgált.

null

Különkiadás

2017-01-03 Magyarok: Tornai József 2. rész

Tornai József a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító. 1947-48-ban a sertésvágóhídon volt segédmunkás. 1948-1949 között a Csepel Vas- és Fémművek betanított munkása. 1949-től 1961-ig a Csepel Autógyár diszpécsere. 1961-1976 között szabadfoglalkozású író. 1976-1987 között a Kortárs munkatársa. 1989-2001 között az Írószövetség elnökségi tagja, 1992-1995 között elnöke volt.

null

Különkiadás

2017-01-03 Magyarok: Tornai József 1. rész

Tornai József: Vannak magyarok

Vannak magyarok, szikkadtak, tiszták,
mint a cserepes agyag a Tiszaháton.
Vannak magyarok, sárosra
isszák magukat a koszos állomáson:
Isznak a havas Don-kanyarra,
isznak a tábornok arany váll-lapjára.

<< / 26 >>