Napi Aktuális

2015-07-30 Napi aktuális 1. rész

2015.07.30. 19:55

Szinte minden nagyobb horderejű törvény megalkotása után népszavazási kezdeményezés indul hazánkban. Leginkább ellenzők szeretnék ezzel az eszközzel elérni azt, hogy semmisítsék meg a hatályos jogszabályt. Most akár módosulhat is a népszavazási törvény. Az ötletet elég vegyesen fogadtak a parlamenti pártok. 

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2016-07-29 Napi aktuális 2. rész

Kilencpontos terrorellenes csomagot mutatott be Angela Merkel tegnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján. A német kancellár szerint meg kell erősíteni a rendőrséget és jobban be kell vonni a hadsereget a terror elleni küzdelembe. Folytatni kell az internetes bűnözés ellen felállított hatóság kiépítését, fejleszteni kell a terrorizmus tudományos kutatását, javítani kell az uniós együttműködésen, szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot az Egyesült Államokkal, és uniós szinten szigorítani kell a fegyvertartási szabályokat.

null

Napi Aktuális

2016-07-29 Napi aktuális 1. rész

Már csak egy hét van hátra a riói olimpiáig, de az odaérkező sportolók és a sajtó információi szerint a körülmények elfogadhatatlanok. Veszélyt jelent az olimpikonokra és a turistákra a zika vírus, de hatalmas egészségügyi kockázatot hordoz a Guanabara öböl vízének szennyezettsége is. Borzalmas körülmények várják a szörfösöket és a hosszútávúszókat. A sportolók tulajdonképpen emberi ürülékben kényszerülnek majd úszni a versenyeken. A résztvevőknek azt tanácsolták, csukják be a szájukat.

null

Napi Aktuális

2016-07-28 Napi aktuális 1. rész

A népszavazási kampány tetőpontja még előttünk van, de a baloldal nagy része már most eldöntötte, hogy a bojkott a kormány referendum kérdésére az igazán hathatós válasz - mondja a Méltányosság Politikai Elemzőközpont elemzője. Nagy Attila Tibor szerint az októberi kvótanépszavazás ellehetetlenítéséhez nem lesz elég, hogy a baloldali ellenzék sajtótájékoztatókon és közleményekben kéri az embereket, hogy maradjanak otthon.

null

Napi Aktuális

2016-07-28 Napi aktuális 2. rész

Magyarország felkészült a sérülékeny csoportba tartozó migránsok, így a családok, a kísérő nélküli kiskorúak és a fogyatékossággal élők ellátására - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly elmondta: az ehhez szükséges beruházásokat azonban saját forrásból, uniós támogatás nélkül kellett megvalósítani. A politikus kiemelte: a kormány az elmúlt 12 hónapban mintegy 700 millió forintot fordított arra, hogy fejlessze a kísérő nélküli kiskorúak ellátását.

null

Napi Aktuális

2016-07-27 Napi aktuális 2. rész

Szakértők szerint egy terrorszervezet, amikor felpörgeti a tevékenységét, akkor bajban van. Ez lehet a magyarázata az egyre szaporodó, mindennapossá váló terrorcselekményeknek, ráadásul az Iszlám Állam kódolt vagy kódolatlan üzenetei cselekvésre késztetik azokat, akik fogékonyak lehetnek a radikalizálódásra.
John Horgan, a Pennsylvania Állami Egyetem kutatója több mint 60 volt terroristával készített interjút, amelyből kiderül, hogy az hajlamosabb a radikalizálódásra, aki kiközösítettnek, jogfosztottnak érzi magát.

null

Napi Aktuális

2016-07-27 Napi aktuális 1. rész

Három százalékkal, 31 százalékra nőtt a Fidesz támogatottsága júniushoz képest a teljes felnőtt lakosság körében - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. A Jobbik az előző hónaphoz képest egy százalékpontot rontva 12 százalékon áll. A szocialisták támogatottsága jelenleg 10 százalék, ugyanakkor a DK támogatottsága ezzel azonos arányban csökkent, 5 százalék. Az LMP tábora 5 százalék, az Együtt és a PM pedig változatlanul 1-1 százalékon áll.

null

Napi Aktuális

2016-07-26 Napi aktuális 1.rész

A Fidesz támogatottsága hónapok óta hullámzó, de most érzékelhetően többen lettek a kormánypárt hívei: 24-ről 27 százalékra bővült a táboruk - derül ki a Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásából. A szocialisták továbbra is szoros versenyben vannak a Jobbikkal. A DK és az LMP tábora 1-1 százalékpontot módosult, előbbié 6-ról 5-re, utóbbié 3-ról 4-re. Az Együtt változatlanul 2, a Magyar Liberális Párt pedig 1 százalékon áll a teljes népesség körében. Nem változott a pártoktól távolságot tartók aránya sem: 36 százalék volt legutóbb, és most is ennyi.

null

Napi Aktuális

2016-07-26 Napi aktuális 2. rész

Egyre gyakoribbak a terrortámadások, lassan nincs olyan nap, hogy ne hallanánk valamilyen merényletről. A bajorországi Ansbachban önmagát felrobbantó merénylő előzőleg videóban azt üzente a németeknek: többé nem fogtok nyugodtan aludni, felrobbantjuk az otthonaitokat. Az elkövető hűségesküt tett az Iszlám Államnak és megfenyegette az európaiakat valamint a családjától is búcsút vett. Ma a Franciaországi Rouen mellett két fegyveres ejtett túszul több embert egy katolikus templomban. A papnak átvágták a torkát. A francia elnök szerint az elkövetők az Iszlám Állam tagjai voltak.

null

Napi Aktuális

2016-07-25 Napi aktuális 1. rész

Európa elvesztette a globális szerepét, és regionális szereplővé minősült, nem képes megvédeni a saját polgárait, nem képes megvédeni a saját külső határait, nem képes egyben tartani a közösséget, hiszen az Egyesült Királyság éppen kilépett. Mi kell még ahhoz, hogy kimondjuk, hogy az európai politikai vezetés megbukott? Egyetlen célját sem tudja elérni, ezért amikor össze fogunk majd gyülekezni szeptemberben Pozsonyban, akkor nem szépségflastromokra, szőnyeg alá söprésre meg szerecsenmosdatásra van szükségünk, hanem világosan ki kell mondanunk, hogy azért kell összejönnünk, megbeszélnünk Európa jövőjét, mert Európa jelenlegi politikai vezetése megbukott.

null

Napi Aktuális

2016-07-25 Napi aktuális 2. rész

Az igazi nagy nyomás Afrika felől fogja érni a kontinenst. Ma még Szíriáról beszélünk, ma még Líbiáról beszélünk, de valójában a Líbia mögötti térségből érkező népességnyomásra kell felkészülnünk, és annak a nagyságrendje sokkal nagyobb lesz, mint amit eddig megtapasztaltunk. Ez arra figyelmeztet bennünket, hogy meg kell acélozni az akaratunkat. A határvédelem – különösen, amikor kerítést kell építeni, meg embereket kell ott feltartóztatni - esztétikailag nehezen értelmezhető dolog, de higgyék el, hogy határt védeni és így megvédeni magunkat virágokkal meg plüss állatkákkal nem lehet.

<< / 67 >>