Napi Aktuális

2015-07-30 Napi aktuális 1. rész

2015.07.30. 19:55

Szinte minden nagyobb horderejű törvény megalkotása után népszavazási kezdeményezés indul hazánkban. Leginkább ellenzők szeretnék ezzel az eszközzel elérni azt, hogy semmisítsék meg a hatályos jogszabályt. Most akár módosulhat is a népszavazási törvény. Az ötletet elég vegyesen fogadtak a parlamenti pártok. 

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2016-06-30 Napi aktuális 2. rész

A teljes felnőtt népességen belül még mindig nagyobb a baloldali pártok aránya, mint a Jobbiké. - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. A pártok támogatottságát nézve nincsenek az előző hónaphoz képest érdemi változások: a Fidesz-KDNP 28, a Jobbik 13, az MSZP 8, a DK 7, az LMP 4, az Együtt és a PM pedig 1-1 százalékos támogatottsággal bír. Ez azt jelenti, hogy az egykori baloldali összefogásban részt vevő pártok, vagyis az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért támogatottsága együttesen még mindig nagyobb (17 százalék), mint a Jobbik-tábor.

null

Napi Aktuális

2016-06-30 Napi aktuális 1. rész

Nagy-Britannia a kilépés után is szeretne hozzáférni az EU közös piacához, így hajlandó arra is, hogy továbbra is befizessen az EU közös kasszájába - nyilatkozta a Brexit-kampány egyik legfőbb vezetője. Ez kifejezetten jó lenne Magyarországnak, hiszen megkaphatnánk a mostani 7 éves uniós keretköltségvetésből azt a pénzt, amire egyébként is számítottunk. Orbán Viktor kormányfő az EU-csúcs után úgy fogalmazott: a brit kilépés valószínűleg nem érinti az EU most futó 2014-2020-as keretköltségvetését.

null

Napi Aktuális

2016-06-29 Napi aktuális 2. rész

Felértékelődtek labdarúgóink az Európa-bajnokság után. Egyre másra érkeznek a hírek, hogy válogatott focistáink közül ki, hova igazolhat. A Bild információi szerint Dzsudzsák Balázst szívesen leigazolná a Schalke, a Bursaspor 7 millió eurót kérne érte. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy Fiola Attila is szóba kerülhet a Bundesligában szereplő Herthánál. Egy portugál lap nem hivatalos értesülései szerint Nagy Ádám napokon belül a Benficához szerződhet. A Bundesliga 2-ben szereplő 1860 München új sportigazgatója szeretné csapatához vinni Kleinheisler Lászlót.

null

Napi Aktuális

2016-06-29 Napi aktuális 1. rész

Javaslatot dolgozott ki a Magyar Nemzeti Bank az etikus életbiztosításokért. A biztosítási szakma is felismerte, hogy az etikus szemlélet mindennél fontosabb - mondta Windisch László alelnök a koncepció bemutatásakor. Az életbiztosítási szektor jelentős piaci részt érint, tavaly 2,2 millió szerződés volt ebben a szegmensben. A most megszületett ajánlás tiltja az egyes költségek elbagatellizálását, tiltja a rejtett költségek felszámolását. Az etikus életbiztosítási koncepció erősíti az öngondoskodást.

null

Napi Aktuális

2016-06-29 Napi aktuális 3. rész

Idén nyáron is megnyitja kapuit a Csopaki Művésztelep. Augusztus 1-től 10-ig várják a fiatalokat a Balatonnál, ahol gyönyörű környezetben, tapasztalt művésztanárok vezetésével folynak a foglalkozások.  A művészet találkozása a szórakozással az egyik legszebb balatoni faluban: ez adja a tábor különleges hangulatát. Ez az alkotótábor olyan fiatalok számára szerveződik, akiket a rajz, festés, képgrafika, tervezőgrafika, divattervezés, képregény és intermédia érdekel.

null

Napi Aktuális

2016-06-28 Napi aktuális 1. rész

Se veled, se nélküled - ez van most az unióban. A britek döntését követően a közösség vezetői még azt nyilatkozták: türelmesnek kell lenni egymáshoz, meg kell találni a megfelelő megoldásokat. Mára viszont azt látjuk, hogy Juncker és Angela Merkel bekeményített. Felszólították David Cameront, hogy azonnal nyújtsa be a kiválási szándéknyilatkozatot, addig nem tárgyalnak vele a feltételekről.

null

Napi Aktuális

2016-06-28 Napi aktuális 2. rész

Egyedülálló időszaki kiállítással készült az 1956-os forradalom emlékévében a Terror Háza Múzeum. Látogatóik Egy akaraton 1956-2016 című új tárlatukon testközelből élhetik át a forradalom legfontosabb pillanatait. VR-szemüveget felvéve egy páratlan kaland részesei lehetnek. A kiállítás Schmidt Mária főigazgató és Tallai Gábor programigazgató koncepciója nyomán készült.

null

Napi Aktuális

2016-06-27 Napi aktuális 1. rész

Molnár Gyula jött, Tóbiás ment. Botka Lászlót pedig letaszította a választmányi székből Hiller István. Tisztújítás az MSZP-nél. Sokakat meglepett, jónéhány ember szerint viszont várható volt a szocialista küldöttek döntése. A megújítás szót már nem meri használni az új elnök, ugyanakkor hangsúlyozta: céljuk, hogy kormányváltó erővé nőjék ki magukat.

null

Napi Aktuális

2016-06-27 Napi aktuális 2. rész

A Civil Összefogás Fórum az illegális migrációval kapcsolatos országjárásának tapasztalataiból kiindulva még június elején fogalmazta meg véleményét, amely szerint az Európai Unió nem képes megvédeni határait, „bürokrata elitje” nem veszi figyelembe állampolgárai tiltakozását, ezért szükséges a közösségi intézményrendszer reformja.

null

Napi Aktuális

2016-06-24 Napi aktuális 2. rész

Minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel - ezt Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke jelentette ki az UEFA fegyelmi döntésére reagálva, amely összesen 85 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a magyar szövetséget az Európa-bajnokság két csoportmeccsén történt rendbontás miatt.

<< / 63 >>