Napi Aktuális

2015-07-30 Napi aktuális 1. rész

2015.07.30. 19:55

Szinte minden nagyobb horderejű törvény megalkotása után népszavazási kezdeményezés indul hazánkban. Leginkább ellenzők szeretnék ezzel az eszközzel elérni azt, hogy semmisítsék meg a hatályos jogszabályt. Most akár módosulhat is a népszavazási törvény. Az ötletet elég vegyesen fogadtak a parlamenti pártok. 

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2016-05-27 Napi aktuális 2. rész

Palócfesztivált rendeznek a Nógrád megyei Bér-virágospusztán. Az eseményt 1000 népviseletbe öltözött palóclány részvételével tartják meg május 28-án, szombaton. A helyszínen színpadra lépnek hagyományőrző néptáncegyüttesek, ezen kívül lesz labdarúgás, tűzoltás és lovasbemutató. Sőt 35 település részvételével főzőverseny is. A palóc-népszokások legtöbbje az elmúlt évtizedekben megszűnt a mindennapi élet része lenni, s csak szórványokban, bizonyos elemeiben lelhető fel.

null

Napi Aktuális

2016-05-27 Napi aktuális 1. rész

Tovább bővül a Rióba tartó magyar paralimpiai csapat: immáron tíz úszó biztosan indulhat a világ legrangosabb parasport eseményén. Az eddigi nyolc országkvóta és egy névre szóló kvóta után a Magyar Paralimpiai Bizottság újabb szabadkártyát kapott a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól. Legutóbb Hajmási Éva hívta fel a figyelmet magára kiemelkedő teljesítményével tőr egyéniben lett Európa-bajnoki aranyérmes és így egyenes ágon indulási jogot nyert a riói paralimpiára.

null

Napi Aktuális

2016-05-26 Napi aktuális 2. rész

Pártszakadás, majd új politikai erő kovácsolása, tv ostrom, megannyi tüntetés és még sorolhatnánk a következményeket. 10 éves lett az őszödi beszéd. Hogy hogyan, és ki vagy kik szivárogtatták ki Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő zárt körben elhangzott beszédét, még mindig nem tudni pontosan. Megannyi forgatókönyv született a történésekre, és készült film is. Elment az öszöd. Fikció.... ez már az alkotás elején elhangzik. Az viszont kérdés, mennyi mindennek a valóságtartalma.

null

Napi Aktuális

2016-05-26 Napi aktuális 1. rész

Németország nem akar párhuzamos társadalmakat és gettókat, ezért készítette el a kormány a menekültek integrációjáról szóló törvényjavaslatát - mondta Thomas de Maiziere Berlinben. A szövetségi belügyminiszter a jogszabálytervezetet bemutató tájékoztatón hangsúlyozta: most először készül integrációs törvény Németországban, ami "jelentős fordulópont".

null

Napi Aktuális

2016-05-25 Napi aktuális 1. rész

A magyar családok 243 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak jövőre, mint az idén, a családtámogatások így összességében 1743 milliárd forintra emelkednek a 2017. évi költségvetésben - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral közösen tartott tájékoztatót.

null

Napi Aktuális

2016-05-25 Napi aktuális 2. rész

Legkorábban októberben lehet megtartani a kötelező betelepítési kvóta ellen kezdeményezett népszavazást, miután a referendumot elrendelő parlamenti határozatot megtámadták az Alkotmánybíróságon. Az indítvány szerint a megtámadott parlamenti határozat meghozatalára az Országgyűlésnek nem volt hatásköre, mert a népszavazási kérdés az unió közös politikájára vonatkozik

null

Napi Aktuális

2016-05-24 Napi aktuális 2. rész

A bíróságok szervezetéről és irányításáról szóló törvény nem rendezi azt a kérdést, ki jogosult megállapítani azt, hogy a Kúria eseti döntése ellentétes-e egy jogegységi határozattal - mondta a Wellmann-ügyben a Magyar Hírlapnak a Kúria elnöke. Mint ismert, áprilisban a legfőbb bírói fórum tanácsa egy devizahiteles perben az ügyfélnek adott igazat a bankkal szemben, ezért a Magyar Bankszövetség számon kérte a Kúria polgári kollégiuma vezetőjénél a döntést. Darák Péter kiemelte: a Kúria ítélete ellen további jogorvoslatnak nincs helye. A legfőbb bírói fórum elnöke kitért arra is: a Kúria a devizahiteles ügyben új jogegységi döntést szándékozik hozni.

null

Napi Aktuális

2016-05-24 Napi aktuális 1. rész

Megtámadták az Alkotmánybíróságon a népszavazást elrendelő határozatot. A testület soron kívül jár el, a jogszabály szerint az Alkotmánybíróságnak 30 napja van az indítvány elbírálására. Az Ab főtitkára kiemelte: a betelepítési kvótáról szóló parlamenti döntést bárki megtámadhatja az Ab-n, jelen esetben egy magánszemély volt az indítványozó. Bitskey Botond hozzátette: Az Alkotmánybíróság a jogszabályoknak megfelelően értesítette az indítványról a Köztársasági Elnök Hivatalát és Nemzeti Választási Bizottságot.

null

Napi Aktuális

2016-05-23 Napi aktuális 1. rész

Az emberkereskedelmet már a 19. században betiltották, de az Európai Bizottság ezt eddig nyilvánvalóan nem vette tudomásul - így reagált Milos Zeman egy lapinterjúban arra a kérdésre, mi a véleménye arról az EB-javaslatról, miszerint az uniós tagállamok „kivásárolhatnák magukat" a kötelező kvótákból, ha minden be nem fogadott migránsért mintegy 250 ezer eurót fizetnének Brüsszelnek.  Arra a kérdésre, hogy milyen az esélye a brüsszeli javaslat megvalósításának, a cseh államfő közölte: „Természetesen semmilyen”.

null

Napi Aktuális

2016-05-23 Napi aktuális 2.rész

A pénteken lezárult tájépítészeti tervpályázatnak köszönhetően több tízezer négyzetméternyi új zöldfelülettel, több mint ezer új ültetésű fával, 2 kilométeres futókörrel, nagyobb játszóterekkel, kiterjesztett Csónakázó-tóval és többek között egy rózsakerttel is gazdagodik majd a Városliget. Ezzel a Liget Budapest Projekt valamennyi, a Városligetet megújító eleme megismerhetővé vált

<< / 58 >>