Napi Aktuális

2015-07-30 Napi aktuális 1. rész

2015.07.30. 19:55

Szinte minden nagyobb horderejű törvény megalkotása után népszavazási kezdeményezés indul hazánkban. Leginkább ellenzők szeretnék ezzel az eszközzel elérni azt, hogy semmisítsék meg a hatályos jogszabályt. Most akár módosulhat is a népszavazási törvény. Az ötletet elég vegyesen fogadtak a parlamenti pártok. 

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2016-09-23 Napi aktuális 1. rész

Bármikor bekövetkezhet terrortámadás Magyarországon is, annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz ennek elkerülése érdekében - jelentette ki a honvédelmi miniszter. Simicskó István hangsúlyozta: többek között ezért is bír sorsdöntő jelleggel az október 2-ai népszavazás. A tárcavezető elmondta: az elmúlt egy-másfél év egyértelműen bebizonyította, hogy a migránsáradat összefüggésben van a terrorizmussal, hiszen Európa-szerte jelentősen nőtt a terrorfenyegetettség. Simicskó István hozzátette: Európában már vannak olyan városok, ahol a bevándorlók aránya meghaladja az ötven százalékot.

null

Napi Aktuális

2016-09-23 Napi aktuális 2. rész

Ma adták át az Európai Polgár Díjat. Az elismerést Kozma Imre irgalmas rendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és Major Balázs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem  régészeti tanszék vezetője vehette át. Hölvényi György európai parlamenti képviselő, aki Kozma Imrét felterjesztette a díjra elmondta: fontos, hogy a mostani díjátadó biztatás legyen Európa számára, hiszen amit Imre atya létrehozott, az egy európai alkotás: „összehozta a szentet és a profánt”, Magyarországot és Európát.

null

Napi Aktuális

2016-09-22 Napi aktuális 1. rész

2,5 ezer hátrányos helyzetű, többségében roma fiatal szakmaszerzését könnyítheti meg egy nemrég meghirdetett, 400 millió forintos ösztöndíjprogram - jelentette be az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Czibere Károly hangsúlyozta: a diákok tanulmányi eredményüktől függően havi 7-13 ezer forintos támogatást kapnak, és pedagógusok külön is segítik őket tanulmányaikban. Az államtitkár szerint a hátrányos helyzetű és roma fiatalok számára esélyt biztosítani nemzetstratégiai és gazdaságpolitikai feladat is.

null

Napi Aktuális

2016-09-22 Napi aktuális 2. rész

Amíg Németországban nem mondanak egy felső korlátot, addig a német magatartást a migránsok meghívásként értelmezik Európába - mondta a miniszterelnök az Origonak adott interjújában. Orbán Viktor szerint az illegális bevándorlókat az Európai Unió területéről ki kell vinni és eu-s pénzügyi támogatással nagy menekülttáborokat kell felállítani számukra. A kormányfő a népszavazással kapcsolatosan elmondta: október 2-án minden magyar állampolgár szavazatára szükség van, hiszen gyermekeink és unokáink jövője forog kockán.

null

Napi Aktuális

2016-09-21 Napi aktuális 2. rész

Barack Obama az ENSZ-közgyűlés ülésével párhuzamosan külön konferenciát szervezett a migránsválságról New Yorkban. Angela Merkel azonban az utolsó pillanatban lemondta részvételét. Az amerikai elnök bejelentette: ötven ország tett ígéretet arra, hogy még idén 360 ezer menekültet fogad be a háború sújtotta vidékekről. Barack Obama hangsúlyozta: Kanada és Németország a tavalyihoz képest megduplázza a befogadandó migránsok számát.

null

Napi Aktuális

2016-09-20 Napi aktuális 2. rész

Visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást a Standard & Poor's hitelminősítő intézet. Varga Mihály nemzetgazdasági szerint a hitelminősítések világában a befektetésre ajánlott kategóriába kerülés a legnehezebb akadály. Magyarország ezt sikerrel vette. Pesuth Tamás közgazdász elmondta: a bejelentést követően a 10 éves futamidejű állampapírok hozama több bázisponttal csökkent. Ha novemberben a Moody's is felminősíti Magyarországot, valószínűleg hosszabb távon is tartható lesz az alacsony kamatszint melletti adósságfinanszírozás.

null

Napi Aktuális

2016-09-20 Napi aktuális 1. rész

Magyarország települései óriási fejlődés előtt állnak, de ez veszélybe kerül, ha nem tudják megállítani a kényszerbetelepítést - mondta Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Szita Károly hangsúlyozta: a településvezetőknek kötelességük arra buzdítani az embereket, hogy részt vegyenek a népszavazáson, amely arról szól: eldönthetik, ki legyen a szomszédjuk. A polgármester szerint fontos muníciót jelent, ha október 2-án Magyarország polgárai is azt mondják: nem akarják a kényszerbetelepítést.

null

Napi Aktuális

2016-09-19 Napi aktuális 1. rész

Legszívesebben „visszaforgatnám az idő kerekét”, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke.  A politikus a vasárnapi berlini tartományi választás eredményeit értékelő tájékoztatón hangsúlyozta: természetesen vállalja a CDU kudarcáért a pártelnökként és kancellárként reá háruló felelősséget.

null

Napi Aktuális

2016-09-19 Napi aktuális 2. rész

A népszavazás tétje, hogy milyen Magyarország lesz a jövőben - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence hangsúlyozta: a migráció kérdése a nemzet alapjaira hat, a kultúránkra és a civilizációnkra van befolyással. Az államtitkár kiemelte: a referendum a népakarat megnyilvánulása, és ha azzal szemben hoz döntést az Európai Unió, akkor még az illúziója is megszűnik a demokráciának. A politikus hozzátette: a népszavazás képes megállítani egy folyamatot.

null

Napi Aktuális

2016-09-16 Napi aktuális 2. rész

Az illegális bevándorlás ügyében cselekedni kell, nem megadni magunkat - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta: az október 2-i kvótareferendum nem párt-, hanem nemzeti ügy, minden magyar személyes ügye. A kormányfő kiemelte: Magyarországnak az lenne a jó, ha a migránsok megállítása minél délebbre történne, ezért szívesen segít Szerbiának, Bulgáriának vagy éppen Macedóniának.

<< / 74 >>