Napi Aktuális

2015-07-30 Napi aktuális 1. rész

2015.07.30. 19:55

Szinte minden nagyobb horderejű törvény megalkotása után népszavazási kezdeményezés indul hazánkban. Leginkább ellenzők szeretnék ezzel az eszközzel elérni azt, hogy semmisítsék meg a hatályos jogszabályt. Most akár módosulhat is a népszavazási törvény. Az ötletet elég vegyesen fogadtak a parlamenti pártok. 

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2016-10-25 Napi aktuális 1. rész

Hármas célrendszer határozza meg a kormány hajléktalanügyi politikáját: a prevenció, az ellátás és a reszocializáció - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Czibere Károly hangsúlyozta: a cél elsősorban a hajléktalanná válás megelőzése, a már otthontalanná vált emberek szükségleteihez igazodó ellátórendszer kialakítása, valamint az, hogy legyenek ezekből a rendszerekből kivezető utak. A politikus elmondta, a hajléktalan-ellátás egyik alapelve az, hogy a lakhatás biztonsága nélkül nincs szociális biztonság.

null

Napi Aktuális

2016-10-25 Napi aktuális 2. rész

Sikeresnek minősítette és lezárta az Országgyűlés a kormány Földet a gazdáknak! nevű állami termőföld-értékesítési programját. Az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt alapvetően adósságcsökkentésre kell fordítani - jelentette ki a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor elmondta, a meghirdetett 290 ezer hektár földterület 70 százaléka talált gazdára. A tárcavezető kiemelte: a kormány azt szerette volna, hogy a föld azé legyen, aki megműveli, a helyben lakó magyar gazdáké. A politikus hozzátette: a program emellett azt is szolgálta, hogy a családi kis- és középbirtokok aránya jelentősen növekedjen a nagybirtokokkal szemben.

null

Napi Aktuális

2016-10-24 Napi aktuális 1. rész

Az észak-franciaországi Calais-ban megkezdődött a dzsungel néven is ismert migránstábor felszámolása. Buszokkal szállítják át őket az ország különböző pontjain kialakított 287 átmeneti befogadóközpontba. A belügyminisztérium szóvivője szerint a hatóságok alapvetően arra készülnek, hogy az emberek önként jelentkeznek a tábor elhagyására. A szóvivő arról is beszélt, hogy hétfőre virradó éjjel összecsapás tört ki, miközben egyes táborlakók megpróbáltak eljutni egy közeli autópályára. A rendőrség azonban visszaszorította őket, és könnygázt is bevetett. Az első 50 fős csoport a reggeli órákban el is hagyta a tábort. A calais-i dzsungel kiürítése nagyjából egy hétig tart majd.

null

Napi Aktuális

2016-10-24 Napi aktuális 2. rész

Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az elszovjetesedéstől - jelentette ki a miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján tartott díszünnepségen. Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta: a magyarok sohasem mondanak le a szabadságról, nem törődnek bele az elvesztésébe. A megemlékezésen részt vett a lengyel elnök is, aki elmondta: a  magyarok mindig a barátaink voltak, és a jövőben  a legnehezebb pillanatokban is mindig számíthatnak Lengyelországra. Andrzej Duda hozzátette: büszkék és hálásak azért, hogy a magyar forradalmat segélyszállítmányokkal és véradással is segíthették.

null

Napi Aktuális

2016-10-21 Napi aktuális 2. rész

A Budai Központi Kerületi Bíróságra vitték azt a férfit, akit a Teréz körúti robbantással gyanúsítanak. A bíróságon arról döntenek, hogy előzetes letartóztatásba tegyék-e egyelőre harminc napra a feltételezett elkövetőt. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú férfit. A gyanúsítás ellen a férfi panasszal élt, ennek ellenére azonnal őrizetbe vették. Keresztes Imre, a főügyészség vezetője indoklása szerint ez részben azért volt, mert a férfi újabb robbantásokat követhetett volna el.

null

Napi Aktuális

2016-10-21 Napi aktuális 1. rész

Csökkent a bizonytalan szavazók aránya - derül ki a Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint szinte mindegyik párt támogatottsága emelkedett, egyedül a Jobbik szavazói bázisa csökkent. A biztos pártválasztók körében a Fidesz KDNP népszerűsége 49 százalékra emelkedett októberben. Ez 4 százalékos erősödést jelent az előző hónaphoz képest. A Jobbik támogatottsága viszont 19-ről, 17 százalékra mérséklődött. Az MSZP 14 százalékon áll. Egy most vasárnapi voksoláson a Demokratikus Koalíció 8, míg az LMP a szavazatok 5 százalékára számíthatna. Az Együtt népszerűsége a 3 százalékot éri el.

null

Napi Aktuális

2016-10-20 Napi aktuális 1. rész

A rendszerváltást követő két évtizedben nem sikerült méltó módon megünnepelni a magyar nemzet történetének egyik legdicsőségesebb fejezetét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence kijelentette: a kormányzat célja az, hogy a hatvanadik évforduló olyan legyen, melyre büszke lehet a magyarság határon belül és túl. Az államtitkár hozzátette, három célt szerettek volna elérni a hősök: a nemzeti függetlenséget, a folyamatos terror megszüntetését, valamint egy keresztény és demokratikus Magyarországot. Emlékeztetett: az 1956-os forradalom és szabadságharc azt üzeni, hogy ha baj van, csak magunkra számíthatunk, senki nem védi meg az országot helyettünk.

null

Napi Aktuális

2016-10-20 Napi aktuális 2. rész

Október 28. és 31. között rendezik meg a 20. Csabai Kolbászfesztivált. Az idei programsorozat kiemelt figyelmet érdemel, hiszen kerek évfordulót ünnepelnek a szervezők. A rendezvény igazgatója elmondta: idén újdonság a nemzetközi jelleg, hiszen nagyon sok külföldi résztvevője lesz az eseménynek. Hégely Sándor hozzátette: a töltőversenyre 750-en neveztek be, ez is rekordnak számít. A kolbászkészítés mellett számtalan program várja majd a látogatókat. A rendezvényen fellép többek között az Ismerős Arcok, a Halott Pénz, a Hooligans, a Wellhello és még sokan mások.

null

Napi Aktuális

2016-10-19 Napi aktuális 2. rész

A Fidesz-frakció megszavazta az EU Kanadával megkötendő szabadkereskedelmi megállapodását. Szél Bernadett az LPM társelnöke szerint: a Civil Összefogás Fórum feladata békemenettel demonstrálni a szabadkereskedelmi szerződések ellen. A szervezet elnöke válaszul azt mondta: A CÖF-CÖKA őrizni kívánja saját arculatát, megfontoltságát nem cseréli bozótharcra és kamikaze akciókra. Csizmadia László hangsúlyozta: a kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatos álláspontjukat hónapok óta számtalanszor írásban közzétették és Brüsszelnek is elküldték. A CÖF elnöke hozzátette: az LMP ravaszdi levelezés helyett inkább megragadhatná utolsó esélyét és csatlakozhatna az új egységhez.

null

Napi Aktuális

2016-10-19 Napi aktuális 1. rész

A jövő év őszén újra lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár - közölte a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor elmondta: nagyobb hangsúlyt kap majd a szakmaiság, mivel a vásár történetében lesz először nulladik, azaz szakmai nap. A tárcavezető hangsúlyozta: a rendezvényt 2017. szeptember 20-24. között rendezik meg a Hungexpo Vásárközpont és a Kincsem Park területén, összesen 40 hektáron. A díszvendég Japán lesz. Fazekas Sándor hozzátette: a 2017-es OMÉK célja, hogy bemutassa a fejlett, hatékony, környezettudatos kis- és középvállalkozásokra, családi gazdaságokra, kis- és őstermelőkre épülő magyar mezőgazdaságot.

<< / 79 >>