Napi Aktuális

2015-07-30 Napi aktuális 1. rész

2015.07.30. 19:55

Szinte minden nagyobb horderejű törvény megalkotása után népszavazási kezdeményezés indul hazánkban. Leginkább ellenzők szeretnék ezzel az eszközzel elérni azt, hogy semmisítsék meg a hatályos jogszabályt. Most akár módosulhat is a népszavazási törvény. Az ötletet elég vegyesen fogadtak a parlamenti pártok. 

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2016-08-25 Napi aktuális 1. rész

Újabb 9 tank lépett Szíria területére a délkelet-törökországi Karkamis városnál, miután tegnap török és amerikai támogatással a Szabad Szíriai Hadsereg felszabadította Dzserablúszt az Iszlám Állam ellenőrzése alól. - közölte a CNN Türk török hírtelevízió tudósítója. A szerdán megkezdett Eufráteszi Pajzs elnevezésű hadművelet célja a török kormány szerint a határ túloldalának megtisztítása a terrorszervezetektől. A török védelmi miniszter egy interjúban elmondta: Ankara nem kért külön segítséget Washingtontól a hadművelethez, de az amerikai légierő támogatása hasznos.

null

Napi Aktuális

2016-08-25 Napi aktuális 2. rész

A kárpátaljai magyarok megsegítésére ebben az évben is elindítja adománygyűjtő akcióját a Fidelitas. Vincze Géza, a szervezet nemzetpolitikáért felelős alelnöke elmondta: ez alkalommal a Sámuel Alapítvány segítségével az árva és elhagyott gyermekeket kívánják megsegíteni. Az alelnök hozzátette: fontosnak tartják támogatni azokat a határon túli magyar fiatalokat, akiknek a háborús helyzet erősen kihat az életükre. Az akcióval az elmúlt évben 6 hónap alatt 2,4 millió forintot gyűjtöttek össze hasonló célra.

null

Napi Aktuális

2016-08-24 Napi aktuális 2. rész

Török harckocsik átlépték a szíriai határt, és lövik az Iszlám Állam terrorszervezet állásait Dzserablúsz környékén - közölte az NTV török hírtelevízió. Szakértők szerint a török offenzívát az Egyesült Államok által vezetett katonai koalíció harci gépei támogatják. A török hatóságok biztonsági célból ideiglenesen kitelepítették a szíriai határ mentén fekvő Karkamis város és hat környező falu lakosságát. A török államfő kijelentette: Törökország eltökélt, hogy Szíria megőrizze területi épségét, és a saját kezébe veszi az ügyeket, ha szükség van az ország területi egységének megvédésére

null

Napi Aktuális

2016-08-23 Napi aktuális 1. rész

104 éves korában meghalt Tamás Ilonka, a kettős állampolgárságért folytatott küzdelem ikonikus felvidéki alakja. Tamás Ilonka hat évvel ezelőtt fordult az Emberi Méltóság Tanácsának elnökéhez, hiszen minden jogától megfosztották. Törölték a lakcímnyilvántartásból, megvonták a választójogát és érvénytelenítették a személyi igazolványát. Lomnici Zoltán, az EMT elnöke elmondta: több mint egy éve nyújtották be a panaszt Tamás Ilonka és jogfosztott társai ügyében, amelyet pár nappal ezelőtt befogadott az Európai Parlament Petíciós Bizottsága és megkezdték annak kivizsgálását.

null

Napi Aktuális

2016-08-23 Napi aktuális 2. rész

A német kancellár felszólította az uniós vezetőket, hogy az Európát ellepő migránsáradat megfékezésére segítsenek egy, a törökországihoz hasonló az észak-afrikai országokkal megkötendő migráns-csereprogram létrehozásában.  Az EU-török alku fejében a törökök azt kérték, hogy az Európai Unió törölje el az uniós vízumkötelezettségüket, cserébe pedig felajánlották, hogy visszafogadják az országból illegálisan Görögországba érkező migránsok mindegyikét. Az EU-nak viszont minden egyes visszaküldött szír állampolgárért be kellett fogadnia egy szír menekültet a törökországi táborokból.

null

Napi Aktuális

2016-08-22 Napi aktuális 2. rész

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt csak 4 százalékponttal vezet fő vetélytársa, a republikánus Donald Trump előtt országos szinten - derül ki egy friss közvéleménykutatásból. A nők 49 százaléka Clintonra, 30 százaléka Trumpra szavazna. A férfiak körében 45 százalékos Trump népszerűsége, Clinton csak 33 százalékukra számíthat. Eközben Donald Trump új kampánymenedzsere egy televíziós műsorban arra utalt, hogy változhat Trump illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikája. Az elnökjelölt már nem deportálná az összes, mintegy tizenegymillió illegális bevándorlót, aki az Egyesült Államokban él

null

Napi Aktuális

2018-08-22 Napi aktuális 1. rész

Szakértők szerint nem változtat az alapkamaton a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa következő ülésén. A reuters elemzők körében végzett felmérése alapján a jelenleg érvényes 0,9 százalékos kamatszint 2018-ig biztosan marad. A jegybank előző, július 26-i kamatdöntő ülésén kiderült, hogy a tanács minden tagja támogatta az alapkamat megtartását és a kamatfolyosó változatlanul hagyását. Akkor a Monetáris Tanács úgy ítélte meg, hogy a magyar gazdaságot továbbra is kihasználatlan kapacitások jellemzik, és az infláció tartósan mérsékelt marad.

null

Napi Aktuális

2016-08-19 Napi aktuális 1. rész

A The Daily Telegraphban megjelent írása szerint téved a német kormányfő, amikor azt állítja, hogy nincs összefüggés a menekültek beáramlása és a terrorizmus között. Angela Merkel tömegeket bátorított, hogy keljenek át tengeren és szárazföldön, ez pedig veszélynek tette ki őket, és destabilizálta azokat az országokat, amelyeken áthaladtak - írta szerkesztőségi állásfoglalásban a konzervatív brit napilap. A The Daily Telegraph arra emlékeztetett, hogy az Európában a közelmúltban elkövetett terrorcselekmények közül többet is összefüggésbe hoztak menekültekkel.

null

Napi Aktuális

2016-08-19 Napi aktuális 2. rész

Megkezdődtek az augusztus 20-i ünnepséghez kapcsolódó előkészületek. A Lánchídon a telepítési munkálatokat már csütörtökön elkezdték, szombat este 9 órakor hat helyszínről lövik majd fel a tűzijátékot. Ebben az évben a Citadella lesz a rendezvény középpontjában, a legészakibb kilövési helyszín pedig a Lánchíd lesz. A már letelepített bombák közül a legnagyobbak 25 centiméter átmérőjűek és 12-15 kilogrammot nyomnak. Nagy figyelmet fordítanak a biztonságra, a Citadellára telepítenek egy mobil időjárás-állomást, mely segít a rendezvény lebonyolítóinak hatékonyan figyelni az időjárási anomáliákat.

null

Napi Aktuális

2016-08-18 Napi aktuális 2. rész

Kihirdették a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat külhoni győzteseit augusztus 15.-én Kolozsváron. Az esemény jelentőségét az adta, hogy a pályázati rendszer életében először köszönthetünk határon túli pályázókat. Idén 38 főcsoportban pályázhattak a vállalkozások. A határon túli kitüntetettek közül kivétel nélkül mindannyian erdélyi kötődésűek. A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója elmondta: idén végre elmondhatjuk, hogy az anyaországból kiléptünk a Kárpát Haza területére.

<< / 70 >>