Pont a kultúráról

2015-09-27 Pont a kultúráról

2015.09.27. 15:00

Kulturális híradó. Megújult a Galyatető Turistacentrum; A Galya-kilátót a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói tervezték újra; Látványos interaktív kiállítás nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban – megérkezés a szavannára; Szent II. János Pál pápa ereklyét kapott a budapesti lengyel plébánia; Gereben Ágnes emléktáblája; Térkeresztelés Gazdagréten; Észak-Magyarország csodái: Lillafüred és környéke.

Műsor:
Pont a kultúráról
Kategóriák:
Turizmus
Kultúra

Pont a kultúráról további adásai:

null

Pont a kultúráról

2017-03-24 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó az Echo Televízióban. Színház, film, koncert, könyv, kiállítás - a kulturális élet legjava. Több mint egy évig tartó aprólékos restaurálás után március 13-án ismét megszólal koncerten a néhai világhírű hegedűművész, Roman Totenberg 1980-ban ellopott és két éve megkerült Stradivari hegedűje.

null

Pont a kultúráról

2017-03-17 Pont a kultúráról

Zrínyi Ilona izgalmas alakja ihlette meg Hedry Máriát, aki monodrámát írt a magyar történelem nagyasszonyáról; Életre kelt avarok a Kárpát-medencei avarok mindennapjai; A fák mozgását fényképezte le Pep Ventosa spanyol fotóművész, és a végeredmény gyönyörű lett; Párbaj a Művészetek Palotájában, a választott fegyvernem pedig az orgona; drMáriás munkáiból nyílt kiállítás; Életnagyságú festményorgiák; Werkfilm az Operaház új plakátjaiból.

null

Pont a kultúráról

2017-03-10 Pont a kultúráról

A modern kori rabszolgaság problémájával foglalkozik Lisa Kristine elismert humanitárius fotós kiállítása. A művész nem csak fényképez, munkája a változatosságra inspirál. A Pont a kultúráról adásában róla és a hét fontosabb kulturális eseményeiről volt szó.

null

Pont a kultúráról

2017-03-03 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó az Echo Televízióban. Színház, film, koncert, könyv, kiállítás - a kulturális élet legjava.

null

Pont a kultúráról

2017-02-25 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó az Echo Televízióban. Hatalmas siker született az idei Berlini Filmfesztiválon. Enyedi Ildikó játékfilmje, a Testről és Lélekről megnyerte a Berlinale fődíját az Arany Medvét, de ezen kívül még megkapta az ökumenikus zsűri, és a nemzetközi filmkritikusok szövetségének a díját is.

null

Pont a kultúráról

2017-02-18 Pont a kultúráról

A Musique-Europe multikulturális mintaprogram koncepciója, a neves hegedűművész és humanista gondolkodó, Lord Yehudi Menuhin nevéhez fűződik; Az Ének az esőben feledhetetlen történet a show-businessről és a szerelemről; Jön a 3. Magyar Filmhét; Hol rontottuk el? címmel oknyomozó dokumentumfilm készült; Placido Domingo két sztárvendéget is vár az Opera idei estélyére; Studio 5 néven alakított zeneszerző csoportot öt fiatal alkotó.

null

Pont a kultúráról

2017-02-11 Pont a kultúráról

A tartalomból: A Keep Floyding Magyarország első Pink Floyd tribute zenekara, amely célként a legendás csapat minden korszakának hiteles megszólaltatását tűzte ki; A Czifra Fesztivál bárestje során Czifra György azon művészi korszakát idézik meg, amikor Budapesten lokálokban, bárokban szórakoztatta éjszakánként a közönséget; Pajtaházi szemlét rendeztek fővárosi Nemzeti Színházban.

null

Pont a kultúráról

2017-02-04 Pont a kultúráról

A tartalomból: Az Oscar-jelölés már önmagában is óriási dolog, már ezzel is nyertünk - mondta Deák Kristóf, a Mindenki című kisjátékfilm forgatókönyvíró-rendezője; 130 éve született Arthur Rubinstein; A Prah című előadás Kaposvárott; A Fejforgatók című lemezbemutató koncert; Madách Nemzetközi Színházi Találkozó.

null

Pont a kultúráról

2017-01-28 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó az Echo Televízióban, színház, film, koncert, könyv, kiállítás - a kulturális élet legjava.

null

Pont a kultúráról

2017-01-21 Pont a kultúráról

A tartalomból: Megjelent a Nana Vortex új albuma; Lindesey Stirling, a hegedű hercegnője visszatér; A József Attila Színház Drive Time címmel kampányt hirdetett, amelynek keretében a délutáni csúcsforgalom idejére hirdetnek darabokat.

<< / 12 >>