Pont a kultúráról

2015-09-27 Pont a kultúráról

2015.09.27. 15:00

Kulturális híradó. Megújult a Galyatető Turistacentrum; A Galya-kilátót a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói tervezték újra; Látványos interaktív kiállítás nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban – megérkezés a szavannára; Szent II. János Pál pápa ereklyét kapott a budapesti lengyel plébánia; Gereben Ágnes emléktáblája; Térkeresztelés Gazdagréten; Észak-Magyarország csodái: Lillafüred és környéke.

Műsor:
Pont a kultúráról
Kategóriák:
Turizmus
Kultúra

Pont a kultúráról további adásai:

null

Pont a kultúráról

2017-04-28 Pont a kultúráról

öbb évtized gyermekkönyvei, társasjátékai és illusztrációi várják a látogatókat a Deák 17 Galériában  A téma a fővárosunk, Budapest a gyerekek szemszögéből. Így nemcsak a felnőttek által ismert látványosságok kerülnek témaként a kiállítótér falaira és tárlóiba, hanem végre főszerepet kapnak a város utcáit és tereit benépesítő csodálatos lények is.

null

Pont a kultúráról

2017-04-21 Pont a kultúráról

Kulturális híradó. A magyar képzőművészet második világháború utáni nemzedékének egyik legfontosabb alkotója, Kondor Béla munkáiból rendezett kiállítást a Várkert Bazár Testőrpalotájában a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány azaz a Kogart. A tárlat július 2-áig látható.

null

Pont a kultúráról

2017-04-14 Pont a kultúráról

Kulturális híradó. Az öreg Somossy Károlyról azt mondták, hogy nagyvilágiasan mulatni ő tanította meg Budapestet - írta Krúdy Gyula a 19. század végének egyik legtekintélyesebb orfeumigazgatójáról. Somossy korábban a Beleznay-kert bérlője volt, majd a Hajós utcában szervezett orfeumot, 1884-től a Nagymező utcában működött.

null

Pont a kultúráról

2017-04-07 Pont a kultúráról

Kulturális híradó. Színház, film, koncert, könyv, kiállítás - a kulturális élet legjava. Kilenc ország - köztük India, Indonézia és Kína - társulatainak és bábművészeinek részvételével nemzetközi árnyjáték fesztivált rendeznek április 21. és 25. között Pécsett.

null

Pont a kultúráról

2017-03-31 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó.Az Arany Kotta-díjat minden évben a Viva la Musical! című internetes magazin felkérésére, szakmai zsűri döntése és közönségszavazatok alapján ítélik oda több kategóriában. A zsűri a legjobb új, vidéki musicalprodukciójává választotta a Veszteg¬zár a Grand Hotelben című előadást.

null

Pont a kultúráról

2017-03-24 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó az Echo Televízióban. Színház, film, koncert, könyv, kiállítás - a kulturális élet legjava. Több mint egy évig tartó aprólékos restaurálás után március 13-án ismét megszólal koncerten a néhai világhírű hegedűművész, Roman Totenberg 1980-ban ellopott és két éve megkerült Stradivari hegedűje.

null

Pont a kultúráról

2017-03-17 Pont a kultúráról

Zrínyi Ilona izgalmas alakja ihlette meg Hedry Máriát, aki monodrámát írt a magyar történelem nagyasszonyáról; Életre kelt avarok a Kárpát-medencei avarok mindennapjai; A fák mozgását fényképezte le Pep Ventosa spanyol fotóművész, és a végeredmény gyönyörű lett; Párbaj a Művészetek Palotájában, a választott fegyvernem pedig az orgona; drMáriás munkáiból nyílt kiállítás; Életnagyságú festményorgiák; Werkfilm az Operaház új plakátjaiból.

null

Pont a kultúráról

2017-03-10 Pont a kultúráról

A modern kori rabszolgaság problémájával foglalkozik Lisa Kristine elismert humanitárius fotós kiállítása. A művész nem csak fényképez, munkája a változatosságra inspirál. A Pont a kultúráról adásában róla és a hét fontosabb kulturális eseményeiről volt szó.

null

Pont a kultúráról

2017-03-03 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó az Echo Televízióban. Színház, film, koncert, könyv, kiállítás - a kulturális élet legjava.

null

Pont a kultúráról

2017-02-25 Pont a kultúráról

Hetente jelentkező kulturális híradó az Echo Televízióban. Hatalmas siker született az idei Berlini Filmfesztiválon. Enyedi Ildikó játékfilmje, a Testről és Lélekről megnyerte a Berlinale fődíját az Arany Medvét, de ezen kívül még megkapta az ökumenikus zsűri, és a nemzetközi filmkritikusok szövetségének a díját is.

<< / 12 >>