Mélymagyar

2015-10-30 Mélymagyar

2015.10.30. 20:30

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd volt a vendég. Csepel Budapest egyik legkülönlegesebb része. A városrész köré szőtt legendák és a valóság nagymértékben eltér egymástól. Létezik-e még a kettősség, van-e még „vörös” Csepel és nem „vörös” Csepel? Miért létezik a mai napig a negatív sztereotípia Csepellel összefüggésben? Miért nincs ez a kerület a helyén kezelve? 

Műsor:
Mélymagyar
Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Kategóriák:
Interjú

Mélymagyar további adásai:

null

Mélymagyar

2017-05-26 Mélymagyar

Kommunista módszereket alkalmaz a Jobbik – állítja Németh Szilárd. A Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki párt plakátkampányai is arról szólnak, hogy”majd ők megmondják, ki a korrupt”. A kormánypárti politikus úgy véli, inkább Janiczak Dávidnak, Ózd polgármesterének kellene tisztáznia magát egy korrupciógyanús ügyben. Németh Szilárd szerint, attól kezdve, hogy Heller Ágnes és Simicska Lajos keblére ölelte a Jobbikot, a párt emberei „védett személyekké” váltak, még a balliberális média sem kritizálja őket. Felmerül a kérdés: valójában mely sajtóorgánumok is a propagandisták? Németh Szilárd szerint egyébként van az pénz, amiért Vona Gábornak nem kell látnia azt, hogy pártja elveszíti a szavazóit.

null

Mélymagyar

2017-05-19 Mélymagyar

Egyértelmű nyomásgyakorlásnak tartja Dömötör Csaba azt, hogy az Európai Parlament a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felhívta rá a figyelmet: a most megfogalmazott jelentés után egy újabb várható, ami végső soron beavatkozási kísérlet lesz a magyarországi választásba. A politikus kiemelte: általában hasonló jelentésekkel, valamint az uniós források megvonásának lebegtetésével szokták hazánkat zsarolni.

null

Mélymagyar

2017-05-12 Mélymagyar

Olyan támadás indult Magyarország ellen, amelyhez az Európai Parlament egy része erőt ad. Brüsszelben tüntetett a CÖF azon a napon, amikor az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozott az EP; Az Echo Tv vendége volt Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke, akit Bayer Zsolt a civilségről is kérdezett. Kik is az igazi civilek? Mi a helyzet a finanszírozás kérdésével? Végül pedig: Csizmadia László is a támadások kereszttüzében.

null

Mélymagyar

2017-05-05 Mélymagyar

Milyen is testközelből egy európai parlamenti vita? Milyen az, amikor Brüsszelben megpróbálnak egész pályás letámadást intézni a magyar miniszterelnök ellen? Honnan jön a gyűlölet, a tolerancia teljes hiánya bizonyos EP-képviselők esetében? Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő az Echo Tv-ben beszélt a brüsszeli tapasztalatokról.

null

Mélymagyar

2017-04-28 Mélymagyar

A baloldal sírásója – ilyen címmel jelent meg Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának esettanulmánya Soros Györgyről. Miként is működött/működik a Soros-birodalom gépezete? Schmidt Mária úgy fogalmazott: A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.

null

Mélymagyar

2017-04-21 Mélymagyar

Az úgynevezett civil törvény alapját egy, az Egyesült Államokban az 1938 óta létező FARA elnevezésű jogszabály adja, de a magyar szabályozás rendkívül sok elemében enyhébb a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló amerikai törvénynél. Erről is beszélt Rogán Antal az Echo Tv-ben. A miniszterelnök kabinetfőnöke leszögezte: semmilyen szervezetet nem akarnak betiltani, senki nem akarja akadályozni a tevékenységüket, de világos képet kell kapni arról, kik fizetik őket és miért. A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy hazánkban a demokratikus közélet normái nem sérülnek semmivel.

null

Mélymagyar

2017-04-14 Mélymagyar

Bayer Zsolt vendége ezúttal Lánczi Tamás. A politikai elemző szerint a tüntetéssorozat arra hivatott, hogy elterelje a figyelmet. Ügyesen keverték a lapokat, megpróbálták úgy feltüntetni a küzdelmüket, mintha egyetemi autonómiáról, szabadságjogokról lenne szó. A háttérben a migráció kérdése húzódik meg. Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora szerint nincs jogunk megakadályozni azt, hogy ide jöjjenek.

null

Mélymagyar

2017-04-07 Mélymagyar

Egyebek között a felsőoktatási törvény módosítására és a CEU-ügyre is reagált Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az Echo Tv-ben. A kulturális alapellátásról szólva a politikus kiemelte: az embernek nyilván vannak biológiai-fiziológiai szükségletei, de a teljes ember nemcsak biológiából, fiziológiából áll, hanem a lelki-szellemi tényezők által lesz önálló karakterré. Hoppál Péter szerint, aki kultúrával, művészettel találkozik már gyermekkorban, annak sokkal teljesebb élete lesz, sokkal jobb kompetenciái alakulnak ki, devianciáktól sokkal mentesebb lesz, tehát értékesebb tagja lesz a társadalomnak. A politikus kijelentette: a kultúrán keresztül vezet az út a boldogabb élethez.

null

Mélymagyar

2017-03-31 Mélymagyar

A kárpátaljai magyarság helyzete. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a közelmúltban azt mondta, a külhoni magyarság megmaradása attól függ, sikerül-e előrelépni vagy sem az autonómia területén. Az ukrán külügyi tárca meglepőnek nevezte a magyar politikus szavait. Semjén Zsolt az Echo Tv-ben felhívta a figyelmet arra, hogy amikor autonómiáról beszélünk, akkor tulajdonképpen emberi jogokról van szó. A KDNP elnöke szemenszedett hazugságnak nevezte azt a kijevi állítást, hogy példaértékű a kárpátaljai magyarok kisebbségi helyzete.

null

Mélymagyar

2017-03-24 Mélymagyar

Ez hazaárulás – így reagált Földi László titkosszolgálati szakértő arra, hogy Katrein Ferenc, a polgári elhárítás volt műveleti igazgatója súlyos kijelentéseket tett a hazai politikára és a titkosszolgálatokra nézve. Földi László szerint ennek az akciónak láthatóan van egy befolyásolási oldala. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az egész politikai elit nehéz helyzetbe hozása volt a cél, hogy így teret kapjanak a friss erők. Földi László az egész ügy hátterében bizonyos érdekkörök összeállását sejti. és úgy véli, Katrein Ferenc nyilatkozata volt operatív tisztként kimeríti a hazahárulás fogalmát.

<< / 10 >>