Mélymagyar

2015-10-30 Mélymagyar

2015.10.30. 20:30

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd volt a vendég. Csepel Budapest egyik legkülönlegesebb része. A városrész köré szőtt legendák és a valóság nagymértékben eltér egymástól. Létezik-e még a kettősség, van-e még „vörös” Csepel és nem „vörös” Csepel? Miért létezik a mai napig a negatív sztereotípia Csepellel összefüggésben? Miért nincs ez a kerület a helyén kezelve? 

Műsor:
Mélymagyar
Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Kategóriák:
Interjú

Mélymagyar további adásai:

null

Mélymagyar

2017-09-22 Mélymagyar 2.

Magyarország sorsát - csakúgy, mint Európa sorsát - igenis migráció és a demográfiai helyzet alakulása fogja eldönteni. Egyebek között ez is elhangzott a Fidesz-KDNP velencei kihelyezett frakcióülésén. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint most olyan fázisba érkezett Magyarország, amikor ki kell derülnie, mi a véleményük az embereknek a Soros-tervről. A politikus a választás tétjének az nevezte, hogy hazánk bevándorló-ország lesz-e, vagy sem.

null

Mélymagyar

2017-09-22 Mélymagyar 1.

A liberális Szeretem Magyarországot Klub meghívta a vitaestjére a Jobbik elnökét. Itt - a hírek szerint - Vona Gábor kijelentette, hogy az Orbán-kormány leváltása érdekében párja kész bárkivel összefogni. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke erre is reagált a legutóbbi Mélymagyarban. A kormánypárti politikus szerint most már Vonával is kimondatják: össze kell fogni. Németh Szilárd úgy látja, a Jobbik minden dolgát Simicska Lajos irányítja, s egyetlen céljuk van: Orbán Viktor miniszterelnököt tűz alatt kell tartani.

null

Mélymagyar

2017-09-15 Mélymagyar

Ukrajna új oktatási törvénye értelmében a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatása - az ukrán mellett - már csak az első négy osztályban engedélyezett. Az ukrán vezetés arra hivatkozik, hogy ők így teremtik meg az esélyegyenlőséget. A magyar a román, a görög és a bolgár külügyminiszter közös levélben fordult az Európa Tanács főtitkárához, illetve az EBESZ kisebbségügyi főbiztosához az új ukrán oktatási törvény ügyében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint ez az összefogás is mutatja, hogy nem egy magyar túlreagálásról van szó, hiszen más országok is fellépnek a kisebbségeik védelmében.

null

Mélymagyar

2017-09-08 Mélymagyar

A kvótaperben született bírósági döntés "semmilyen kötelezvényt nem tartalmaz" Magyarország számára - hangsúlyozta a kormányszóvivő.  Kovács Zoltán szerint hónapok, évek óta "lapul bizonyos íróasztalokban" a korlátlan, tehát kontrollálhatatlan elosztás terve, "amiről soha senki nem döntött", hiszen tavalyelőtt azt a kormány- és államfők kétszer is leszavazták.

null

Mélymagyar

2017-09-01 Mélymagyar

Mintegy 270 milliárd forintot elköltöttünk a határkerítés megépítésére, a határvadászok kiképzésére, valamint az egész védelmi rendszer megszervezésére – jelentette Rogán Antal az Echo Televízióban. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy „először nem kértünk, hanem cselekedtünk”, ugyanakkor a kormány álláspontját megfogalmazva felhívta rá a figyelmet, most eljött az ideje, hogy az európai szolidaritás jegyében Brüsszel fizesse ki ennek az összegnek legalább a felét.

null

Mélymagyar

2017-07-14 Mélymagyar

Hogyan lett Horthy Miklós, Magyarország kormányzója; Szó esik a trianoni békeszerződésről és annak negatív következményeiről hazánkra nézve; Hogyan lett Magyarország újra életképes, miután megcsonkították?

Bayer Zsolt vendége: Szakály Sándor történész.

null

Mélymagyar

2017-07-07 Mélymagyar

Eljöhet-e egy olyan idő, amikor a XX. századot nem kizárólag – az amúgy létező és megkerülhetetlen – zsidó szenvedéstörténeten keresztül fogjuk látni és értelmezni? Szakály Sándor történész volt a Mélymagyar vendége annak apropóján, hogy a miniszterelnök egy avatóbeszédben azt találta mondani: Horthy Miklós nagy államférfi volt. Ahogy az várható volt, amint Horthy Miklós kormányzó munkássága, életműve előkerül, az mindig óriási vitát generál. Beszélgetés a vörös terrorról és a kialakult antiszemitizmus közötti összefüggésről, a numerus claususról, valamint a korszak szereplőinek megítélésről.

null

Mélymagyar

2017-06-30 Mélymagyar

A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 2020-ig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárra, míg az előző uniós ciklusban ez az összeg 650 ezer forint volt - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

null

Mélymagyar

017-06-23 Mélymagyar

Egészségügy, oktatás, kultúra – mennyi minden férhet egy tárcába? Újabb pofont kaptunk CEU-ügyben –írta az ellenzéki sajtó. Ezzel szemben Betsy DeVos amerikai oktatási miniszter levelében megköszönte a Balog Zoltántól kapott tájékoztatást a felsőoktatási törvény változásával és a Közép-európai Egyetem (CEU) helyzetével kapcsolatban. Vendég: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

null

Mélymagyar

2017-06-16 Mélymagyar

Egész világ attól hangos, hogy az USA kilép a párizsi klímaegyezményből. Mind a szakemberek, mind pedig a laikusok körében van egy konszenzus a világon arról, hogy veszélyes klímaváltozás történik, és már most rengetegen érzik ennek negatív hatásait. Ugyanakkor a szkeptikusok szerint az egész egy műhisztéria, és a zöld lobbi „bulijáról” van szó. Azt mondják, a Föld időről-időre produkál felmelegedést s most is egy ilyen időszakban vagyunk. Bayer Zsolt Dr. Ferencz Orsolya űrkutatót, az ELTE tudományos főmunkatársát kérdezte a témában.

<< / 11 >>