Ne legyen áldozat

2015-11-05 Ne legyen áldozat

2015.11.05. 22:30

A bűnmegelőzés igen kifinomult tudományággá nőtte ki magát hazánkban, amit komoly szaktudással rendelkező szakemberek végeznek. 2015. október 10-én került megrendezésre a Nemzetközi Testőr- és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége 19. kongresszusára. Vendég: Prof. Popper György, az IBSSA elnöke és Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója. 

Műsor:
Ne legyen áldozat
Műsorvezetők:
Tímár László
Kategóriák:
Belföld

Ne legyen áldozat további adásai:

null

Ne legyen áldozat

2016-07-21 Ne legyen áldozat

A vasúti balesetek okait, a kétkerekű járművek közlekedési morálját és az azzal kapcsolatos balesetek hátterét elemezték ha a Ne legyen áldozat című műsorban. Az adás jelmondata: "Minden közlekedőt hazavárnak".

null

Ne legyen áldozat

2016-07-14 Ne legyen áldozat

Mindenkit hazavárnak – tartja a jól hangzó szlogen, ennek ellenére nem múlik el úgy nap hazánkban, hogy ne történne valahol közlekedési baleset. Szakemberek állítása szerint a közlekedés egy veszélyes üzem. Mindenkinek, aki ebben a veszélyes üzemben részt vesz kötelező lenne betartania minden létező szabályt. Vendég Illés János, a Traffic Control Kft ügyvezető tulajdonosa.

null

Ne legyen áldozat

2016-07-07 Ne legyen áldozat

A bűnmegelőzés igen összetett kérdés, és az emberiség egyik legégetőbb megoldásra váró feladata is egyben. Szakemberek tízezrei dolgoznak e témán világszerte azt a megoldást keresve, ami hathatós marad. Vajon a globalizáció, vagy a jól működő nemzetállamok rendszere jelenti-e a megoldást? Vendég: Garamvölgyi László rendőr dandártábornok.

null

Ne legyen áldozat

2016-06-30 Ne legyen áldozat

Köztudott, hogy a médiának kiemelkedő szerepe van az információk továbbításában. A XXI. században az emberiség egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – kihívása a bűnmegelőzés. A média szerepe ebből a szempontból is felbecsülhetetlen. A média társadalomra gyakorolt hatásairól és kötelezettségeiről beszélt Garamvölgyi László rendőr dandártábornok.

null

Ne legyen áldozat

2016-06-23 Ne legyen áldozat

Bűnmegelőzés-alapú társadalom - Prevenció a XXI. században. Garamvölgyi László rendőr dandártábor a huszonhatodik könyvében átfogóan beszél mindazokról a problémákról, melyekkel a bűnmegelőzés vonatkozásában számolnunk kell - a nem is távoli jövőben.

null

Ne legyen áldozat

2016-06-16 Ne legyen áldozat

Az ember alapvető igényeinek egyik legfontosabbika, hogy tudja, tartozik valahová. Ahová a teremtő rendeli, egyénileg oda születünk, így születésünktől kezdve az a közösség, ahová leszületünk lesz a családunk és az az ország, amelyben megszülettünk hazánk. Haza, kinek-kinek mást jelenthet e fogalom, abban az eltorzult, emberi értékeket semmibe vevő, kizárólag csak az anyagikat és profitot szem előtt tartó világban sokaknak a haza semmit sem jelent. De nem mindenki ilyen. Vendégünk: Kassai Lajos lovasíjász alapító nagymester, akivel a hazaszeretet fogalmáról és jelentőségéről beszélgettünk.

null

Ne legyen áldozat

2016-06-09 Ne legyen áldozat

Beindult a motoros szezon az utakon, így rendszeresen számíthatunk a közlekedés során a kétkerekűek jelentétére, amely az autósoktól is fokozottabb figyelmet követel meg, hiszen emberéletekről van szó, és mindenkit hazavárnak. Vigyáznunk kell egymásra és a saját életünkre is. Vendég: Fiedor Ferenc a RILI Vezetéstechnikai Kft. ügyvezetője.

null

Ne legyen áldozat

2016-06-02 Ne legyen áldozat

A magyarság az egyik legősibb kultúra, ami a jelenben is áll, annak ellenére, hogy több évszázada válogatott módszerekkel szipolyozzák. Emlékezés a trianoni diktátum évfordulójára 1920. június 4-én a magyar népet szétszabdalták. A csonka Magyarország az egyetlen olyan ország a világon, amely minden irányban saját magával határos. Vendég: Szidiropulosz Archimédesz, a Trianon Szemle főszerkesztője.

null

Ne legyen áldozat

2016-05-26 Ne legyen áldozat

Folytattuk a beszélgetést Pap Gábor művészettörténésszel. Nyelvünk az egyik legősibb, ha nem a legősibb nyelv a világon. A magyar nyelv és a lélek kapcsolata. Bizonyos köröknek sikerülhet-e elfeledtetni a lelket a közösséggel? Meg kell értenünk a nyelvünk ősiségét!

null

Ne legyen áldozat

2016-05-19 Ne legyen áldozat

Tovább folytattuk a beszélgetést Pap Gábor művészettörténésszel. Nyelvünk ismerete, történelme, múltja. A magyar nyelv az egyik legősibb, ha nem a legősibb ismert nyelv a világon. Mennyire jó az, ha valaki a saját hazájában nem a saját nyelvét használja, amikor közöl valamit? Miért jelent „veszélyt” az önálló tudattal rendelkező, gondolkodó ember?

<< / 13 >>