Mélymagyar

2016-01-01 Mélymagyar

2016.01.01. 20:00

Kövér László volt a vendég. Az Országgyűlés elnöke egyebek között beszélt az őt ért támadásokról is. A házelnök nőkkel kapcsolatos kijelentése elképesztő lavinát indított el a balliberális oldalon, valamint a „véleményterroristák” között. A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy egy 30 éve aktuális problémát említett meg a Fidesz-kongresszuson. Leszögezte: ma nincs fontosabb dolog, mint a népesedési helyzet, erre a migrációs válság külön ráirányította a figyelmet. Az adásban szó esik a Kovács Ákos zenész kijelentései után elindult lavináról is. Valamint a 2015. évet is értékeli az Országgyűlés elnöke.

Műsor:
Mélymagyar
Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Kategóriák:
Interjú

Mélymagyar további adásai:

null

Mélymagyar

2017-07-14 Mélymagyar

Hogyan lett Horthy Miklós, Magyarország kormányzója; Szó esik a trianoni békeszerződésről és annak negatív következményeiről hazánkra nézve; Hogyan lett Magyarország újra életképes, miután megcsonkították?

Bayer Zsolt vendége: Szakály Sándor történész.

null

Mélymagyar

2017-07-07 Mélymagyar

Eljöhet-e egy olyan idő, amikor a XX. századot nem kizárólag – az amúgy létező és megkerülhetetlen – zsidó szenvedéstörténeten keresztül fogjuk látni és értelmezni? Szakály Sándor történész volt a Mélymagyar vendége annak apropóján, hogy a miniszterelnök egy avatóbeszédben azt találta mondani: Horthy Miklós nagy államférfi volt. Ahogy az várható volt, amint Horthy Miklós kormányzó munkássága, életműve előkerül, az mindig óriási vitát generál. Beszélgetés a vörös terrorról és a kialakult antiszemitizmus közötti összefüggésről, a numerus claususról, valamint a korszak szereplőinek megítélésről.

null

Mélymagyar

2017-06-30 Mélymagyar

A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 2020-ig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárra, míg az előző uniós ciklusban ez az összeg 650 ezer forint volt - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

null

Mélymagyar

017-06-23 Mélymagyar

Egészségügy, oktatás, kultúra – mennyi minden férhet egy tárcába? Újabb pofont kaptunk CEU-ügyben –írta az ellenzéki sajtó. Ezzel szemben Betsy DeVos amerikai oktatási miniszter levelében megköszönte a Balog Zoltántól kapott tájékoztatást a felsőoktatási törvény változásával és a Közép-európai Egyetem (CEU) helyzetével kapcsolatban. Vendég: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

null

Mélymagyar

2017-06-16 Mélymagyar

Egész világ attól hangos, hogy az USA kilép a párizsi klímaegyezményből. Mind a szakemberek, mind pedig a laikusok körében van egy konszenzus a világon arról, hogy veszélyes klímaváltozás történik, és már most rengetegen érzik ennek negatív hatásait. Ugyanakkor a szkeptikusok szerint az egész egy műhisztéria, és a zöld lobbi „bulijáról” van szó. Azt mondják, a Föld időről-időre produkál felmelegedést s most is egy ilyen időszakban vagyunk. Bayer Zsolt Dr. Ferencz Orsolya űrkutatót, az ELTE tudományos főmunkatársát kérdezte a témában.

null

Mélymagyar

2017-06-09 Mélymagyar

Mivé lett a magyar kultúra és a kulturális élet? Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező szerint a kultúrában az a gyönyörű, hogy mindig innoválni tudja magát, és mindig jön valami új. A miniszterelnöki megbízott szorgalmazza, hogy az MTVA-nál jöjjön létre egy második gyártóbázis, ahol olyan alkotások, filmek születhetnének, melyek szórakoztatnak, ezzel párhuzamosan pedig megerősítenek a hazaszeretetben, a magyarságtudatunkban. Kerényi Imre az adásban azt is elmondta, kit lehetne ennek a nagy feladatnak az élére kinevezni.

null

Mélymagyar

2017-06-02 Mélymagyar

A család egy értékválasztás, és politikánk sarokköve – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Echo Tv Mélymagyar című műsorában annak kapcsán, hogy a miniszterelnök bejelentette a fajsúlyos elemeket magába foglaló demográfiai csomagot. Hidvéghi Balázs szerint zajlik egy értékcsata is, ugyanis bizonyos körök relativizálni próbálják a család, a házasság, sőt a kereszténység fogalmát is. A kormánypárti politikus arra is reagált, hogy a baloldal ismét rárontana a saját nemzetére, ugyanis a baloldali politikusok ígéretei szerint hatalomra kerülve az első intézkedéseik között lenne a határkerítés lebontása. Pedig, a saját szavazóik is helyeslik a kerítést a déli határszakaszon.

null

Mélymagyar

2017-05-26 Mélymagyar

Kommunista módszereket alkalmaz a Jobbik – állítja Németh Szilárd. A Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki párt plakátkampányai is arról szólnak, hogy”majd ők megmondják, ki a korrupt”. A kormánypárti politikus úgy véli, inkább Janiczak Dávidnak, Ózd polgármesterének kellene tisztáznia magát egy korrupciógyanús ügyben. Németh Szilárd szerint, attól kezdve, hogy Heller Ágnes és Simicska Lajos keblére ölelte a Jobbikot, a párt emberei „védett személyekké” váltak, még a balliberális média sem kritizálja őket. Felmerül a kérdés: valójában mely sajtóorgánumok is a propagandisták? Németh Szilárd szerint egyébként van az pénz, amiért Vona Gábornak nem kell látnia azt, hogy pártja elveszíti a szavazóit.

null

Mélymagyar

2017-05-19 Mélymagyar

Egyértelmű nyomásgyakorlásnak tartja Dömötör Csaba azt, hogy az Európai Parlament a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felhívta rá a figyelmet: a most megfogalmazott jelentés után egy újabb várható, ami végső soron beavatkozási kísérlet lesz a magyarországi választásba. A politikus kiemelte: általában hasonló jelentésekkel, valamint az uniós források megvonásának lebegtetésével szokták hazánkat zsarolni.

null

Mélymagyar

2017-05-12 Mélymagyar

Olyan támadás indult Magyarország ellen, amelyhez az Európai Parlament egy része erőt ad. Brüsszelben tüntetett a CÖF azon a napon, amikor az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozott az EP; Az Echo Tv vendége volt Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke, akit Bayer Zsolt a civilségről is kérdezett. Kik is az igazi civilek? Mi a helyzet a finanszírozás kérdésével? Végül pedig: Csizmadia László is a támadások kereszttüzében.

<< / 11 >>