Mélymagyar

2016-01-01 Mélymagyar

2016.01.01. 20:00

Kövér László volt a vendég. Az Országgyűlés elnöke egyebek között beszélt az őt ért támadásokról is. A házelnök nőkkel kapcsolatos kijelentése elképesztő lavinát indított el a balliberális oldalon, valamint a „véleményterroristák” között. A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy egy 30 éve aktuális problémát említett meg a Fidesz-kongresszuson. Leszögezte: ma nincs fontosabb dolog, mint a népesedési helyzet, erre a migrációs válság külön ráirányította a figyelmet. Az adásban szó esik a Kovács Ákos zenész kijelentései után elindult lavináról is. Valamint a 2015. évet is értékeli az Országgyűlés elnöke.

Műsor:
Mélymagyar
Műsorvezetők:
Bayer Zsolt
Kategóriák:
Interjú

Mélymagyar további adásai:

null

Mélymagyar

2017-10-13 Mélymagyar 2.

Mélymagyar a kultúráról. A vallás elengedhetetlen része a kultúrának. A reformáció 500 éves évfordulójának ünnepe zajlik. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint úgy kell ünnepelni a reformációt, hogy tudatában legyünk annak, minél egységesebb a kereszténység, annál hitelesebb kifelé. A politikus közlése szerint minden fontos dolog az életben „közted és az Isten között dől el”.

null

Mélymagyar

2017-10-13 Mélymagyar 1.

Mélymagyar a kultúráról. Mennyi értelme van a kultúráról beszélni? Mennyi értelme van „sziszifuszi” harcot folytatni a kultúráért? Olyan világban élünk, amelyben egy német miniszter kijelenti: márpedig olyan, hogy német kultúra nincsen. Egy népszerű angol televíziós műsorvezető arról beszél, hogy az angol és Anglia kifejezés a tömény rasszizmust, a nacionalizmust képviselik. Nem vesztettük-e el abban az értelemben a kultúrát, ahogy azt generációról generációra megkaptuk? Az Echo Tv vendége volt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

null

Mélymagyar

2017-10-06 Mélymagyar 2.

Soros György A nyílt társadalom avagy a globális kapitalizmus megreformálása című könyvében kinyilvánítja: egyértelmű cél a globális, nyílt társadalom kiépítése, amelyben gyakorlatilag nincs helye a nemzetállamokat. Úgy fogalmazott: az államok hanyatlása mindenképpen üdvözlendő fejleménynek minősül. Soros szerint a nyílt társadalom létrehozása magába foglalja a belügyekbe való beavatkozást. Egyebek között erre is felhívta a figyelmet Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Mélymagyar című műsorunk legutóbbi adásában.

null

Mélymagyar

2017-10-06 Mélymagyar 1.

Lehetséges forgatókönyvnek nevezte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Mélymagyar című műsorunk legutóbbi adásában, hogy Botka László visszalépése után Gyurcsány Ferenc bejelentkezik a miniszterelnök-jelölti posztra. A kormánypárti politikus szerint a végén mindenképpen lesz összefogás a baloldal ellenzéki pártjai között. Dömötör Csaba úgy fogalmazott, most nem tudni, hogy most kit húznak ki a kalapból, de mintha Gyurcsány Ferenc feje már kikandikálna.

null

Mélymagyar

2017-09-29 Mélymagyar 2. rész

Milyen esélye van Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének, hogy amit a választási kampányában megígért az illegális bevándorlással kapcsolatban, azt be is tartsa? Vendég: Agnes Bibboney, az Angel Mom tagja és Szilágyi Ákos munkatárs, Hungarian TV New York.

null

Mélymagyar

2017-09-29 Mélymagyar 1. rész

Agnes Gibboney Magyarországon született, de az Egyesült Államokban él és amerikai állampolgár. Kétéves volt, amikor családja 1957 januárjában elhagyta az országot, de sosem szakadt el itteni gyökereitől, mindig magyarnak vallotta magát, és most újra igényelte a magyar állampolgárságot. Fiát egy illegális bevándorló gyilkolta meg az Egyesült Államokban, és egy hasonló sorsú anyákat tömörítő közösség tagja. Társaival részt vett Donald Trump elnökválasztási kampányában.

null

Mélymagyar

2017-09-22 Mélymagyar 2.

Magyarország sorsát - csakúgy, mint Európa sorsát - igenis migráció és a demográfiai helyzet alakulása fogja eldönteni. Egyebek között ez is elhangzott a Fidesz-KDNP velencei kihelyezett frakcióülésén. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint most olyan fázisba érkezett Magyarország, amikor ki kell derülnie, mi a véleményük az embereknek a Soros-tervről. A politikus a választás tétjének az nevezte, hogy hazánk bevándorló-ország lesz-e, vagy sem.

null

Mélymagyar

2017-09-22 Mélymagyar 1.

A liberális Szeretem Magyarországot Klub meghívta a vitaestjére a Jobbik elnökét. Itt - a hírek szerint - Vona Gábor kijelentette, hogy az Orbán-kormány leváltása érdekében párja kész bárkivel összefogni. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke erre is reagált a legutóbbi Mélymagyarban. A kormánypárti politikus szerint most már Vonával is kimondatják: össze kell fogni. Németh Szilárd úgy látja, a Jobbik minden dolgát Simicska Lajos irányítja, s egyetlen céljuk van: Orbán Viktor miniszterelnököt tűz alatt kell tartani.

null

Mélymagyar

2017-09-15 Mélymagyar

Ukrajna új oktatási törvénye értelmében a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatása - az ukrán mellett - már csak az első négy osztályban engedélyezett. Az ukrán vezetés arra hivatkozik, hogy ők így teremtik meg az esélyegyenlőséget. A magyar a román, a görög és a bolgár külügyminiszter közös levélben fordult az Európa Tanács főtitkárához, illetve az EBESZ kisebbségügyi főbiztosához az új ukrán oktatási törvény ügyében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint ez az összefogás is mutatja, hogy nem egy magyar túlreagálásról van szó, hiszen más országok is fellépnek a kisebbségeik védelmében.

null

Mélymagyar

2017-09-08 Mélymagyar

A kvótaperben született bírósági döntés "semmilyen kötelezvényt nem tartalmaz" Magyarország számára - hangsúlyozta a kormányszóvivő.  Kovács Zoltán szerint hónapok, évek óta "lapul bizonyos íróasztalokban" a korlátlan, tehát kontrollálhatatlan elosztás terve, "amiről soha senki nem döntött", hiszen tavalyelőtt azt a kormány- és államfők kétszer is leszavazták.

<< / 12 >>