Heti mérleg

2016-07-17 Heti mérleg 2. rész

2016.07.17. 20:30

Várhatóan rövid távon mérhetően felpörgeti a gazdaságot a magyar válogatott sikeres szereplése az Európa-bajnokságon - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász. A szakértő szerint várhatóan tizedszázalékokban mérhető a sikeres Eb-szereplés a gazdaság egészére nézve. Hosszú távon pedig abban bízik, hogy a siker „meghúzza” a magyar futballipart is.

Műsor:
Heti mérleg
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Gazdaság
Sport

Heti mérleg további adásai:

null

Heti mérleg

2017-09-24 Heti mérleg 2. rész

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. Eközben az ellenzék 4 millió szegény országáról beszél. Kinek kell hinni? Vendég: Regős Gábor kutató, Századvég Gazdaságkutató és Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár.

null

Heti mérleg

2017-09-24 Heti mérleg 1. rész

Magyarország üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntését, amellyel elfogadták a magyar kormány fellebbezését azon két bangladesi menedékkérő ügyében, akiket a testület elsőfokú ítélete szerint 2015 őszén jogellenesen tartottak fogva, majd küldtek vissza Szerbiába. Erről, az ukrán oktatási törvényről és a még függőben lévő egyéb uniós ügyeinkről is kérdeztük Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát.

null

Heti mérleg

2017-09-17 Heti mérleg 2.

Jean-Claude Juncker, az EB elnöke a strasbourgi évértékelőjén bemutatta az Európai Unió előtt álló időszak fő iránymutatásait. A migrációval kapcsolatosan kiemelte, hogy az illegálisan érkezők száma folyamatosan csökken. Szerinte 97 százalékkal esett vissza a Törökország felől érkezők száma, de idén augusztusban már Olaszországban is 81 százalékkal kevesebb migráns ért partot, mint tavaly. Az Echo Tv stúdiójában Tóth Norbert nemzetközi jogász és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

null

Heti mérleg

2017-09-17 Heti mérleg 1.

Brüsszelben senki sem akarja hangosan kimondani, de Orbán Viktor győzelemre áll a bevándorlásról szóló vitában - ezt írta a Politico uniós portál. Itthon a kormánypártok évadnyitó kihelyezett frakcióülést tartottak. A Fidesz képviselőcsoportja személycserékről is döntött, illetve arról, hogy nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről, mivel az uniós intézmények fel akarják gyorsítani az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadását. Az Echo Tv stúdiójában Gulyás Gergely, aki október 2-tól váltja Kósa Lajost a Fidesz országgyűlési frakciójának élén.

null

Heti mérleg

2017-09-10 Heti mérleg 2. rész

Az igazi csata csak most kezdődik kvótaügyben; Kvótaper: a lengyelek is szembemennek a bírósági döntéssel. Vendég: Klopfer Ádám kutató, Migrációkutató Intézet, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

null

Heti mérleg

2017-09-10 Heti mérleg 1. rész

Kvótaper: a bírósági döntést tudomásul kell venni; ”További jogi viták előtt állunk”; Kósa Lajos tárca nélküli miniszter lesz. Vendég: Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

null

Heti mérleg

2017-09-03 Heti mérleg 2.

A menekültek befogadásának elutasítása ellentétes az európai szellemiséggel - jelentette ki Angela Merkel német kancellár egy lapinterjúban, amelyben arról is beszélt, hogy 2015 szeptemberében azért indultak menekültek Magyarországon gyalog az osztrák határ felé, mert megtévesztették őket. Az Echo Tv stúdiójában Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója.

null

Heti mérleg

2017-09-03 Heti mérleg 1.

Magyarország kormánya azt kéri az Európai Bizottság vezetőjétől, a szolidaritás és a kölcsönös segítségnyújtás jegyében az unió fizesse ki Magyarországnak a határvédelemre eddig elköltött 800 millió euró felét, 400 millió eurót. Egyebek között erről is kérdeztük Csepreghy Nándort, a Miniszterelnökség államtitkárát, de szóba került még két régóta húzódó, az MSZP-hez köthető korrupciós ügy, valamint a lombikbébiprogram is.

null

Heti mérleg

2017-08-27 Heti mérleg 2.

A monetáris tanács nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és nem módosított a kamatfolyosón; 12,5 százalékos béremelkedés az első félévben/Van-e realitása a béruniónak? Az Echo Tv stúdiójában Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató vezető kutatója és Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője.

null

Heti mérleg

2017-08-27 Heti mérleg 1.

Magyarország hazarendelte hollandiai nagykövetét; Szünetel a nagyköveti szintű kapcsolattartás Magyarország és Hollandia között; Tompít a holland külügyminiszter; Terror és migráció; Vlagyimir Putyin Magyarországon; Magyarország nem enged kvótaügyben. Az Echo Tv stúdiójában Szijjártó Péter Péter külgazdasági és külügyminiszter.

<< / 31 >>