Szenved-élj!

2016-10-23 Szenved-élj!

2016.10.23. 22:30

Az 1956 utáni megtorlások hatással voltak a következő generáció életére is. A bebörtönzött, meghurcolt emberek reményvesztettségét sokszor a család sínylette meg több esztendő elmúltával is. Centgraf Károly, a Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Otthon programvezetője úgy gondolja, édesapja élete és sorsa nagyban befolyásolta azt, hogy több évtizeden át a drogok jelentették számára a kiutat. Portré Centgraf Károlyról.

Műsor:
Szenved-élj!
Műsorvezetők:
Gyarmati Rita
Kategóriák:
Belföld
Egészségügy

Szenved-élj! további adásai:

null

Szenved-élj!

2017-01-08 Szenved-élj!

„Azt hiszed, szabad vagy?” Simicz Ferenc tizenötödik éve drogmentes életet élő felépülő függő, a Leo Amici 2002 Alapítvány Rehabilitációs Intézetének vezetője, szenvedélyes fotós. Egy éven keresztül fényképezte a komlói drogrehabilitációs intézet lakóit, akik részt vettek a színházterápiás foglalkozáson. Fotóiból kiállítás is nyílt „Azt hiszed, szabad vagy?” címmel.

null

Szenved-élj!

2017-01-01 Szenved-élj!

Félutasház. Ez a neve annak a támogatott lakhatási formának, melynek segítségével a felépülőben lévő szenvedélybetegek vissza tudnak integrálódni a normális életbe. A Válaszút is működtet ilyen félutas lakhatási formát. Ez tulajdonképpen abban segít, hogy a rehabilitációból kikerülő fiatalok ne azonnal a mélyvízbe kerüljenek, azaz a teljesen önálló életbe, hanem legyen egy átmenet.

null

Szenved-élj!

2016-12-25 Szenved-élj!

A szenvedélybetegség nem csak egy embert tesz tönkre. Sokszor egy egész családot. De leginkább azok a hozzátartozók sérülnek, akik a legközelebb állnak a függőhöz. Például az édesanyák, az édesapák, a testvérek, a szerelmek. Kívülállóként talán el sem tudjuk képzelni, ők mit élnek át!

null

Szenved-élj!

2016-12-18 Szenved-élj!

Szenvedélybetegek és hozzátartozóik. A Válaszút Drogkonzultációs Iroda munkatársai nemcsak a függőknek nyújtanak segítséget, hanem a hozzátartozóknak is. Teszik ezt azért is, mert a szert használók rokonai legalább annyiszor kerülnek válaszút elé, ahányszor a szenvedélybeteg családtagjaik. Ők is megszenvedik a drog hatását, igaz másképpen, de legalább annyira. A család hozzáállása befolyásolhatják a függő felépülését is.

null

Szenved-élj!

2016-12-11 Szenved-élj!

A Válaszút Drogkonzultációs Iroda munkatársai nemcsak a függőknek nyújtanak segítséget, hanem a hozzátartozóknak is. Teszik ezt azért is, mert a szert használók rokonai legalább annyiszor kerülnek válaszút elé, ahányszor a szenvedélybeteg családtagjaik. Ők is megszenvedik a drog hatását, igaz másképpen, de legalább annyira. A család hozzáállása befolyásolhatják a függő felépülését is.

null

Szenved-élj!

2016-12-04 Szenved-élj!

Függőhíd Csoport - Válaszút. Azoknak az embereknek az életében, akik túl vannak egy drogterápián, valódi változást jelent a drogmentes élet. És nem csak abban, hogy immár tisztán élik az életet. De sok mindent meg kell tanulniuk. Önmagukról is, a hétköznapokról is.

null

Szenved-élj!

2016-11-27 Szenved-élj!

Válaszút Drogkonzultációs Iroda (2. rész). A Válaszút munkatársai nem csak a jelenleg a szenvedélyükkel harcoló függőkkel foglalkoznak (ahogy azt műsorunk előző részében már láthatták), nem csak alacsonyküszöbű ellátást biztosítanak, hanem lehetőséget adnak arra, hogy a kliensek magasabb ellátási formákhoz jussanak.

null

Szenved-élj!

2016-11-20 Szenved-élj!

„Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad!” – ez a bibliai idézet tulajdonképpen akár a mottója is lehet a Válaszút Drogkonzultciós Irodának, amely a Magyar Református Egyház  Szeretetszolgálati Irodájának fenntartásában működik a Széll Kálmán térnél. Ez a főváros egyik legforgalmasabb, és a kábítószer-használat szempontjából egyik legfertőzöttebb része.

null

Szenved-élj!

2016-11-13 Szenved-élj!

A Ráckeresztúri Tini Drogrehabilitációs Otthon. A ráckeresztúri székhelyű Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona egy új és korszerű, valóban európai színvonalú rehabilitációs intézmény. Itt a legmodernebb eszközökkel, szép és igényes környezetben tudnak segíteni a jelentkező fiataloknak és családjaiknak.

null

Szenved-élj!

2016-11-06 Szenved-élj!

Drogfüggőből otthonvezető. Zénó gyerekként kezdett el cigizni, inni, majd jött a fű és a heroin. Rossz döntéseket hozott, és ez majdnem az életébe került. De talpra állt, és ma már ő segít bajba jutott kamaszokon, akik az ital vagy a drog fogságába kerültek. Orsolics Zoltán Zénó terapeuta, addiktológus, ifjúsági tanácsadó, három gyerek édesapja.

<< / 9 >>