Sorsközösség

2016-12-28 Sorsközösség

2016.12.28. 22:30

Ráhangolódás a szilveszterre, illetve az újévre. Sós, ropogós malac, szendvicstorta és lencsesalátás kosarak. Az Echo Tv Sorsközösség című műsorának szilveszterhez kapcsolódó különkiadásában gyorsan elkészíthető vendégváró falatokkal ismerkedhetünk meg.

Műsor:
Sorsközösség
Műsorvezetők:
Biró Zsuzsa
Kategóriák:
Belföld

Sorsközösség további adásai:

null

Sorsközösség

2017-04-19 Sorsközösség

Szorongás, depresszió, pánikrohamok. Szinte életünk részévé váltak ezek a betegségek. Meghatározzák mindennapjainkat. Befolyásolják életünket. Tönkretesznek minket. Meg lehet-e démonainktól szabadulni, és ha igen, hogyan? A statisztikai adatok szerint Magyarországon évente több mint félmillió embert kezelnek pszichés betegségekkel, a számuk pedig nem csökken. Vannak, akik mégis megmutatták, hogy van hova tartani.

null

Sorsközösség

2017-04-05 Sorsközösség

Szenvedélybetegek vallanak életük legkeményebb időszakaikról. Megdöbbentő életutak, amelyek egy pillanat alatt siklottak ki. Ami még ennél is ijesztőbb, az a statisztika. A magyar társadalom bő harmada drogfüggő, 700-800 ezer regisztrált alkoholistát tartanak nyilván, 50 ezren pedig rendszeresen használnak illegális szereket.

null

Sorsközösség

2017-03-22 Sorsközösség

Már 10 éve tréningeznek a magyar „szuperhősök” minden szombaton az egyik XV. kerületi iskolában. Robotika, balett, észpörgető, sakk, képzőművészet, felfedező, drámapedagógia, tanulásmódszertan, mozgáskoordináció, hegedű, társasjáték, zeneovi és kreatív építészet. Mindenki a saját képességét fejleszti, egy valamiben viszont hasonlítanak: méghozzá abban, hogy mindannyian tehetségesek. A Hubay Tehetségpontba azok a gyerekek járnak, akiknek képességei kiemelkedőek, kreatívak és motiváltak. Egyszóval akikben, megvan az a bizonyos plusz!

null

Sorsközösség

2017-03-08 Sorsközösség

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk támadásról, rablásról, vagy éppen késelésről szóló hírt. A Ninjutsu, szó szerinti fordításban ninja művészetet jelent. Általánosságban viszont női önvédelemként emlegetik az órát. Valaki azért érkezik, mert érdeklődik az edzés iránt, valaki azért, mert támadás áldozata volt, valaki pedig azért, mert tudatosul benne, hogy nem tudná saját magát megvédeni. Egy biztos: ezen az órán ezt a kérdést senki sem firtatja.

null

Sorsközösség

2017-02-22 Sorsközösség

2010. október 4-én hömpölygő folyóként zúdult a vörösiszap Kolontárra, Devecserre és Somlóvásárhelyre. A vörös áradat semmit nem kímélt. 1-1,5 méteres magasságban mindent vitt magával. A tragédiának tíz halálos áldozata volt. Magyarország legnagyobb ipari katasztrófája óta hat és fél év telt el. Az eltelt esztendőkben a lakók újjáépítették életüket, lassan a tragédiát is feldolgozzák, de el soha nem felejtik.

null

Sorsközösség

2017-02-08 Sorsközösség

Családok, akiknek nem volt más választásuk. Édesanyák, akiknek menekülniük kellett. Gyerekek, akiknek joguk van biztonságban élni. De mit tehet az a család, amelyiknek a házát elárverezték? Hova mehet az az édesanya, aki folyamatos családon belüli erőszak áldozatává vált? Hogyan tovább, ha a szülők egyike munkanélkülivé vált és nem tudják fenntartani a családot?

null

Sorsközösség

2017-01-25 Sorsközösség

Fedél nélküliek, otthontalanok, hajléktalanok. Bárhogy is nevezzük őket a társadalom egyik legkiszolgáltatottabb rétegéről beszélünk. Szegénység, nélkülözés, hiány jellemzi életük minden percét. Minden évszakban nehéz nekik fennmaradni, de télen, a fagyban talán még inkább.  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat krízisautója fáradhatatlanul kapja a riasztásokat. A Sorsközösség stábja elkísérte a hétköznapi hősöket a riasztásokra.

null

Sorsközösség

2017-01-11 Sorsközösség

Csillag született szenteste Miskolcon! A Csillagpont Kórház előtt felállított inkubátorban hagytak ugyanis egy kisfiút. Karácsonyi Zétény esete nem egyedi, Magyarországon eddig 150 csecsemőt hagytak inkubátorokban és bíztak a kórház gondjaira. De mi lesz ezekkel a gyerekekkel ezután? Hova kerülnek? Kik lesznek a szüleik? Jelentkezhetnek-e az igazi, vér szerinti szülők értük?

null

Sorsközösség

2016-12-28 Sorsközösség

Ráhangolódás a szilveszterre, illetve az újévre. Sós, ropogós malac, szendvicstorta és lencsesalátás kosarak. Az Echo Tv Sorsközösség című műsorának szilveszterhez kapcsolódó különkiadásában gyorsan elkészíthető vendégváró falatokkal ismerkedhetünk meg.

null

Sorsközösség

2016-12-14 Sorsközösség

Forralt bor, sült malac és mézeskalács. Elengedhetetlen termékek minden adventi és karácsonyi vásárban. Az, hogy mik az idei favoritok, kiderül a Sorsközösség adásából.

<< / 3 >>