Légkör

2017-01-08 Légkör

2017.01.08. 12:15

Dermesztő hidegre ébredhettünk ma reggel. A folytatásban igazi téli idő várható napsütéssel, nyugaton viszont több felhővel, havazással. Az északi szél a Tisztántúlon és a Balaton térségében még éjszakáig erősödhet. A csúcshőmérséklet egyébként ma -3 és -10 fok között alakul.

Műsor:
Légkör

Légkör további adásai:

null

Időjárás-jelentés

2017-08-07 Időjárás-jelentés

Pénteken a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés valószínű, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet éjszaka 15 és 20, napközben 30 és 34 fok között alakul. Szombaton eleinte a napsütésé a főszerep, majd északnyugat felől főként a Dunántúlon, estefelé már a középső országrészben is erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, ezeken a területeken zápor is kialakulhat.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-16 Időjárás-jelentés

Péntek estig marad a zavartalan idő, napról napra kissé melegebb lehet, majd szombaton hidegfront érkezik. A hétvégére, így 20-ára tehát ismét lehűlésre, változékonyabb, átmenetileg újból csapadékos időre számíthatunk, de ennek részletei még igen bizonytalanok.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-15 Időjárás-jelentés

Szerdán a kevés gomolyfelhő mellett a Dunántúlon némi fátyolfelhőzet is megjelenik, de csapadék nem lesz. A csúcshőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. Csütörtökön több órára kisüt a nap, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, A maximumok 28 és 33 fok között alakulnak.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-13 Időjárás

Hétfőn többnyire gyengén felhős ég várható sok napsütéssel, csupán néhol - nagyobb eséllyel az északi megyékben - képződhet több gomolyfelhő, de csapadék nem lesz. Az ország keleti harmadában megélénkül, olykor meg is erősödik az északi szél, másutt ugyanakkor gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben akár 9, 10 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-12 Időjárás

Az ország középső részén a fátyolfelhők mellett túlnyomóan napos idő lesz, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti határvidéken több lesz a felhő, ezeken a tájakon délutánig helyenként lehet zápor, zivatar. Késő délutántól kelet felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar, amely éjszaka kb. a Duna vonaláig ér el. Keleten több helyen heves zivatar, felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz. Zivatar környezetében is viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet délután általában 24 és 29 fok között alakul, de a Tiszántúlon 30, 34, délnyugaton pedig 22, 23 fok is lehet. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-11 Időjárás

Szombaton az átmenetileg erősebben megnövekvő felhőzet mellett többnyire csak rövid napos időszakok lehetnek. Szórványosan, majd estétől keleten egyre többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, főként a középső és a nyugati országrészben viharossá fokozódik. A hőmérséklet éjszaka 15 és 22, napközben a Dunántúlon 22 és 26, másutt 27 és 32 fok között várható, északkeleten, keleten lesz a legmelegebb.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-10 Időjárás-jelentés

Pénteken a Dunántúl nyugati részén erősebb, keleti tájain gyengébb gomolyfelhő-képződés valószínű, a déli órákig helyenként, később egyre többfelé előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Az ország többi részén nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos időre van kilátás, a Duna-Tisza közén estétől kezd növekedni a csapadék esélye. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon általában 23 és 28, másutt nagyrészt 32 és 37 fok között várható.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-09 Időjárás-jelentés

Csütörtökön tetőzik a hőség, az ország nagy részén napsütéses, tiszta idő lesz, de a Dunántúl nyugati harmadán délután erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és késő délután, este elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk lesz a délkeleti, déli, délutántól a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szél. A hőmérséklet éjszaka 15 és 23, napközben 33 és 38 fok között alakul.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-08 Időjárás-jelentés

Szerdán gyenge fátyolfelhők lehetnek az égen, általában derült időre számíthatunk, kis területen valószínű délutáni gomolyfelhő-képződés, ott egy-egy zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet éjszaka 15 és 21, napközben 31 és 37 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

null

Időjárás-jelentés

2017-08-07 Időjárás-jelentés

Keddtől többnyire gyenge gomolyfelhők szűrik a napsütést, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon a déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet éjszaka 12 és 18, nappal 26 és 32 fok között alakul. Szerdán Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, délutántól helyenként zápor, zivatar kialakulhat.

<< / 85 >>