Napi Aktuális

2017-01-09 Napi aktuális 3. rész

2017.01.09. 19:30

A helyszínen lelőtték a hatóságok azt a palesztin sofőrt, aki teherautójával egy buszról leszálló katonák közé hajtott Jeruzsálemben. A gázolásos támadásban négy izraeli katona vesztette életét, és legkevesebben tízen megsérültek. A merénylőt egy idegenvezető lőtte le, akit a jármű szintén elütött, de ő csak könnyebben sebesült meg és még volt ereje tüzelni. Az izraeli miniszterelnök szerint, a merénylő az Iszlám Állam harcosa lehetett. A kormányfő hozzátette: figyelembe véve a hasonlóságokat a kelet-jeruzsálemi támadás és az Európában tavaly történt nizzai és berlini merénylet között, lennie kell valamilyen kapcsolatnak.

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Külföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2017-02-27 Napi aktuális 3. rész

Magyarország és Szlovákia nem kér a gyengébb minőségű nyugat-európai termékekből. A két ország az élelmiszerek unión belüli kettős minőségének megtárgyalását kéri az Európai Bizottságtól. Vendégünk Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

null

Napi Aktuális

2017-02-27 Napi aktuális 4. rész

Van-e jövője a Momentumnak a magyar politikai palettán? Képes-e összeállni egy versenyképes baloldali alternatíva a jövő évi választásra? Két elemzővel, Gömbicz Nándorral és Pulai Andrással vitatjuk meg a kérdést.

null

Napi Aktuális

2017-02-27 Napi aktuális 1. rész

Tavaly Nemes Jeles László és a Saul fia, aztán Enyedi Ildikó Aranymedvéje, majd még fel sem ocsúdtunk máris jött az Oscar-díj-kiosztó, ahol ismét egy magyar film győzött. Filmszakmáról, finanszírozásról lesz szó. Vendégeink: Karas Monika az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke és Havas Ágnes a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője.

null

Napi Aktuális

2017-02-27 Napi aktuális 2. rész

Szárnyra kapott a magyar filmipar. Nemcsak az Oscar-díj zsűrijének tetszését nyerte el Deák Kristóf filmje, hanem hat másik fesztiválét is. A siker titkáról Dudás Viktor filmszakértőt kérdeztük.

null

Napi Aktuális

2017-02-24 Napi aktuális 4. rész

Maradunk a Momentum Mozgalomnál és az olimpiánál. Mit adott volna a magyar ifjúságnak a világesemény? A Momentumról, a genderről és liberális véleménydiktatúráról az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnökét, Nacsa Lőrincet kérdeztük.

null

Napi Aktuális

2017-02-24 Napi aktuális 3. rész

A liberális hírportálok az új, rendszerváltó Orbán Viktort üdvözlik a Momentum Mozgalom elnökében. 260 ezer aláírás átváltható-e parlamenti mandátumokra? Vendégünk a stúdióban Fricz Tamás politológus.

null

Napi Aktuális

2017-02-24 Napi aktuális 1. rész

Az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséhez kapcsolódóan korrupciót vizsgáló munkacsoport létrehozásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés. A testületnek május 31-ig kell elkészítenie jelentését. A metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport feladata annak kiderítése, hogy kik szerepelnek a metródossziéban, továbbá kik a felelősök és hová kerülhettek az eltűnt pénzek.

null

Napi Aktuális

2017-02-24 Napi aktuális 2. rész

A kormánypártok szerint a rendszerváltás óta eltelt 27 év legnagyobb korrupciós botránya a 4-es metróberuházás ügye. Egyetért-e ezzel a korrupciót vizsgáló Transparency International Magyarország? Vendégünk a stúdióban Ligeti Miklós, a szervezet jogi igazgatója.

null

Napi Aktuális

2017-02-23 Napi aktuális 4. rész

Megválasztotta az Országgyűlés Bándi Gyula környezetjogászt, egyetemi tanárt a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsman-helyettesnek. Székely László ombudsman jelöltje 178 igen és 5 nem szavazatot kapott a titkos voksoláson. Egy képviselő tartózkodott. Az alapvető jogok biztosának helyettesét hat évre választották meg, aki az eredmény kihirdetése után esküt tett, és ezzel hivatalba is lépett.

null

Napi Aktuális

2017-02-23 Napi aktuális 3. rész

„Leírhatatlanul szomorúak és csalódottak vagyunk. Hatalmas veszteség érte hazánkat azzal, hogy véget ért a magyar olimpiai és paralimpiai álom” - írja közleményében a Budapest 2024-es Sportolói Bizottság közleménye. A stúdióban Mizsér Attila olimpiai bajnokot, a pályázat sportigazgatója.

<< / 105 >>