Napi Aktuális

2017-01-10 Napi aktuális 1. rész

2017.01.10. 19:00

Meredeken emelkedik azon migránsok száma, akik pert indítanak a német állam ellen - jelentette ki Ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádió műsorában. Az alkotmányjogász elmondta, a német sajtó beszámolója szerint egy Soros Györgyhöz köthető szervezet megfenyegette a német államot, miszerint perek sokaságát zúdítják az államra. A Civil Összefogás Fórum jogi tanácsadója hozzátette azt is, hogy ezek a bevándorlók sem a demokráciát, sem a jogrendet nem ismerik.

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Dobos Marianne
Kategóriák:
Belföld
Külföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2017-01-17 Napi aktuális 4. rész

A kormány foggal-körömmel ragaszkodik az adócsökkentésekhez - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba szerint a tavalyi bérmegállapodás hatása már érezhető. A kormány nemcsak azt szeretné elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, hanem azt is, hogy megérje dolgozni. A Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára elmondta, 2013 óta a reálbérek jóval 20 százalék fölött emelkedtek. Cseresnyés Péter hozzátette: a bérmegállapodástól azt is várják, hogy húzóhatással legyen a magasabb bérkategóriákra is.

null

Napi Aktuális

2017-01-17 Napi aktuális 3. rész

A teljes magyar menedékjogi szabályrendszer további szigorítására van szükség - közölte az Alapjogokért Központ. A szervezet közleménye szerint, ha a kormány vállalja, hogy az őrizet módosításával kapcsolatban formálisan szembemegy az Európai Unióval, akkor érdemes áttekinteni az egész szabályozást. Akkor is, ha a szigorítások ellentmondanának a nemzetközi és uniós normáknak. Mielőtt a várható újabb migrációs hullám megindul, véglegesen el kell zárni a jogi kiskapukat az illegális bevándorlók előtt. Abból kellene kiindulni, hogy menedékjog csak a menekülő származási helyéhez legközelebb eső, biztonságos országban jár. Máshol nem.

null

Napi Aktuális

2017-01-17 Napi aktuális 1. rész

A szavazók támogatásával, az MSZP felkérésére, egy valódi baloldali program élén akár vállalná a miniszterelnök-jelöltséget Szanyi Tibor, az Európai Parlament szocialista képviselője - írta a Magyar Idők. Harangozó Tamás, a párt antikorrupciós ügyvivője viszont azt mondta: az MSZP szétesik, ha kihátrálnak Botka László mögül.  A Demokratikus Koalíció egyelőre nem foglalt állást egyértelműen Botkával kapcsolatban. Lendvai Ildikó volt szocialista pártelnök pedig teljesen kizárta, hogy összefogjanak a Jobbikkal, mert a baloldal és a Jobbik olyan, mint a tűz és a víz.

null

Napi Aktuális

2017-01-17 Napi aktuális 2. rész

167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során az Európai Csalás Elleni Hivatal a jelentésében - közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor elmondta, ennek következtében az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot. Az államtitkár hangsúlyozta: a 4-es metró beruházása hazánk 13 éves uniós történetének legnagyobb fejlesztése és korrupciós ügye is volt. Az OLAF-jelentés összesen 57 szerződés kapcsán tárt fel szabálytalanságokat és korrupciós bűncselekmények gyanúját.

null

Napi Aktuális

2017-01-16 Napi akzuális 3. rész

Angela Merkel német kancellár katasztrofális hibát követett el az illegális migránsok befogadásával. - jelentette ki Donald Trump. Az megválasztott amerikai elnök szerint további országok lépnek majd ki az Európai Unióból a menekültválság miatt. Donald Trump úgy gondolja, a Nyugatnak Szíriában kellett volna biztonsági övezeteket kiépítenie a menekültek számára, és ennek költségeit az Öböl menti országoknak kellett volna állniuk. Az új amerikai elnök kiemelte: az unióban Németország a domináns hatalom, ezért Nagy-Britannia bölcsen tette, hogy a távozás mellett döntött.

null

Napi Aktuális

2017-01-16 Napi aktuális 4. rész

Röpködnek a mínuszok, és ha lehet hinni az előrejelzésnek, még marad a fogcsikorgató hideg. Az ellátórendszer bírja a megnövekedett terheket - állítja a szaktárca. Az ellenzék közben kritizál, mondván többet is lehetne tenni a hajléktalanok érdekében. A kormány azt kéri, hogy továbbra is fokozott figyelmet fordítson mindenki a hajléktalanokra, valamint a településeken elszigeteltségben, magányosan élő emberekre a várható újabb, a szokottnál hidegebb időjárás miatt.

null

Napi Aktuális

2017-01-16 Napi aktuális 2. rész

Egyre több pénz marad a családok zsebében, mert 2010 óta folyamatosan növekednek az erre a célra fordított állami források. - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hangsúlyozta: a cél az, hogy hazánk valóban családbarát ország legyen, amit az állam évről évre növekvő mértékben biztosít. Az államtitkár példaként említette, hogy 2013-hoz képest 2016-ban 32 milliárd forinttal többet költött a kormány a GYES, GYED és CSED támogatásokra. Négy év alatt duplájára nő a második gyermek után járó adókedvezmény mértéke, a GYES pedig a kisgyerek hároméves koráig jár.

null

Napi Aktuális

2017-01-16 Napi akzuális 1. rész

A kormány munkájának gyümölcse kezd beérni, mert lassan az emberek életében is megtörténik az a változás, amit a munkaalapú gazdaság jelent - mondta a legutóbbi, Kossuth Rádiónak adott interjújában a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint mindenki dolgozhat, aki akar, rohamosan zsugorodik a munkanélküliség, emelkednek a bérek és csökkennek a járulékok. A kormányfő hozzátette: Brüsszel egyre jobban bele akar szólni gazdaságszervezési kérdésekbe, például az energiaárakba, az adókba és a bérekbe. Ezekben a kérdésekben nagy csatákra készül a miniszterelnök.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 3. rész

A kormány munkájának gyümölcse kezd beérni, mert lassan az emberek életében is megtörténik az a változás, amit a munkaalapú gazdaság jelent - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában. Orbán Viktor szerint mindenki dolgozhat, aki akar. Rohamosan zsugorodik a munkanélküliség, emelkednek a bérek és csökkennek a járulékok. A kormányfő hozzátette: Brüsszel egyre jobban bele akar szólni gazdaságszervezési kérdésekbe, például az energiaárakba, az adókba és a bérekbe.

null

Napi Aktuális

2017-01-13 Napi aktuális 4. rész

A CÖF-CÖKA támogatja pontos törvényi tényállás megfogalmazása után a civil szervezetek vezetőinek vagyon nyilatkozatára vonatkozó előírását. A közlemény szerint azonban a külföldi pártok és ideológiai érdekeltségű szervezetek támogatása kizárandó. A CÖF-CÖKA a jövőben is csak magyar cégektől, vállalkozásoktól és polgároktól fogad el támogatásokat illetve adományokat.

<< / 93 >>