A munkavállalók világa

2017-01-10 A munkavállalók világa

2017.01.10. 23:00

2016 az év, amikor a kormányzat úgy döntött, hogy a legkevésbé jól keresők számára történelmet ír. Soha nem látott mértékben emelte a minimálbért és a kötelező bérminimumot. Nem volt ádáz bértárgyalás, minden fél egyetértett abban, hogy ezt most bizony meg kell lépni. A történet ezen a ponton akár happy enddel véget is érhetne, de nem ér.

Műsor:
A munkavállalók világa
Műsorvezetők:
Horváth Károly
Kategóriák:
Gazdaság

A munkavállalók világa további adásai:

null

A munkavállalók világa

2017-07-25 A munkavállalók világa

Tengerpart, napsütés, utazás és pihenés. A nyár a szabadságok időszaka. Ilyenkor mindenki megpróbál feltöltődni és egy kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból. A szabadság minden munkavállalónak jár, minimum 20 munkanap.

null

A munkavállalók világa

2017-07-11 A munkavállalók világa

A szakszervezetek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak 15 ezer forintos béremelést követelnek a Tescónál - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke Budapesten, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt tartott demonstráción.

null

A munkavállalók világa

2017-06-27 A munkavállalók világa

Mit írok alá pontosan? Milyen jogok illetnek? Mit tehetek, hogy ha fel szeretne mondani a munkáltatóm? A munka világában számtalan kérdéssel találjuk szembe magunkat nap, mint nap. Sokan nem kérnek segítséget, hiszen az ügyvédi tanácsadás sokba kerül. Azonban ma már vannak olyan fórumok, ahol kaphatunk segítséget. Akár személyesen, akár online, de még telefonon is. De mik is pontosan a jogpontok?

null

A munkavállalók világa

2017-06-13 A munkavállalók világa

A Független Egészségügyi Szakszervezet a MOSZ ágazati szervezete. Az egészségügyi és a szociális szféra munkavállalóinak érdekvédelmének érvényesítése, az ágazatokban dolgozók élet és munka körülményeinek javítása, a szakmapolitikai-joganyag előkészítési folyamatokban konstruktív részvétel szerepel a fő céljaink között.

null

A munkavállalók világa

2017-05-30 A munkavállalók világa

Robotok, gépek és digitális világ. Hiába is küzdünk a fejlődés ellen, nem tudjuk megállítani. Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az újítások és a technológia. Ez könnyebbé teszi az életünket, de nem csak a hétköznapjainkat!

null

A munkavállalók világa

2017-05-16 A munkavállalók világa

A Rerum novarum (magyarul: "Az új dolgok") XIII. Leó pápa egyik enciklikája, amelyet 1891. május 15-én adott ki. Ez az első szociális pápai körlevél, fő témája a munkáskérdés. A szociális kérdés a kor legégetőbb kérdésévé vált. Az enciklika elkészítéséhez a pápa igénybe vette a kor több kiváló társadalomtudósának közreműködését is.

null

A munkavállalók világa

2017-04-18 A munkavállalók világa

A munkabalesetben elhunytak, vagy megsérültek emléknapjának célja, hogy felhívja a nyilvánosság és a dolgozók figyelmét a munkabiztonság, a munkahelyi balesetek megelőzésének fontosságára. Pont a munkavédelem az, ahol kifejezetten a figyelemfelhívás, a prevenció vezethet a legnagyobb eredményre. Sokszor előfordul, hogy adott egy munkaadó és adott egy munkavállaló, akinek a kárpótlása valószínűleg nem lökné a céget a csőd szélére, de nincs happy end.

null

A munkavállalók világa

2017-04-04 A munkavállalók világa

Nagypéntek. A munkavállalók számára ez a nap pont olyan volt, mint az összes többi. Eddig. A kormányzat ugyanis úgy határozott, hogy 2017-től munkaszüneti nappá nyilvánítja ezt a liturgikus napot. sajnos nem mindenki örülhet a 4 napos ünnepnek. Bár pénteken mindenki pihenhet, sokaknak bizony a jövőben is munkával telik a nagyszombat.

null

A munkavállalók világa

2017-03-21 A munkavállalók világa

NAV, azaz Nemzeti Adó és Vámhivatal. Egy szervezet, melynek neve hallatán a lakosság jó részének rögtön görcsbe rándul a gyomra. Mostani adásunk azonban egy kicsit rendhagyó. Időutazás: a Vám- és Pénzügyőrség története. A magyar kormány pénzügyminisztere, gróf Lónyay Menyhért 1867. március 10-én az 1. sz. körrendeletében rendelkezett a magyar királyi pénzügyőrség megalakításáról. Ahogy az ország életében is hatalmas változások következtek be úgy alakult át a vám- és pénzügyőrök élete is.

null

A munkavállalók világa

2017-03-07 A munkavállalók világa

Lánglovagok. A legbátrabb hivatás képviselői. Férfiak, akik nap, mint nap az életüket kockáztatják értünk. Mostani adásunkban ennek a dicsőséges hivatásnak az árnyoldalára látogatunk el. Következzen egy történet melynek szereplője egy tűzoltó, aki az életének egy nehéz helyzetére igyekezett megoldást találni.

<< / 7 >>