A munkavállalók világa

2017-01-10 A munkavállalók világa

2017.01.10. 23:00

2016 az év, amikor a kormányzat úgy döntött, hogy a legkevésbé jól keresők számára történelmet ír. Soha nem látott mértékben emelte a minimálbért és a kötelező bérminimumot. Nem volt ádáz bértárgyalás, minden fél egyetértett abban, hogy ezt most bizony meg kell lépni. A történet ezen a ponton akár happy enddel véget is érhetne, de nem ér.

Műsor:
A munkavállalók világa
Műsorvezetők:
Horváth Károly
Kategóriák:
Gazdaság

A munkavállalók világa további adásai:

null

A munkavállalók világa

2017-09-19 A munkavállalók világa

Ki sztrájkolhat? Mivel járhat egy esetleges sztrájk? Ki segíthet a feleknek? Mit jelent a munkabeszüntetés? A munkavállalók világában ezekre a kérdésekre is kerestük a választ.

null

A munkavállalók világa

2017-09-05 A munkavállalók világa

Foglalkozás és egészségügy. Külön külön mindenki találkozott már ezzel a két kifejezéssel. Azonban kevesen gondolnak az egészségügyre a munkahelyükön. Tisztázzuk, mi is a foglalkozásegészségügy.

null

A munkavállalók világa

2017-08-22 A munkavállalók világa

Munkavállalói felelősség biztosítás. A biztosítás gondolatának alapja az önfenntartási ösztön, az emberben élő az a törekvés, hogy a mindennapi élet számtalan veszélyei ellen maga és javai számára biztonságot szerezzen.

null

A munkavállalók világa

2017-08-08 A munkavállalók világa

Tűző nap, kánikula és hőségriadó. Az utóbbi időszakban egyre többször találkozhatunk a túl meleg nyár velejáróival. De pontosan mikor is beszélhetünk hőségriadóról? A hőségriasztás miatt előírt pihenőidő miatt a munkavállalóknak a pihenőidő időtartamával munkavégzési kötelezettségük nem hosszabbodik meg.

null

A munkavállalók világa

2017-07-25 A munkavállalók világa

Tengerpart, napsütés, utazás és pihenés. A nyár a szabadságok időszaka. Ilyenkor mindenki megpróbál feltöltődni és egy kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból. A szabadság minden munkavállalónak jár, minimum 20 munkanap.

null

A munkavállalók világa

2017-07-11 A munkavállalók világa

A szakszervezetek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak 15 ezer forintos béremelést követelnek a Tescónál - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke Budapesten, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt tartott demonstráción.

null

A munkavállalók világa

2017-06-27 A munkavállalók világa

Mit írok alá pontosan? Milyen jogok illetnek? Mit tehetek, hogy ha fel szeretne mondani a munkáltatóm? A munka világában számtalan kérdéssel találjuk szembe magunkat nap, mint nap. Sokan nem kérnek segítséget, hiszen az ügyvédi tanácsadás sokba kerül. Azonban ma már vannak olyan fórumok, ahol kaphatunk segítséget. Akár személyesen, akár online, de még telefonon is. De mik is pontosan a jogpontok?

null

A munkavállalók világa

2017-06-13 A munkavállalók világa

A Független Egészségügyi Szakszervezet a MOSZ ágazati szervezete. Az egészségügyi és a szociális szféra munkavállalóinak érdekvédelmének érvényesítése, az ágazatokban dolgozók élet és munka körülményeinek javítása, a szakmapolitikai-joganyag előkészítési folyamatokban konstruktív részvétel szerepel a fő céljaink között.

null

A munkavállalók világa

2017-05-30 A munkavállalók világa

Robotok, gépek és digitális világ. Hiába is küzdünk a fejlődés ellen, nem tudjuk megállítani. Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az újítások és a technológia. Ez könnyebbé teszi az életünket, de nem csak a hétköznapjainkat!

null

A munkavállalók világa

2017-05-16 A munkavállalók világa

A Rerum novarum (magyarul: "Az új dolgok") XIII. Leó pápa egyik enciklikája, amelyet 1891. május 15-én adott ki. Ez az első szociális pápai körlevél, fő témája a munkáskérdés. A szociális kérdés a kor legégetőbb kérdésévé vált. Az enciklika elkészítéséhez a pápa igénybe vette a kor több kiváló társadalomtudósának közreműködését is.

<< / 8 >>