A munkavállalók világa

2017-01-10 A munkavállalók világa

2017.01.10. 23:00

2016 az év, amikor a kormányzat úgy döntött, hogy a legkevésbé jól keresők számára történelmet ír. Soha nem látott mértékben emelte a minimálbért és a kötelező bérminimumot. Nem volt ádáz bértárgyalás, minden fél egyetértett abban, hogy ezt most bizony meg kell lépni. A történet ezen a ponton akár happy enddel véget is érhetne, de nem ér.

Műsor:
A munkavállalók világa
Műsorvezetők:
Horváth Károly
Kategóriák:
Gazdaság

A munkavállalók világa további adásai:

null

A munkavállalók világa

2017-11-14 A munkavállalók világa

Vita, félreértés, majd feszültség és konfliktusok. A munkahelyünkön számtalan problémába ütközhetünk. Ám ezek a szituációk néha elmérgesednek és akkor már úgy érezzük, hogy nincs segítség. Ilyen esetekben a legjobb választás az alternatív vitarendezés.

null

A munkavállalók világa

2017-10-31 A munkavállalók világa

A tartalomból: Munkahelyi zaklatások. Mit is jelent ez pontosan? Milyen formái vannak? Hol vannak a határok?

null

A munkavállalók világa

2017-10-03 A munkavállalók világa

Hány órát kell dolgoznunk? Mi tartozik a munkaidőbe? Mire mennyi időnk marad vagy éppen mire számíthatunk, ha nyugdíjba megyünk. A munkaszerződésünkön felül vannak olyan munkakörök, ahol a kollektív szerződések ezekre a részletekre is kitérnek.

null

A munkavállalók világa

2017-09-19 A munkavállalók világa

Ki sztrájkolhat? Mivel járhat egy esetleges sztrájk? Ki segíthet a feleknek? Mit jelent a munkabeszüntetés? A munkavállalók világában ezekre a kérdésekre is kerestük a választ.

null

A munkavállalók világa

2017-09-05 A munkavállalók világa

Foglalkozás és egészségügy. Külön külön mindenki találkozott már ezzel a két kifejezéssel. Azonban kevesen gondolnak az egészségügyre a munkahelyükön. Tisztázzuk, mi is a foglalkozásegészségügy.

null

A munkavállalók világa

2017-08-22 A munkavállalók világa

Munkavállalói felelősség biztosítás. A biztosítás gondolatának alapja az önfenntartási ösztön, az emberben élő az a törekvés, hogy a mindennapi élet számtalan veszélyei ellen maga és javai számára biztonságot szerezzen.

null

A munkavállalók világa

2017-08-08 A munkavállalók világa

Tűző nap, kánikula és hőségriadó. Az utóbbi időszakban egyre többször találkozhatunk a túl meleg nyár velejáróival. De pontosan mikor is beszélhetünk hőségriadóról? A hőségriasztás miatt előírt pihenőidő miatt a munkavállalóknak a pihenőidő időtartamával munkavégzési kötelezettségük nem hosszabbodik meg.

null

A munkavállalók világa

2017-07-25 A munkavállalók világa

Tengerpart, napsütés, utazás és pihenés. A nyár a szabadságok időszaka. Ilyenkor mindenki megpróbál feltöltődni és egy kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból. A szabadság minden munkavállalónak jár, minimum 20 munkanap.

null

A munkavállalók világa

2017-07-11 A munkavállalók világa

A szakszervezetek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak 15 ezer forintos béremelést követelnek a Tescónál - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke Budapesten, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt tartott demonstráción.

null

A munkavállalók világa

2017-06-27 A munkavállalók világa

Mit írok alá pontosan? Milyen jogok illetnek? Mit tehetek, hogy ha fel szeretne mondani a munkáltatóm? A munka világában számtalan kérdéssel találjuk szembe magunkat nap, mint nap. Sokan nem kérnek segítséget, hiszen az ügyvédi tanácsadás sokba kerül. Azonban ma már vannak olyan fórumok, ahol kaphatunk segítséget. Akár személyesen, akár online, de még telefonon is. De mik is pontosan a jogpontok?

<< / 8 >>