Riportjaink

Küzdelem a hideggel és a havazással

2017.01.11. 12:09

Újabb emberéleteket követelt az extrém hideg időjárás Európában. Egy nap leforgása alatt Bulgáriában ketten, Lengyelországban hatan, a Nyugat-Balkánon pedig kilencen fagytak halálra. A kontinens déli részén is megbénította az életet a szokatlan hideg.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Külföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Ötfős család zuhant le egy kisrepülőgéppel

Lakott területre zuhant egy kisrepülőgép a kaliforniai Riverside városában. A balesetben négy ember vesztette életét, ketten pedig megsebesültek. A repülő fedélzetén egy házaspár és annak három gyermeke tartózkodott, egy disneylandi rendezvényről tartottak haza San Joséba. A szerencsétlenséget egyedül a gépen utazó egyik tizenéves lány élte túl.

null

Riportjaink

Rohamrendőrök lepték el a berlini utcákat

Betiltották a német hatóságok annak a mecsetnek a működését, amelyben a berlini karácsonyi vásár elleni kamionos támadást elkövető merénylő is gyakran megfordult. A rendőrség szerint az imaház a szélsőségesek találkozóhelye volt. A rendőrség az intézkedéssel egyidejűleg több helyen tartott házkutatást.

null

Riportjaink

Migráció-párti politikusok a magyar kormány ellen

Az Orbán-kabinet migrációs politikája ellen szólt az alapvető jogok magyarországi helyzetéről rendezett európai parlamenti meghallgatás Brüsszelben - jelentette ki a kormányszóvivő. Kovács Zoltán szerint a balliberális erők le akarják járatni hazánkat. Trócsányi László igazságügyi miniszter cáfolta azokat a vádakat, miszerint Magyarország ne lenne nyitott a párbeszédre a civil szervezetekkel.

null

Riportjaink

Pityinger elképzeléseit támogatásra méltónak találják

Támogatja a Budapest VIII. kerületében tartandó időközi választáson Pityinger László, Dopemant az MSZP helyi szervezete. A párt közleménye szerint a jelölt elképzeléseit megismerték, azokat támogatásra méltónak találták azzal együtt, hogy dalszövegei néha keményen megfogalmazott társadalom-kritikát tartalmaznak.

null

Riportjaink

Együtt-MSZP konfliktus

Továbbra sem csitul a vita a Dunakeszin múlt héten kirobbant Együtt-MSZP konfliktusban. Most Fekete Zoltán, az MSZP fóti elnöke tagadta nyílt levélben Juhász Péter az Együtt elnökének vádjait, miszerint szocialista aktivisták zavarták meg sípolással az Együtt kampány-rendezvényét. Juhász szerint, amíg ilyen tagjai vannak az MSZP-nek, az Együtt nem kíván összefogni a szocialistákkal.

null

Riportjaink

Nőtt a foglalkoztatottak száma

Felelőtlen és demagóg ötletnek tartja a kormánypárt az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért feltétel nélküli alapjövedelemről szóló kampányígéretét. Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának alelnöke szerint ez csak száz százalékos foglalkoztatás mellett lenne megvalósítható. A KSH legfrissebb adatai szerint tovább csökkent a munkanélküliség Magyarországon.

null

Riportjaink

Gulyás Márton munkatábort emleget

Munkatáborba küldené a NER-bűnözőket és Szanyi Tibort Gulyás Márton. A Krétakör Alapítvány volt vezetője szerint az MSZP-s EP képviselő egy féreg, amiért interjút adott a PestiSrácok.hu-nak. Szanyi Tibor még múlt héten beszélt az internetes portálnak arról, hogy a Momentum Mozgalom lejáratta magát.

null

Riportjaink

Jobban van a veronai sérült

Jobban van a veronai buszbaleset péntek este hazahozott sérültje. A Honvédkórház orvos- igazgatója arról tájékoztatott, hogy a súlyos koponyasérülést szenvedett férfi, akit kómában szállítottak Magyarországra, ma már képes volt reagálni a külvilág ingereire. Teljes felépülése még hónapokig eltarthat.

null

Riportjaink

Visszaszorulóban az Iszlám Állam

Jelentős veszteségeket szenvedtek el az Iszlám Állam tagjai az iraki Moszulban és a szíriai El-Báb városában az elmúlt napokban. A terrorszervezet harcosai mindkét településen visszaszorulóban vannak, miután a szövetséges erők több mint 100 dzsihadistával végeztek a hétvégén.

null

Riportjaink

Ma ér véget az idei első ülés

Összesen 24 kérdést, majd további egy órában azonnali kérdéseket tehettek fel a képviselők a kormánynak az Országgyűlés ma véget érő idei első ülésén. A helyszínről Császár Attila tudósított.

<< / 513 >>