Riportjaink

Obama megtartotta utolsó elnöki beszédét

2017.01.11. 12:12

Jobb és erősebb lett az Egyesült Államok az elmúlt 8 évben - mondta utolsó elnöki beszédében Barack Obama. A demokrata politikus mindenekelőtt választóinak és támogatóinak mondott köszönetet. A távozó vezető kiemelte: a két ciklus alatt megmentették az autóipart és az egészségbiztosítást, emellett számos munkahelyet teremtettek, valamint a szeptember 11-ei terrortámadás elkövetőjét, Oszama bin Ladent is likvidálták.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Külföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Ötpárti egyeztetés

A civil szervezetek szabályozásáról egyeztettek a parlamenti pártok. Az ellenzéki és kormánypártok képviselői egyet értettek abban, hogy a magyar civil szervezetek szabályozása nem megfelelő, és lépni kell az átláthatóság érdekében. Ötpárti egyeztetésnek indult végül négy párti lett, az MSZP nem vett részt a tárgyaláson.

null

Riportjaink

Nem tiltaná a mecsetek építését a Jobbik elnöke

Nem tiltaná meg Vona Gábor, hogy Magyarországon mecsetek épüljenek, többek között erről is beszélt a Jobbik elnöke az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában. Az ellenzéki párt első embere ezt a kijelentést a vallásszabadság biztosításával magyarázta.

null

Riportjaink

Foggal-körömmel

Foggal-körömmel ragaszkodik a kormány az adócsökkentésekhez - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba leszögezte: ma egy olyan Magyarországban élhetnek az emberek, ahol folyamatosan javul a gazdaság.

null

Riportjaink

Búcsú Colleen Belltől

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetés átadásával búcsúzott el Colleen Bell amerikai nagykövettől a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter búcsúbeszédében Magyarország barátjának nevezte a leköszönő nagykövetet és hangsúlyozta: Colleen Bell olyan időszakban érkezett Budapestre, amely nem a kétoldalú politikai együttműködés legjobb korszaka volt, de mára ez a helyzet megváltozott.

null

Riportjaink

Felvételek az elfogott isztambuli merénylőről

Ezeken a felvételek azt látszik, ahogy rendőrök vezetik el a szilveszteri támadás feltételezett elkövetőjét. Az üzbég férfira Isztambulban bukkantak rá több mint két hétig tartó nyomozást követően. A hatóságok közlése szerint a gyanúsított egy kazah ismerősénél bujkált. A rajtaütés idején a gyanúsított 4 éves gyermeke is a lakásban tartózkodott. A feltételezett merénylő az őrizetbe vétele előtt megpróbált ellenállni, sikertelenül.

null

Riportjaink

A legkisebb településekre is eljutottak a Gulag-emlékév eseményei

Több százezer magyar állampolgár. Az 1940-es évektől kezdve ennyien kerültek szovjet munkatáborokba. A Gulag-emlékév keretében 255 magyarlakta településen állítottak szobrot, emléktáblát, és szerveztek utazást az elhurcoltak rabságának helyszínére. Rétvári Bence parlamenti államtitkár az emlékév kapcsán elmondta: fontos megemlékeznünk a Gulag egyik leghíresebb rabjáról, Olofsson Placid atyáról is, aki vasárnap hunyt el.

null

Riportjaink

Tűz és víz

Az MSZP létét is veszélyeztetné, ha kihátrálnának a szocialisták Botka László mögül- mondta az Echo Televízió kérdésére Harangozó Tamás. A párt antikorrupciós ügyvivője továbbra is azt gondolja, hogy Szeged polgármestere a legalkalmasabb jelölt a miniszterelnök-jelölti posztra. A Demokratikus Koalíció egyelőre nem foglalt állást az ügyben. Közben Lendvai Ildikó volt szocialista pártelnök kizárta, hogy összefogjanak a Jobbikkal. Mint fogalmazott, a baloldal és a Jobbik olyan, mint a tűz és a víz.

null

Riportjaink

Az EU történetének legnagyobb korrupciós ügye

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása kapcsán az Európai Csalás Elleni Hivatal. Az Európai Bizottság pedig 76,6 tized milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot- ismertette a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor a metróberuházást Magyarország 13 éves európai uniós történetének legnagyobb fejlesztésének és legnagyobb korrupciós ügyének nevezte.

null

Riportjaink

Nagyobb szigort követelnek

Teljesen megszüntetné az illegális bevándorlást az Osztrák Szabadságpárt elnöke azért, hogy megakadályozza Ausztria és Európa összeomlását. A szlovén lakosság többsége szigorított határvédelmet sürget egy újabb migrációs válság esetén. Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a határok védelmét, az Alapjogokért Központ pedig a menekültügyi szabályozási rendszer szigorítását sürgette.

null

Riportjaink

Trump kemény kritikája Angela Merkelnek - Echo Tv

Katasztrofális hibát követett el az illegális migránsok befogadásával a német kancellár - jelentette ki a megválasztott amerikai elnök. Donald Trump szerint Angela Merkel könnyelmű, átgondolatlan és veszélyes menekültpolitikát folytat. A Brexit kapcsán úgy fogalmazott, több európai uniós tagállam követheti Nagy-Britannia példáját.

<< / 485 >>