Riportjaink

Segítség

2017.01.11. 14:00

A tüzelőanyag-pályázattal 180 ezer családnak segített a kormány. A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta: a helyhatóságoknak fontos feladata, hogy a téli tüzelőanyag beszerzésében segítsék a lakosságot. Pogácsás Tibor emlékeztetett: 2011-ben a Belügyminisztérium elindított egy pályázatot, amely az 5000 főnél kisebb településeknek támogatási összeget biztosít a tüzelőhöz. Az államtitkár hangsúlyozta: a pénz felhasználásának feltétele, hogy az önkormányzatok megvásárolják a tűzifát a lakosság számára.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Kisrepülő csapódott a bevásárlóközpontba

Bevásárlóközpontba csapódott egy kisrepülőgép az ausztráliai Melbourne városában. A repülő fedélzetén a szerencsétlenség idején 5 ember tartózkodott. A balesetben mindannyian életüket vesztették. Azt, hogy pontosan mi okozta a tragédiát, egyelőre nem tudni.

null

Riportjaink

Továbbra sem tudni a halál okát

Sem szívrohamra, sem tűszúrásra utaló nyomokat nem találtak Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvérének boncolásakor. Azt, hogy pontosan mi okozta Kim Dzsong Nam halálát, továbbra sem tudni. A dél-koreai hírszerzés szerint Phenjan állhat a férfi meggyilkolása mögött.

null

Riportjaink

Vita az illegális bevándorlók őrizetbe vételéről szóló törvényről

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a belügyminiszter illegális bevándorlók őrizetbe vételéről szóló törvénycsomagjáról. A képviselők emellett újra szavazhatnak egy az Alkotmánybíróság által több ponton alaptörvény-ellenesnek minősített előterjesztésről is. Az ülésnap reggel 9 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődött

null

Riportjaink

Ellenzéki kritika

Élesen bírálták az ellenzéki pártok a miniszterelnököt a napirend előtti felszólalását követően. Vona Gábor azt mondta: nincs érdemi kormányzás. Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormányfőnek az emberek valós problémáival kellene foglalkoznia. A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője pedig azt hangsúlyozta: vitathatatlan, hogy Magyarország erősödik.

null

Riportjaink

Jól áll a választási felkészülés

Jól áll a Fidesz-KDNP a felkészüléssel a jövő évi választásra - közölte a Nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Kossuth Rádió műsorában. Kósa Lajos azt mondta: a kampánystáb és a választókerületi elnökök már megvannak, és majdnem mindenhol eldőlt az is, kik indulnak az egyéni körzetekben. A politikus szerint a tavaszi ülésszakban kezdődik a felkészülés a választásra. Emellett olyan nagy horderejű döntések is várhatók, amelyek érintik majd a költségvetést, a jogi határzárat, az adócsökkentést, valamint a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtő támogatások megvédését.

null

Riportjaink

Megmérgezhették a diktátor féltestvérét

Nyilvánosságra hozták azokat a felvételeket, amelyeken az észak-koreai diktátor féltestvérének meggyilkolása látszik. Kim Dzsong Namot - a gyanú szerint - megmérgezték.  Eddig négy embert vettek őrizetbe a gyilkossági ügy miatt Malajziában. Phenjan hivatalosan továbbra sem reagált a történtekre.

null

Riportjaink

A magyar ápolók napja

Ma van a magyar ápolók napja.  Rétvári Bence államtitkár a Jávorszky Ödön Kórházban tartott sajtótájékoztatón azt mondta: fontos az utánpótlás, mert ma sokszor másfél-két embernyi munkát végez egy ápoló. Jelenleg mintegy 79 ezer ilyen szakember dolgozik az egészségügyben, kevesebb, mint amennyire szükség lenne.

null

Riportjaink

A Fidesznek nem, csak az olimpia ügyének ártottak

Az összegyűjtött 266 ezer aláírás a Fidesznek nem, csak az olimpia ügyének ártott - jelentette ki Gulyás Gergely a Fidesz alelnöke, az Echo Televízió Heti mérleg című műsorában. Tarlós István főpolgármester szerint az aláírásgyűjtők az olimpiai pályázatot beáldozták saját politikai céljaik érdekében.

null

Riportjaink

Üzengetés a baloldalon

A választók majd eldöntik, kinek van helye a demokratikus magyar közéletben - reagált Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán Botka László felvetésére, hogy a DK elnökének távoznia kellene a közéletből. Mindeközben Gyurcsány Ferencet szombaton újra választották a Demokratikus Koalíció elnökévé egy online szavazáson.

null

Riportjaink

Újabb offenzíva Moszulnál

Ismét támadásba lendült az iraki hadsereg Moszulnál. A csapatok célja, hogy visszafoglalják a város nyugati részét az Iszlám Állam terrorszervezettől. A katonák ezúttal végleg felszabadítják a lakosokat a dzsihadisták elnyomása alól. A szélsőségesek még 2014-ben foglalták el Irak második legnagyobb városát.

<< / 509 >>