Napi Aktuális

2017-01-11 Napi aktuális 4. rész

2017.01.11. 19:30

Izlandon a három jobbközép párt megállapodott abban, hogy koalíciós kormányt alakít, és népszavazást kezdeményez az Európai Unióhoz történő csatlakozásról. A Függetlenségi Párt, a Reformpárt és a Fényes Jövő 32 helyet szerzett a 63 képviselőből álló parlamentben. A Függetlenségi Párt ugyan ellenzi az uniós tagságot, a másik két koalíciós partner viszont mellette érvel. A három párt végül megegyezett abban, hogy a parlament elé viszik a kérdést, miszerint tartsanak-e népszavazást az unióhoz való csatlakozásról.

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Néveri Ferenc Igor
Kategóriák:
EU
Külföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2017-09-22 Napi aktuális 1. rész

Mire készülnek a kormánypártok a kampány során? Miért fontos, hogy minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultáción? Ezekről is kérdeztük Hidvéghi Balázst a Fidesz kommunikációs igazgatóját.

null

Napi Aktuális

2017-09-22 Napi aktuális 3. rész

Maraton Berlinben, Oktoberfest Münchenben, Bundestag választás a hétvégén. Mennyire nő meg ilyenkor a terrorkockázat? Mennyiben befolyásolja Berlin migrációs politikáját a választás végkimenetele? Horváth József biztonságpolitikai szakértővel elemeztük a témát Berlinből pedig kollégánk, Velkovics Vilmos jelentkezett.

null

Napi Aktuális

2017-09-22 Napi aktuális 2. rész

Mennyire őszinte a Jobbik néppártosodása és balra nyitása? Feladta-e radikális, zsidó-és cigányellenes nézetét Vona Gábor vagy mindez csak álca a hatalom birtoklása érdekében? Gerő András történészt kérdeztük.

null

Napi Aktuális

2017-09-22 Napi aktuális 4. rész

Több keresztény vértanú van, mint Néró császár idején. Uganda, Kenya és Dél-Szudán vidékein mindennapos a keresztények tömeges legyilkolása. Solymári Dániel a téma szakértője, publicista volt a vendégünk.

null

Napi Aktuális

2017-09-21 Napi aktuális 2. rész

Milyen kérdések szerepelhetnek majd az októberben kezdődő - betelepítési kvótákról szóló - nemzeti konzultációban? Vendég: Haraszti Gyula újságíró, Magyar Idők és Kacsoh Dániel lapszerkesztő, Magyar Hírlap.

null

Napi Aktuális

2017-09-21 Napi aktuális 1. rész

A Fidesz szóvivője szerint az ellenzék, a "Soros-terv" részeként leszerződött a határkerítés lebontására, amivel egyaránt veszélyezteti Magyarország és Európa biztonságát. Vendég: Puskás Imre szóvivő, Fidesz.

null

Napi Aktuális

2017-09-21 Napi aktuális 3. rész

Folyik a visszaszámlálás, vasárnap választ Németország. A radikális Alternatíva Németország nemrég provokatív plakátkampányba kezdett. Mire lehet elég ez a néhány nap? Vendég: ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

null

Napi Aktuális

2017-09-20 Napi aktuális 4. rész

Igazi konfrontatív beszédet tartott az amerikai elnök az ENSZ közgyűlésben. Teljes megsemmisítéssel fenyegette meg Észak-Koreát és megismételte, országa külpolitikáját az "Amerika az első" választási jelszóhoz igazítja. Vendég: Nagy Sándor András Amerika-szakértő.

null

Napi Aktuális

2017-09-20 Napi aktuális 1. rész

Sikerült eloszlatni a "baloldali ködöt". Ezt Csepreghy Nándor mondta azután, hogy tájékoztatta az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságát az uniós források magyarországi felhasználásáról. Vendégünk a Miniszterelnökség politikai államtitkára.

null

Napi Aktuális

2017-09-20 Napi aktuális 3. rész

A Kalózpárt után itt a Hip-Hop párt és vegánmozgalom. Ezek is indulnak a német választásokon a nagy pártok mellett. Mekkora üzlet ma vicces- vagy brahi-pártokat létrehozni? Vendég: Menyes Roland kutató, Antall József Tudásközpont.

<< / 159 >>