Napi Aktuális

2017-01-11 Napi aktuális 4. rész

2017.01.11. 19:30

Izlandon a három jobbközép párt megállapodott abban, hogy koalíciós kormányt alakít, és népszavazást kezdeményez az Európai Unióhoz történő csatlakozásról. A Függetlenségi Párt, a Reformpárt és a Fényes Jövő 32 helyet szerzett a 63 képviselőből álló parlamentben. A Függetlenségi Párt ugyan ellenzi az uniós tagságot, a másik két koalíciós partner viszont mellette érvel. A három párt végül megegyezett abban, hogy a parlament elé viszik a kérdést, miszerint tartsanak-e népszavazást az unióhoz való csatlakozásról.

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Néveri Ferenc Igor
Kategóriák:
EU
Külföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2017-03-29 Napi aktuális 4. rész

Hatályos a jogi határzár. Bezárultak a kiskapuk, legalábbis egy időre. Hány fordulatot tartogat még a migráció? Vendég: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

null

Napi Aktuális

2017-03-29 Napi aktuális 3. rész

2017 elejétől folytatódott a „rendszerváltás" az építésügyben. Egy új szemlélet bevezetésének újabb lépéseit mutatják azok a megváltozott jogszabályok, melyeket ezekben a napokban már figyelembe kell venniük a szakembereknek a mindennapi munkájukban. Vendég: Jámbor Attila ügyvéd.

null

Napi Aktuális

2017-03-29 Napi aktuális 1. rész

Már objektív vizsgálatok is bizonyítják: rosszabb minőségű élelmiszert kapunk itthon, mint Nyugaton. Az európai élelmiszerpiacon lévő kettős mércéről kérdeztük az élelmiszerlánc-felügyeletéért felelős államtitkárt, Zsigó Róbertet.

null

Napi Aktuális

2017-03-29 Napi aktuális 2. rész

A vörös csillag az angol szakirodalom szerint egyértelműen a kommunista ideológiához kötődő fontos szimbólum. Mikor reklám, mikor áll mögötte politikai tartalom? Vendég: M. Kiss Sándor történész és Pandula Attila történész.

null

Napi Aktuális

2017-03-28 Napi aktuális 3. rész

Az OLAF-jelentés kapcsán hallgatták meg Aba Botondot, a BKV volt vezérigazgatóját, aki elismerte, hogy kapott „instrukciókat” közvetlenül Demszky Gábor akkori szabad-demokrata főpolgármestertől. Vendég: Borbély Lénárd, a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.

null

Napi Aktuális

2017-03-28 Napi aktuális 4. rész

Csak a tavalyi évben majdnem 350 millió forintot fordított Soros György a migránstámogató szervezetekre. Ezek a szervezetek képviseltek két bangladesi migránst Magyarországgal szemben. A Soros szervezetek magyarországi tevékenységét elemeztük ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.

null

Napi Aktuális

2017-03-28 Napi aktuális 2. rész

Életbe lépett a megerősített jogi határzár. A korábbinál szigorúbb szabályok értelmében a menedékkérőknek a határon lévő tranzitzónákban kell kivárniuk kérelmük jogerős elbírálását. Vendég: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatójával.

null

Napi Aktuális

2017-03-28 Napi aktuális 1. rész

A hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak. 2020-ig mintegy kilencezer milliárd forintot kap EU-forrásokból az ország. Vendég: Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke.

null

Napi Aktuális

2017-03-27 Napi aktuális 3. rész

Hosszú pereskedés után a Heineken Románia és a Csíki Sör Manufaktúra bejelentették, hogy megállapodtak, és minden peres ügyüket megszüntetik. A Csíki Sör Manufaktúra köszönetet mondott a magyar kormánynak - és Hódmezővásárhelynek is - a támogatásért. Telefoninterjú: Lénárd András többségi tulajdonos, Csíki Sör Manufaktúra.

null

Napi Aktuális

2017-03-27 Napi aktuális 4. rész

Exkluzív interjút adott az Echo TV-nek Henri Boulad alexandriai jezsuita szerzetes, a közel-keleti keresztények emblematikus alakja.

<< / 113 >>