Napi Aktuális

2017-02-16 Napi aktuális 1. rész

2017.02.16. 19:00

Megdöbbenésüket hangsúlyozták az MSZP-s politikusok, miután Demeter Márta kilépett a szocialisták parlamenti frakciójából és a pártból is. A képviselő döntését azzal indokolta, hogy az MSZP formális és informális vezetői közül többek tettei is olyan kérdéseket vetnek fel, amelyek egyértelműen megkérdőjelezik a párt hitelességét.

Műsor:
Napi Aktuális
Műsorvezetők:
Földi-Kovács Andrea
Kategóriák:
Belföld
Politika

Napi Aktuális további adásai:

null

Napi Aktuális

2017-02-20 Napi aktuális 2. rész

Patthelyzet az osztrák-magyar határon. Közben pénteken 235-en próbáltak illegálisan átlépni a magyar határzáron, ami az idei évben rekordnak számít. Az Európai Parlament csütörtökön szavazta meg a terrorellenes intézkedéseket, de két magyar képviselő nemmel voksolt. A magyar ifjúságkutatás során 8000 fiatalt kérdeztek meg családról, munkáról és tanulásról.

Vendégek:
Orbán Balázs a Migrációkutató Intézet vezetője
Meszerics Balázs európai parlamenti képviselő (LMP)
Illés Boglárka az EMMI helyettes államtitkára

null

Napi Aktuális

2017-02-20 Napi aktuális 1. rész

Mi a kormány álláspontja a budapesti olimpiai pályázat folytatása kapcsán? Megerősödik-e a Momentum Mozgalom annyira, hogy komoly tényező legyen?

Vendégek:
Hídvégi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgató
Zárug Péter Farkas politológus

null

Napi Aktuális

2017-02-20 Napi aktuális extra

A gazdasági adatok azt mutatják, hogy a magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a tavaszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában, a parlamentben.  A kormányfő úgy fogalmazott: a magyar emberek megdolgoztak az eredményekért, és "pártállásra való tekintet nélkül" jó érzés látni, hogy fokozatosan beérik a munka gyümölcse.

null

Napi Aktuális

2017-02-17 Napi aktuális 3. rész

A pártvezetők között Orbán Viktor a legnépszerűbb, 2010-ben csalódtak az emberek a rendőrségben. Ezek is kiderültek egy civil szervezetek megbízásából idén végzett reprezentatív felmérésből. A kutatás célja, hogy felmérje a magyar lakosság véleményét a múltról és a jelenről, a politikáról, a pártokról és a demokráciáról, értékekről,  bizalomról - erről lesz most szó.

null

Napi Aktuális

2017-02-17 Napi aktuális 4. rész

Gérecz Attiláról, az 1956-os forradalom 27 évesen mártírhalált halt költőjéről írt könyvet Hajnal Géza.  A szerző nemcsak a költő verseiről, hanem filmbe illő életéről is szól.

null

Napi Aktuális

2017-02-17 Napi aktuális 1. rész

A szükségesnek majdnek kétszeresét gyűjtötték össze a budapesti olimpiáról szóló népszavazás kiírásához. Másfél évvel ezelőtt az országos politika maximális mellszélességgel kiállt a Budapest 2024 pályázat mellett, most valamiért az ellenzéki politikusok többsége „kihátrált mögüle" - sőt vannak olyan vélemények amelyek szerint elárulták a budapesti olimpia ügyét.

null

Napi Aktuális

2017-02-17 Napi aktuális 2. rész

James Mattis, az új amerikai védelmi miniszter szerint minden két százalékos befizetési kötelezettséget teljesítő NATO-tagállamnak az elvárt szintre kell megemelnie hadügyi kiadásait. Ilyen Magyarország is. Hogy mi a mozgásterünk, erről Wagner Péter katonai szakértőt kérdeztük.

null

Napi Aktuális

2017-02-16 Napi aktuális 3. rész

Régóta érezzük, hogy ugyanaz a márkájú nyugati csokoládé vagy üdítő másként ízlik, ha azt Bécsben vagy Budapesten vásárolta az ember. A szlovák agrárminisztérium vizsgálata szerint a multinacionális élelmiszergyártók Kelet-Európában terített termékeinek jelentős része rosszabb minőségű. Mi a helyzet Magyarországon?

null

Napi Aktuális

2017-02-16 Napi aktuális 4. rész

Beszélhetünk-e még keresztény Európáról, és vajon vallási térhódítás áll-e a migráció mögött? Miért nincs már szinte idehaza papnak jelentkező fiatal? Vendégünk Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

null

Napi Aktuális

2017-02-16 Napi aktuális 2. rész

Az új amerikai védelmi miniszter bemutatkozó látogatásán Brüsszelben egyből az asztalra csapott, kijelentve: ne várják el a NATO-befizetési kötelezettségeinek csak töredékét teljesítő tagállamok, hogy Amerika saját pénzén majd megvédi őket. Hogy jó-e ez nekünk magyaroknak, erről kérdeztük Horváth József külpolitikai szakértőt.

<< / 103 >>