Hazahúzó

2017-02-16 Hazahúzó

2017.02.16. 00:00

Mai rohanó világunkban szinte meg sem állunk, hogy minőségi időt töltsünk magunkkal, például úgy, hogy a saját kezünkkel készítsünk el valamit. Szinte nem is emlékszünk rá, hogy milyen valóban elmélyülni valamiben. De, szerencsére rengeteg olyan kézműves műhely létezik, ahol újra átélhetjük az alkotás örömét.

Műsor:
Hazahúzó
Kategóriák:
Turizmus

Hazahúzó további adásai:

null

Hazahúzó

2017-05-25 Hazahúzó

A tűzoltókról mindenki tudja, hogy életmentő, kiemelten fontos feladatot ellátó bátor emberek, de az már kevésbé közismert, hogy munkájuk nagy része a 21. században nem a tűzoltásról, hanem sokkal inkább különböző típusú műszaki mentések kivitelezéséről szól. Az adásban a fővárosi tűzoltók speciális egységeihez kalauzoljuk el nézőinket.  

null

Hazahúzó

2017-05-24 Hazahúzó

Az adásban a tájékozódási futást mutatják be. A városban, erdőben, és lakóparkokban is űzhető sportággal egy székesfehérvári országos bajnokságon ismerkedhetnek meg a nézőink.

null

Hazahúzó

2017-05-23 Hazahúzó

Fában gazdag, vizes élőhely a Rábaköz vidéke. Talán ennek is köszönhető, hogy itt annyi minden kapcsolódik a fához, hagyományok éppúgy, mint mesterségek. De, még a terület építészetének is részben a fa az alapanyaga, hiszen a Rába korábbi árterére épült árpási templom állítólag facölöpökön áll.

null

Hazahúzó

2017-05-22 Hazahúzó

Halasi csipke, kalocsai hímzés, vagy herendi porcelán. Néhány nemzeti érték, ami szerepel azon a hosszú listán, amit a 2000-es évek eleje óta Hungarikumnak nevezünk. A Hazahúzó stábja ezúttal egy Veszprém megyei kistelepülésre, Herendre látogatott. Vajon, mi a herendi porcelán sikerének titka?

null

Hazahúzó

2017-05-21 Hazahúzó

A Hazahúzó heti válogatásában újra ellátogathatnak a Miskolci Nemzeti Színházba. Bekukkanthatnak az alkotóházakba és a Művészeti Egyetemre, megtudhatják, hogy hogyan lehetnek környezettudatosak, valamint megnézhetik, hogy milyen sok mindent lehet robotokkal megoldani.

null

Hazahúzó

2017-05-20 Hazahúzó

A Miskolci Nemzeti Színház a köztudatban Magyarország első nemzeti kőszínházaként él, de ez csak az ország mai területére igaz, mivel az első a kolozsvári volt. Mára a keleti régió egyik legfontosabb kulturális központja lett. A színi-, a balett- és a zenés előadásokon túl számtalan rendezvényt is tartanak. A teátrumnak 2016-ban 135 ezer látogatója volt.

null

Hazahúzó

2017-05-19 Hazahúzó

A környezettudatos gondolkodás egyre terjedőben van világszerte és Magyarországon egyaránt. Sokan egyre inkább odafigyelnek arra, hogy a lehető legkevésbé szennyezzék a környezetet. A Hazahúzó stábja ezúttal olyan helyszíneken járt, ahol az ökotudatos gondolkodás ma már magától értetődő.

null

Hazahúzó

2017-05-18 Hazahúzó

Népi mesterségek igazi mesteremberektől. A kézműves házak és alkotó galériák hétvégéje. A népi mesterségeket népszerűsítő eseményt az ország több pontján is megtartották. Egy európai rendezvényről van szó, az európai művészetek és kézművesség napja alkalmából.

null

Hazahúzó

2017-05-17 Hazahúzó

Magyarország területének 80 százaléka alatt igazi kincs rejtőzik méghozzá gyógy- és termálvíz formájában. Ha a termálvíz-készletünket nézzük, akkor világviszonylatban az ötödik helyen állunk. Az sem mindegy, hogy gyógy- vagy termálvíztől beszélünk-e. A Hazahúzó stábja ezúttal annak is utánajárt, mi a különbség. Mindezt Sárváron tette meg.

null

Hazahúzó

2017-05-16 Hazahúzó

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem története az 1880-as évekre nyúlik vissza. Az 1880-90-es években sorra indultak az Iparművészeti Iskola újabb és újabb „szakosztályai": mintázás, ötvösség, fametszés, díszítő festés, rézmetszés, kisplasztika, díszítő szobrászat. A tanulók napjainkban négy intézet különféle szakjain bontakoztathatják ki a tehetségüket.

<< / 96 >>