Hazahúzó

2017-02-16 Hazahúzó

2017.02.16. 00:00

Mai rohanó világunkban szinte meg sem állunk, hogy minőségi időt töltsünk magunkkal, például úgy, hogy a saját kezünkkel készítsünk el valamit. Szinte nem is emlékszünk rá, hogy milyen valóban elmélyülni valamiben. De, szerencsére rengeteg olyan kézműves műhely létezik, ahol újra átélhetjük az alkotás örömét.

Műsor:
Hazahúzó
Kategóriák:
Turizmus

Hazahúzó további adásai:

null

Hazahúzó

2017-03-29 Hazahúzó ajánló

Görögország itt, Magyarországon belül. A magyarországi görögség kulturális hagyományai a görögök több évszázados magyarországi jelenlé­te, valamint a jelenkor magyarországi görög kultúrája.

null

Hazahúzó

2017-03-28 Hazahúzó ajánló

A Hazahúzó következő adásában bemutatjuk Mórahalom települést. A városka megalapítása óta az itt élők szorgalmából, akaratából szinte hihetetlen fejlődési pályát futott be. A fejlesztési programok révén egyre több ipari munkahely létesül, kistérségi szinten fejlődik a szolgáltatói szektor, a gyógyturizmusra alapulva fürdőváros született a homokhátságon karnyújtásnyira Szegedtől.

null

Hazahúzó

2017-03-28 Hazahúzó

Nagy gyógyhatású termálvíz, kényelmes szálláshelyek, csend, jó levegő, romlatlan természeti környezet, ízletes ételek és homoki borok, kulturális rendezvények és számos érdekes kirándulási program. Kirándulás a Homokhátság központjában, Mórahalmon. Az itteniek azt mondják: a Homokhátság tele van gyöngyszemekkel, csak éppen annyi a feladatunk, hogy le kell hajolnunk érte.  

null

Hazahúzó

2017-03-27 Hazahúzó ajánló

A Hazahúzó következő adása felidézi a Miskolci Kocsonya Farsangot. Ez a rendezvény az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes.

null

Hazahúzó

2017-03-27 Hazahúzó

A Miskolci Kocsonya Farsang. Ez a rendezvény az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes.

null

Hazahúzó

2017-03-26 Hazahúzó

Hazahúzó-válogatás. Milyen is gyereknek lenni Miskolcon? Kiderül, hogy milyen ételek ihlették meg művészeinket; Milyen a jó kávé? Immár nyolcadik alkalommal zajlott le a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár; Vízre szállás Budapesten, és meg sem állunk Délkelet-Ázsiáig.  

null

Hazahúzó

2017-03-25 Hazahúzó

A Miskolci Játékfesztiválra látogatott a Hazahúzó stábja. Kincskereséssel és állatkerti látogatással egybekötve gyermekszemmel figyelték az eseményeket a városban.

null

Hazahúzó

2017-03-24 Hazahúzó

A Hazahúzó adásában egyebek között ellátogatunk a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Ezenkívül megismerkedhetnek Szántó András gasztronómia-történésszel is, aki bemutatja páratlan képeslapgyűjteményét, mert úgy tartja, hogy a száz évvel ezelőtti világról sokszor a képeslapok az egyedüli dokumentumok.

null

Hazahúzó

2017-03-24 Hazahúzó ajánló

A Hazahúzó következő adásában egyebek között látogatást teszünk a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ezenkívül megismerkedünk Szántó András gasztronómia-történésszel is, aki bemutatja páratlan képeslapgyűjteményét, hiszen úgy tartja, hogy a száz évvel ezelőtti világról sokszor a képeslapok az egyedüli dokumentumok.

null

Hazahúzó

2017-03-23 Hazahúzó

Bálozás csángó módra. Új helyszínen, a Millenáris parkban rendezték meg idén a Csángó Bált, amelynek gálaműsora az újévköszöntő hejgetéstől a farsangvégi húshagyó keddig tartó időszakot fogja át, bemutatva a moldvai és gyimesi farsangi szokásokat. Az érdeklődők a moldvai és gyimesi hagyományőrző csoportok segítségével ismerhették meg a csángó magyar táncokat.

<< / 88 >>