Riportjaink

Felzárkóztatás

2017.02.17. 16:00

Mindenki felelőssége a társadalmi felzárkóztatás, ami csak munkával és tanulással lehet sikeres - hangzott el a roma kulturális vezetők számára tartott szakmai konferencián. A rendezvényen beszámoltak arról is, hogy a kormány létrehoz egy cigány kulturális, oktatási és módszertani központot Budapesten.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Két front zajlik a harc sör-ügyben

Két fronton is helyt kell állnia a kormánynak sör-ügyben. Miközben a kancellária miniszter a Heineken elleni háború újabb felvonásaként az Igazi Csíki Sör gyárába látogatott, a hazai söripar vezetői áfa-csökkentést kérnek a kabinettől.

null

Riportjaink

Díjugrató sport Szilvásváradon

Harminc év kihagyás után visszatért a díjugrató sport Szilvásváradra. A Lipicai Lovasközpont fedeles lovardájában a hagyományteremtő minősítő versenyt 25 ágban, köztük olimpiai számokban írták ki.

null

Riportjaink

Hét embert szabadon engedtek

11 embert vett őrizetbe a brit rendőrség a szerdai támadással összefüggésben, de még most sem tudják, hogy az elkövetőnek voltak-e társai vagy felbujtói. A hatóságok végül 7 embert szabadon engedtek, kettőt óvadék ellenében. Közben mécsesekkel és virágokkal emlékeznek az áldozatokra a londoni parlament környékén. A vérengzésben a támadóval együtt öten vesztették életüket.

null

Riportjaink

Új adókat tervez az MSZP és a Jobbik

Luxusadó és földesúradó - egyiket az MSZP, a másikat a Jobbik vezetné be kormányra kerülése esetén. A gazdagok megadóztatása mindkét párt alapvető törekvése. Abban azonban eltérő a vélemény, hogy ki számít gazdagnak és milyen jövedelem után kellene magasabb adót fizetni.

null

Riportjaink

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja van. Jézus fogantatásának, illetve az angyali üdvözlet ünnepe. Erre emlékezik a katolikus egyház. A néphagyomány szerint ekkor kell elkezdeni a gyümölcsfák oltását. Ezt a Füvészkertben ma bárki megtanulhatta.

null

Riportjaink

Éjszakára megállítanák az iskolabuszokat

A megkérdezettek többsége pihentetné az éjszakai iskolabuszokat. Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét. A válaszadók 65 százaléka szerint a több országot érintő iskolai kiránduláson résztvevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kellene tartaniuk. Erről Palkovics László oktatásért felelős államtitkár számolt be. 

null

Riportjaink

Az unió jövőjéről és a migrációról tárgyaltak

Rómában rendkívüli biztonsági intézkedések közepette zajlott az Európai Unió megalakulásának 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi csúcstalálkozó. A tagállamok vezetői kézjegyükkel látták el azt a nyilatkozatot, amelyben az áll, hogy a felek kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása és az előttük álló kihívások jövőbeni közös kezelése mellett. Orbán Viktor azt mondta, ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk.

null

Riportjaink

Vita a luxusadóról

Legalább 30 százalékos lenne a luxusadó mértéke, ha a szocialisták kerülnének kormányra - erősítette meg Gőgös Zoltán Heti Mérleg című műsorunknak. A párt elnök-helyettese az igazságos közteherviselés jegyében jó ötletnek tartja a nyílt adóbevallás és az alapjövedelem bevezetését is. Az MSZP-vel politikai háborúban álló Demokratikus Koalíció viszont a megszorítások helyett plusz nyugdíjat ígért az időseknek, amit azóta már vissza is vontak. A DK azt állítja: a Sokak Magyarországa címet viselő kormány-programjukat a jövő héten teszik nyilvánossá.

null

Riportjaink

Simicska fia a Jobbikba tart?

Számít Simicska Lajos szavazatára Toroczkai László. A nagyvállalkozót korábban még oligarchának nevező párt alelnöke azt mondta: örülne a milliárdos támogatásának. Az egyik bulvárlap értesülése szerint képviselőnek indítaná a Jobbik a média-mogul fiát. Simicska Ádám korábban egy interjúban arról beszélt, hogy 2018-ban a Jobbik kétharmados többséggel nyerheti meg a választásokat.

null

Riportjaink

Béremelés az állami cégeknél

Áprilisban kaphatják meg a megemelt fizetésüket az állami cégeknél dolgozók januárig visszamenőleg - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Fónagy János hozzátette: a versenyszférához hasonlóan az állami vállalatok nagy részénél is megkötötték a bérmegállapodást, amely 3 évre szól. A politikus hangsúlyozta: az egyezség idén átlagosan 13, jövőre 12 százalékos, 2019-ben 5 százalékos bérfejlesztést irányoz elő. Fónagy János kiemelte: azoknak a vállalatoknak támogatást biztosít a kormány, amelyek nem tudják saját forrásból biztosítani a bérfejlesztést.

<< / 532 >>