Riportjaink

Felzárkóztatás

2017.02.17. 16:00

Mindenki felelőssége a társadalmi felzárkóztatás, ami csak munkával és tanulással lehet sikeres - hangzott el a roma kulturális vezetők számára tartott szakmai konferencián. A rendezvényen beszámoltak arról is, hogy a kormány létrehoz egy cigány kulturális, oktatási és módszertani központot Budapesten.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Istenkép a XX. század után

Az Istenbe vetett hitről tartott konferenciával zárult a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve. A tudományos tanácskozáson Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök azt mondta: a Gulág haláltáborainak borzalmait sokan csak a hit által voltak képesek túlélni.

null

Riportjaink

Újabb jobbikos magyarázat plakátügyben

Újabb és újabb magyarázatokkal áll elő a Jobbik arról, hogy miért kapták olcsóbban a plakáthelyeket Simicska Lajos milliárdos vállalkozó cégeitől. Eközben a párt arra szólítja fel a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a plakáttörvényt, amely megakadályozná, hogy a Jobbik továbbra is a piaci ár alatt folytassa a kormányellenes plakátkampányát.

null

Riportjaink

Tarthatatlan a migránshelyzet

Tarthatatlanná vált az országba érkező migránsok áradata - közölte a korábbi olasz miniszterelnök. Matteo Renzi leszögezte: Olaszország nem képes ennyi menekültet befogadni. Ausztriában a lakosoknak van elegük, annak ellenére érzik úgy, hogy a kormány túl sok migráns befogadásáról döntött 2016-ban, hogy közben már enyhült a menekülthelyzet.

null

Riportjaink

Százmilliárdok a balatoni fejlesztésekre

Paradigmaváltásra készülnek a turizmusban. Csak a balatoni fejlesztésekre 650 milliárd forintot költ a kormány, amire eddig még nem volt példa. Erről a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója beszélt Balatonfüreden.

null

Riportjaink

Pedofil előadó a Budapest Pride-on

Idén már egy pedofil művész is előadást tarthat a Budapest Pride-on - erről írt a pestisracok.hu. Miközben petícióban tiltakoznak az előadó ellen, a homoszexuális fesztivál szervezői ragaszkodnak hozzá.

null

Riportjaink

Demszky mindent tudott

Vitézy Dávid szerint a Demszky-féle városvezetés mindent tudott arról, hogy mi folyik a budapesti 4-es metró beruházása körül. A BKV volt felügyelő bizottságának tagja erről a metrókorrupciót vizsgáló bizottság ülésén beszélt. A munkacsoport a BKV Zrt. 2007 és 2010 közötti felügyelőbizottsági tagjait hallgatta meg. A testület tizenkét embert hívott meg az ülésére, de közülük csak öten mentek el.

null

Riportjaink

Illegális jobbikos plakátok

A helyi rendelettel szemben Jobbik plakátok és matricák százai kerültek ki az utcákra Veszprémben. A politikai reklámok kedd reggelre jelentek meg a villanyoszlopokon, KRESZ táblákon, majd szerda reggelre számuk megduplázódott. Az önkormányzat eljárást indít az ügyben.

null

Riportjaink

Sikerült megfékezni a Péterfy Sándor utcai tüzet

Tűz ütött ki egy ötszintes VII. kerületi lakóház negyedik emeleti lakásában a Péterfy Sándor utca és a Hernád utca sarkán, Budapesten. A lángok az épület tetőszerkezetére is átterjedtek. A nagy füsttel égő tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az Echo Tv tudósítójának helyzetjelentése.

null

Riportjaink

Az idén rendkívül drága a málna

Június közepe óta szüretelik a magyar málnát, a termés kevés és ezért drága. Az agrárkamara szerint az utóbbi két és fél évtizedben drasztikusan csökkent hazánkban a termő-területek száma, amihez az is hozzájárul, hogy az egyre gyakoribb szélsőséges időjárást rosszul viseli a gyümölcs.

null

Riportjaink

Hegyekben áll a szemét a turistaszezon közepén

Ismét tüntetésektől hangos Görögország. Ezúttal a köztisztasági alkalmazottak tartanak tiltakozó akciót. A szakszervezetek szerint több ezer kukás veszítheti el munkahelyét az újabb takarékossági intézkedések miatt. A turisták nem örülnek a sztrájkhullámnak.

<< / 614 >>