Riportjaink

Az olaszok is számítanak terrortámadásra

2017.03.20. 12:10

A dzsihadista terrorizmus Olaszországban is támadni fog - írta egy olasz napilap. A La Repubblica értesülései szerint a Szíriában és Irakban is vereségeket szenvedő Iszlám Állam harcosai Európába igyekeznek visszajutni, elsősorban a migráció balkáni útvonalán. Az olasz hatóságok leginkább öngyilkos merénylőktől tartanak.

Műsor:
Riportjaink

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Megfenyegette a kormányt a CEU rektora

Megfenyegette a magyar kormányt a Közép-Európai Egyetem amerikai származású rektora. Az intézményvezető szerint káros lehet az amerikai-magyar kapcsolatokra, ha a kabinet megpróbálja ellehetetleníteni a CEU-t. A Soros György amerikai üzletember által pénzelt egyetem vezetője ezt az után mondta, hogy az Oktatási Hivatal szabálytalanságokat tárt fel huszonnyolc külföldi felsőoktatási intézmény, köztük a CEU működésében.

null

Riportjaink

A Jobbik a román példát követné

Simicska Lajost is elszámoltatná a Jobbik. A párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a földesúr-adó mindenkit érinteni fog, és kormányra kerülésük esetén, indokolt helyzetekben élnének a vagyonelkobzás intézményével. Az utóbbi időben viszont egyre közelebb kerül a Jobbikhoz Simicska Lajos és fia. A Jobbik egyébként a földesúradóval a magyarokat gyakran vegzáló román példát követné.

null

Riportjaink

Jól zár a jogi határzár

Pattanásig feszült a helyzet a szabadkai befogadó-állomáson, mióta megtudták, hogy új jogi határzár lépett életbe Magyarországon. Sokan attól tartanak, hogy bármikor kialakulhat szervezett vagy spontán tiltakozás. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról számolt be híradónknak, hogy a jogszabály bevezetése óta semmi rendkívülit nem tapasztaltak a magyar határon.

null

Riportjaink

Kettős mérce az európai élelmiszerpiacon

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon - ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal most lezárult, átfogó, hatósági termék összehasonlító vizsgálata is megerősítette - közölte a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor elmondta: mintegy 100 termék mintáit vizsgálták meg a szakemberek, az eredmény pedig lesújtó volt.

null

Riportjaink

Mindent letarolt a Debbie

A hírek szerint egy nő vesztette életét az Ausztrália északkeleti részén végigsöprő vihar következtében - közölték hivatalos források. A Debbie névre keresztelt ciklon óriási pusztítást végzett Queensland államban. A helyreállítási munkálatokat megkezdték, de az a 25 ezer kitelepített, akit a hatóságok evakuáltak, még nem térhet vissza otthonába.

null

Riportjaink

Megkezdődött a Brexit folyamata

Hivatalosan is elindítja Nagy-Britannia az Európai Unióból való kiválási folyamatot. Theresa May kormányfő már megírta levelét az Európai Tanács elnökének, hogy életbe lépteti a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét. Skócia azonban ellenzi a tagság megszűnését, ezért függetlenségi népszavazást tartana, majd külön szerződést kötne Brüsszellel.

null

Riportjaink

Az átfogó kórházfejlesztési program összesen 23 intézményt érint

A teljes budapesti és agglomerációs egészségügyi ellátás megújulhat 2025-re az Egészséges Budapest Program keretein belül. A tervek szerint a Kútvölgyi Kórház teljesen átépül, a Szent János Kórház területén krónikus és rehabilitációs ellátás folyik majd, és elkezdik a dél-budai szuperkórház építését is.

null

Riportjaink

Fütyülnek Juhász Péterre

Alig élt meg néhány órát Juhász Péter ötlete, máris kikosarazták a pártok. Az Együtt alelnöke az Indexen jelentette be, hogy közös listán akar indulni az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és a Kétfarkú Kutyapárttal, ám a politikus szerint ebbe az új pólusba az MSZP, a DK és a Liberálisok nem fértek volna bele.

null

Riportjaink

Elfogadja Vona Simicska Ádám segítségét

Elfogadja Simicska Ádám javaslatait és munkáját Vona Gábor - ezt maga a Jobbik elnöke ismerte el. Vona Gábor arról is beszélt, hogy korábban találkozott is a nagyvállalkozó Simicska Lajos fiával, de azt továbbra sem árulja el, hogy mi hangzott el közöttük.

null

Riportjaink

Ésszerűbb az uniós menekültpolitika

A magyar miniszterelnök szerint Európa közeledik az ésszerű migrációs politikához. Orbán Viktor a visegrádi tagállamok varsói ülése után arról beszélt, hogy hazánk képes bármekkora emberáradatot megállítani a magyar-szerb határon. Az osztrák kancellár eközben mentességet kérne az uniós menekült-elosztási rendszer alól, hogy az országnak ne kelljen több bevándorlót befogadnia. Brüsszel válaszul megfenyegette Bécset.

<< / 535 >>