Riportjaink

Forgalomba állnak az új szerelvények

2017.03.20. 16:00

Forgalomba állt az első felújított metrókocsikból álló szerelvény a hármas metró vonalán. Egyelőre egy, két hónapon belül további két korszerűsített szerelvénnyel találkozhatnak az utasok. A tervek szerint 2018 nyarától már csak felújított kocsik közlekednek majd. Tarlós István főpolgármester a jármű elindításakor azt mondta: a hármas metró felújítása ezzel nem ér véget, az állomások rekonstrukciója még idén elkezdődhet.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld
Gazdaság

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Elküldik a jelentést az Európai Parlamentnek

Elküldi jelentését a 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport az Európai Parlamentnek - jelentette be Kocsis Máté. A Fidesz budapesti elnöke elmondta: az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottsága a jövő héten tárgyalja az OLAF Magyarországgal kapcsolatos megállapításait.

null

Riportjaink

Hatalmi modellek

Napjainkban is virágzik a politikai befolyásolást biztosító uralmi modell exportja - jelentette ki egy a sztálinizmus hatásairól szóló konferencia megnyitóján az Országgyűlés elnöke. Kövér László a rendezvény fő védnökeként arról beszélt, hogy az egykori szovjet diktátor árnyéka messzire vetül, és ma is vannak, akik nem önigazgató társadalomról, hanem úgynevezett nyitott társadalomról oktatnak bennünket.

null

Riportjaink

Rabszolgának adtak el bevándorlókat

Ruanda kész 30 ezer afrikai migránst befogadni, akik embertelen körülmények között, nem ritkán rabszolgaként kénytelenek élni Líbiában. A CNN amerikai hírtelevízió rejtett kamerás felvételeket készített arról, hogy néhány százdolláros összegért nigériai migránsokat kereskedők egyszerűen eladtak rabszolgának.

null

Riportjaink

Nem akarnak yachtkikötőt a siófokiak

Új magánjachtkikötő miatt háborognak a siófokiak. A létesítmény Natura 2000-es területen, a város egyik kedvelt szabadstrandja előtt kapna helyet, ami népszerű a horgászok és a szörfösök körében is. A kikötő egyelőre még csak papíron létezik, de a tiltakozók attól tartanak, mindenképpen megvalósul.

null

Riportjaink

Czeglédy-ügy: Újabb károsultak, újabb részletek

A Czeglédy-ügy újabb károsultjai vállalták a nyilvánosságot. A szombathelyi diák és felnőtt munkavállalók azt állítják, hogy nem csak másfél-két havi bérrel károsították meg őket. A munkaügyi papírjaikból kiderül, hogy amióta csak a Human Operatoron és a hozzá tartozó iskolaszövetkezeteken keresztül dolgoztak, minden hónapban trükköztek a fizetésükkel. Közben Gyurcsány Ferenc esztergomi fórumán a károsultakon gúnyolódott. Azt mondta: nem érti, miért olyan nagy dolog, hogy a barátja miatt tizenegynéhány diák nem kapta meg a fizetését.

null

Riportjaink

Gyűlnek a párttagkönyvek az MSZP elnökének asztalán

Demeter Márta, Velez Árpád és most Horváth Imre. Újabb szocialista politikus fordított hátat pártjának. Sajtóinformációk szerint az országgyűlési képviselő azért intett búcsút az MSZP-nek, mert állítólag megsértődött, amiért választókerületét pártelnöke átadta a DK alelnökének. AZ MSZP elnöke közölte: készek sok mindent feláldozni, de simliskedni nem hagynak senkit.

null

Riportjaink

Fellángolt a vita az utcai imádkozás miatt

Csak Bajorországban az elmúlt évben majdnem kétszáz olyan rongálást jelentettek, amelynek keresztény jelképek, vagy templomok voltak a célpontjai. És nem csak a városokban. Az Alpok csúcsaira kihelyezett kereszteket 2015 óta szisztematikusan rongálják ismeretlenek. Egyes sajtóinformációk szerint az elkövetők migrációs hátterű fiatalok. Közben Franciaországban ismét fellángolt a vita az utcán imádkozó muszlimok körül.

null

Riportjaink

Nem ért egyet Vona zsidózó párttársaival

Nem ért egyet a Jobbik elnöke a párttársai által tett antiszemita kijelentésekkel, Vona Gábor ugyanakkor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy felelősségre vonják-e a zsidózó Apáti Istvánt. Közben a baloldallal és a liberálisokkal kiegyezést kereső Vona a napokban arról is beszélt, hogy a kormányváltás érdekében összefogna akár az LMP-vel is.

null

Riportjaink

Még többet költünk idén karácsonykor

Nagyobb lesz az idei karácsonyi kiskereskedelmi forgalom, mint tavaly az előrejelzések szerint. A KSH legfrissebb adatai azt mutatják, hogy idén már a szeptemberi forgalom is megközelítette a decemberi szintet. Az év első kilenc hónapjában az élelmiszerek, a tartós fogyasztási cikkek és az üzemanyag forgalma is bővült a tavalyhoz képest.

null

Riportjaink

Balul sikerült bankrablás Kőbányán

Minden idők talán legrövidebb bankrablása történt ma Kőbányán. A rabló éppen menekült a helyszínről, amikor elütötte egy autó. A rendőrök pár percen belül a helyszínre érkeztek és elfogták a tettest, akit a mentők kórházba szállítottak.

<< / 756 >>