Riportjaink

Elkészült a határvédelmi bázis

2017.03.20. 18:00

Elkészült a déli határ védelmében résztvevő katonák elhelyezésére szolgáló négy határvédelmi bázis. A kelebiai mellett Bácsalmáson, Madarason és Hercegszántón épült fel a központ, valamennyi 150 fő elhelyezésére alkalmas. Így megfelelő szállást tudnak biztosítani az ott lévő katonáknak, és a honvédek sokkal közelebb kerülnek szolgálati helyükhöz.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Tovább nő a családok adókedvezménye

Akciótervet jelentett be a miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozóján. Orbán Viktor szerint demográfiai szempontból Európa vesztésre áll és vannak, akik ezt bevándorlással pótolnák, Magyarország azonban saját tartalékaival és gyermekvállalást ösztönző családpolitikával akarja megoldani.

null

Riportjaink

Fehérorosz oligarcha pénzeli a Jobbikot?

Orosz forrásokhoz juthatott a Jobbik egy fehérorosz közvetítőn keresztül - írja a Magyar Idők, egy német tényfeltáró műsor információira hivatkozva. A Frontal 21 úgy tudja, hogy egy oligarcha Moszkvától euro tízezreket kapott, hogy különböző nacionalista, NATO-ellenes csoportokat és pártokat segítsen. Ennek részeként a Magyar Gárda 2014-ben háromezer eurót kapott. A műsorkészítők szerint a Jobbik is tízezer euróval gazdagodott. A Jobbik tagad, a párt szerint hazugságon alapul a ZDF cikk. A KDNP vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

null

Riportjaink

2017-05-25 Kormányinfó 89

A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet, vége "a boldog békeidőknek", a terrorizmus bármelyik európai ország életében hétköznapi veszélyt jelent. A manchesteri merénylet az Európa elleni terrorcselekmények történetében új fejezetet jelent, mivel korábban gyerekeket nem vettek célba - mondta Lázár János.

null

Riportjaink

A NATO csatlakozik az ISIS ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz

Hivatalosan is csatlakozik a NATO az Iszlám Állam elleni koalícióhoz - jelentette be a  észak-atlanti szövetség főtitkára a szervezet csúcstalálkozója előtt.  A szövetség katonai műveletekből azonban kimarad.  A brüsszeli találkozón először vesz részt Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök.

null

Riportjaink

Továbbra is folyik a hajtóvadászat Nagy-Britanniában

Továbbra is hajtóvadászat folyik Nagy-Britanniában a manchesteri merénylő segítői után. Eddig nyolc férfit és egy nőt vettek őrizetbe a hatóságok. A 22 éves, líbiai származású, de már Manchesterben született Salman Abedi követte el a hétfői robbantást, amelyben 22-en meghaltak, 64-en pedig megsebesültek. 20 ember állapota továbbra is kritikus.

null

Riportjaink

Tettestársakat keresnek

Egy egész hálózatot sejt a rendőrség a manchesteri öngyilkos merénylő, Salman Abedi mögött. Eddig négy embert - köztük az elkövető testvérét - vettek őrizetbe a hétfői terrortámadással összefüggésben, így 5-re nőtt a letartóztatottak száma. Közben valamennyi áldozatot azonosították, egy szolgálaton kívüli rendőrnő is van köztük, aki a családjával ment a koncertre. A szigetországban a legmagasabb, kritikus szintre emelték a terrorkészültséget.

null

Riportjaink

Feljelentés az ózdi korrupciós ügy miatt

Ózd jobbikos polgármestere, a párt alelnöke nyilvánosságra hoz minden, a lehallgatásából származó hangfelvételt. Janicsak Dávid ezt arra reagálva mondta, hogy a fideszes Németh Szilárd feljelentést tesz az ózdi ivóvízjavító projekt közbeszerzésével kapcsolatos, nyilvánosságra került hanganyag ügyében.

null

Riportjaink

Nem hazudott az Origo

Nem hazudott az Origo. A Momentum Mozgalom egyik elnökségi tagja az ATV-ben elismerte, hogy jelenlegi párttársai valóban több millió forinttal gazdagodtak HÖK-ös tevékenységük során. Orosz Anna a Momentum elnökének megmozdulását provokatívnak ítélte.

null

Riportjaink

Szigorú ellenőrzés

Szigorúan ellenőrzik az utasokat a röszkei határátkelőnél. A nyári időszakban ugyan megnövekedik a forgalom a török vendégmunkások és a nyaralók miatt, de ettől függetlenül a gyanús utasok autóit szakszerűen átvizsgálják, még ha ez időbe is telik. A NAV felhívja a külföldre utazók figyelmét, hogy az adóhatóság honlapján lévő többnyelvű vámszabályokról szóló kiadványt feltétlenül olvassák el.

null

Riportjaink

Társai lehettek a manchesteri támadónak

Befejezték az adatgyűjtést a Manchester Arénában. A hatóságok szerint a 22 éves elkövető, Salman Abedi egyedül követte el a több mint 20 halottat és csaknem 60 sebesültet követelő merényletet, de a támadást megszervezésében segíthettek neki. Theresa May brit miniszterelnök szerint újabb támadások várhatók.

<< / 582 >>