Riportjaink

Botrány a jobbikos polgármester körül

2017.04.20. 20:00

Gyanús közbeszerzési eljárás, újságírói vesztegetés az ózdi polgármester körül - erről ír az Origo. A hírportál birtokába jutott egy olyan hangfelvétel, amelyen állításuk szerint vesztegetésről, cigányozásról és balul sikerült közbeszerzésekről lehet hallani. Hegedűs Lorántné kérdésünkre, hogy ezek után Janiczák Dávid is felkerül-e majd a párt ne lopj című plakátjaira, azt mondta: fogalma sincs, milyen hangfelvételekről van szó.

Műsor:
Riportjaink
Kategóriák:
Belföld
Politika

Riportjaink további adásai:

null

Riportjaink

Kampány a fogyasztókért

Az időben fizetni nem tudó fogyasztóknak tart tájékoztatót országos kampánykörútján a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal. Jelenleg Magyarországon 55 ezren tartoznak ebbe a kategóriába. Őket szociális, vagy egészségügyi helyzetük miatt illeti meg külön elbírálás a közműszolgáltatóknál.

null

Riportjaink

Aranyérmes az Echo Tv váltója

Az Echo Tv csapata nyerte a masters vizes világbajnokság újságíróknak kiírt 4x50 méteres úszó váltó versenyét. A szinte végig vezető Rudas Gábor, Szecsei József, Dani Bálint és Simon Tamás alkotta négyes hat együttes között végzett az élen.

null

Riportjaink

Tíz éves Magyarország leghosszabb hídja

Tíz éves a kőröshegyi völgyhíd, Magyarország leghosszabb hídja. Az eredeti tervek szerint az M7-es autópálya ezen szakasza Balatonföldvár és Kőröshegy között haladt volna, de ebbe a települések nem egyeztek bele. A sokkal drágább völgyhidas változatot azonban mindenki elfogadta, így épülhetett meg a Balaton déli partjának egyik legkülönlegesebb látványossága.

null

Riportjaink

Gyász Sierra Leonéban

Egy hét gyászt rendelt el Sierra Leone elnöke a hétfői áradások és a földcsuszamlás áldozatainak emlékére. Eddig négyszáz holttestet találtak a mentőegységek, azonban még hatszáz embert keresnek. Attól tartanak, hogy a leomló hegyoldal őket is maga alá temette.

null

Riportjaink

Véres gengszterakció egy kórházban

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le Közép-Amerikában. Guatemala fővárosában egy kórházat támadtak meg fegyveresek, hogy kiszabadítsák egyik társukat. Hét ember meghalt, tizenkettő megsebesült, öt támadót elfogtak.

null

Riportjaink

Elítélték, ahogy Trump elítélt

A világ rosszallását fejezte ki az amerikai elnöknek, mert Donald Trump nem ítélte el egyértelműen a rasszista megmozdulásokat.  Az ügy előzménye, hogy a múlt héten fajgyűlölők csaptak össze ellentüntetőkkel, az incidens következtében egy fiatal nő meghalt.

null

Riportjaink

Hónapokig elhúzódhat az észak-koreai rakétaválság

Nem lesz háború a Koreai-félszigeten - jelentette ki a dél-koreai elnök, miután egyeztetett amerikai kollégájával, Donald Trumppal. A július vége óta tartó feszültség ezzel enyhülni látszik a világ egyik leginkább felfegyverzett részén, de a válság még sokáig elhúzódhat. Az Észak-Korea által fenyegetett Guam szigetén is egyre inkább bíznak a rakétaválság békés rendezésében.

null

Riportjaink

Márton Anita értékelte a kontinensviadalt

A tavaly szerzett olimpiai bronzérme mellé ezúttal egy világbajnoki ezüstöt nyert Márton Anita a londoni atlétikai világbajnokságon. A magyar súlylökő hazatért és itthon értékelte a kontinensviadalt.

null

Riportjaink

Kettős mércét alkalmaz az Európai Bizottság

Nem szakmai, hanem politikai indokok alapján, ráadásul szabálytalanul indít eljárásokat az Európai Bizottság több tagállam, így Magyarország ellen is - mondta Híradónknak Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A felsőoktatási és a civil szervezetekkel kapcsolatos szabályozás is tagállami hatáskör, emiatt nem lehetne szankcionálni hazánkat. A brüsszeli testület ráadásul a válaszadás jogát is korlátozza.

null

Riportjaink

Karneváli előkészületek

Készülnek a virágkocsik, próbálnak a fellépő csoportok - vasárnap reggel 8 órakor elkezdődik a 48. Debreceni Virágkarnevál. Az esemény mai tájékoztatóján elhangzott: teltházra számítanak mind a délelőtti felvonuláson, mind az esti „Karnevál éjen". A rendezvények biztonságos lebonyolítására a rendőrség és a katasztrófavédelem is felkészült.

<< / 662 >>